photopop


Har kollat på Lotta på Bråkmakargatan två morgnar i rad nu, tack tv4. De som säger att Astrid Lindgren var överskattad ska få stryk. Jag satt då och fnissade mest hela tiden, jag. Och imorgon (tekniskt sett, det är faktiskt väldigt vääääldigt tidigt på söndagmorgonen just nu) tar jag mitt pick och pack och drar mig till varmade breddgrader - Stockholm. Så gälet mysigt. Måste sluta bygga upp mina förväntningar nu, kommer säkert bli jättebesviken om jag fortsätter på detta viset.

Har suttit och redigerat massa bröllopsbilder idag också. Vet inte hurvida jag får lägga upp bilder på brudparet och andra bilder från festen och vigseln, men jag kan ju alltid visa lite smakprov på kusinbilder jag lovade mormor att ta i samma veva som hon ska få sen. Håll till godo!




Snark, sova, nu. Gonatt!

estocolmo


Nu är det bokat och klart! På måndag tar mamma och jag bussen till huvudstaden och bor på hotell i tre nätter, förstå vilken lyx, längtar som en maniac. Har så gälet mycket jag vill kolla in och slösa pengar på; affärer som caféer, men bästa fyndet hittills måste nog ändå vara den här restaurangen. Herregud, vill ju bara flytta dit.

Koh Phangan heter den. Titta bara. Mysigtmysigtmysigtmysigt! Jag som egentligen hatar att gå på restaurang för jag är så kräsen när det gäller mat, kan inte rå för det, är född sån, men det blir så jobbigt när jag aldrig gillar nånting på menyn. Men thaimat, sfiksjhdfnm det vattnas i munnen på mig! Måste dit! Bara så du vet, morsan.




Jisses, alltså. Hoppas det blir av att gå på allsånggenrepet också, hade varit rejält somrigt och mysigt. Lalala längtar.
Herrå!

ain't no sunshine when she's gone



Fnissig much?


Jonathan bajsade nesquick genom näsan


Theo lekte tittut



Varit fullt ös idag och imorgon är det bröllop från tidig morgon till sen kväll som gäller. Mysigt!
Nu lyssnar jag på Notting Hill-soundtracket. Är så galetgaletgalet sugen att se den nu så det är inte klokt, trots att man sett den 38945306 gånger och kan den utantill. Ännu en punkt på att-göra-i-sommar-listan.

Gonatt!

everything is not what it seems


Bollnästripp - check! Köpt hårmassagegrunka - check! Gjort bröllopskort - check! Varit ute och gått en sväng - check!
Lite te och kex på det här, så.

Måste först bara berätta om dagens upptäckt - Wizards of Waverly Place ska börja visas på kanal 5 i höst! Nioåringen inuti mig som är bitter över att hon inte har Disney Channel studsar och jublar av lycka! Gissar att det kommer gå knasiga tider men jag får väl spela in i värsta fall då, vatusan. Jag är gladast i stan i alla fall.

KAKABULLE



Har bakat massor med chocolate chip cookies, efter ett nytt recept denna gången. Har provat flera genom åren, men de har aldrig blivit sådär... chewy, utan mer krispiga. Goda, men inte som jag tänkt mig. Det bådar gott! Smeten smakade heaven i alla fall.

Nu behöver jag min dagliga dos av Criminal Minds, adjöken så länge!

ROADTRIP


Helt underbar dag idag. Sov länge, kollade på Role Models (= helt sjuk film, men galet bra) och nu lyssnar jag på min sommarroadtrip-skriva jag brände ut igår natt. Vill ha nåt awesome att lyssna på i bilen i sommar nämligen, även bra att lyssna på genom TV:n dagar som denna när man kan dra på volymen rejält och får GÄLET BRA LJUD, no more inbyggda datorhögtalare. Bara njuter, ja. Bra musik på hög volym är bannemig det bästa som går i ett par skor. Min nyfunna favoritlåt för tillfället: Adam Lambert - Whataya want from me. Jag som alltid varit så anti honom, redan när jag följde den säsongen av American Idol, liksom. Hörde låten av en slump på ztv igår, blev fast. Älskar den. Älskar också hans version av American Idol-vinnarlåten "No Boundaries", nästan näääästan så den klår Kris Allen's (vinnaren) version. Bara nästan. Känns lite Idol 2005-deja vu - jag avskydde Sebastian sen hans audition, i princip. Blev överlycklig över att han inte vann. Började gilla honom efter ett tag. Så kan det gå när inte haspen är på!

OBS! Klicka på rubriken nedan för att komma till spotifyplaylisten med alla braiga låtar.




Skyll er själva om ni inte lyssnar, ni missar nåt stort. Okej, herrå!

I know, you know, that I'm not telling the truth



Dessa böcker vill jag läsa på lovet när det åskar och man är rastlös. Har jag råd? Nej. Sög ju.

crisp'n crunch



Måste slå ett slag för Start - Crisp'n crunch. Bästa som hänt mig och mitt småätande. Nåt müsliaktigt UTAN russin och annat hemskt, bara nötter, mandel, nåt havregrynsaktigt, mörk choklad och sånt. Innehåller säkert en del socker det med, men det är ju så rysligt gott och måste ändå vara hundra gånger nyttigare än godis. Undrar hur många kartonger vi käkar upp per månad... Kan tänka mig att det är en hel del.

Om en halvtimma sticker jag till Kägelholmen och övar lite innan Sörenkören börjar kl 19. Så. Hejsvej.

KAMERA, HEJ


Sommarlov OCH kameraleverans samma dag, helt galet bra! Är så kär i min sprillans nya d90, har vant mig hyfsat bra vid den redan, enda jag inte förstår mig på alls är hur man väljer fokuspunkt manuellt? Letar och letar men det går åt pipan. Aja, lär väl lösa sig snart nog.



Min lilla goding gömmer sig under en stol, "jag vill inte vara med på kort!", men den gubben gick inte.

Bilden blev rätt brusig, dock väldigt lite brus för såpass högt ISO-tal, tror jag hade ISO1000 eller nånting (ISO: högt tal=skarpare bild i dåligt ljus, mer brus, ungefär)? Det där motsvarar ungefär... ISO400-600 på d40:n. Helt wacko.

Mamma och jag har tittat på Sunes Sommar, ett måste första dagen på lovet. Alltså, Rudolf och Håkan... Man dör ju så fort de öppnar käften, helt underbara. Kruxet är att man blir sugen att se Sunes Jul på en gång. Funkar ju inte, inte på sommaren. Måste vänta ett halvår. Oh, well.

Katastrof att jag är så här pass trött första lovdagen vid den här tiden. Fast, vadå. Vaknade 4.45 av en mygga, trodde klockan var 5.45 då jag egentligen skulle upp för att fixa Adina till hennes skolavslutning, insåg kl 5.00 att jag var uppe en timma för tidigt så jag fick lägga mig och sova en skvätt till. Som grädde på moset somnade jag sent igår också. Jag är värd lite sömn, det tycker jag allt. Tror inte jag orkar se klart hela Bröllopsfixaren som går på 3:an nu. Menmen, har sett den sjuttio gånger förut, dör inte direkt.

Gonatt.

I even painted my toenails for you




Lördagen var loppisdagen. Åkte först på förmiddagen till loppisen på ön, hittade massa filmer och musik för 10 spänn styck, var ju tvungen att slå till. Sen hittade jag en radio. En sån där gammaldags jag drömt om så länge, riktigt retrosnygg som skulle passa perfekt hos mig. Sextio riksdaler. Bäst. Det är ett lock på ovantidan också med en LP-spelare under, dock har vi inte lyckats få till ljudet på den än men det lär väl gå att kirra på någe vis. Nu står den i mitt fönster med skivorna på golvet nedanför. Snacka jag ska mysa i sommar!

Drog sen en snabbis på Second Hand, var lite rastlös, hittade inget skoj, gick för skoj skull dit kamerorna brukar stå utifall jag skulle hitta nån rolig analog kamera till ett bra pris, hittade inget, såg en väska bredvid dock men orkade inte kolla vad den innehöll, gick iväg. Hann gå ca: två steg, beslutade mig för att titta i väskan ändå, och vad fanns väl inte där om inte en kamera! En Canon AE-1 (från 1978 tydligen) + ett riktigt ordentligt (och TUNGT) teleobjektiv för sammanlagt 165 spänn. Där tvekar man inte. Om den fungerar eller inte vettekatten, men har googlat på den och hittat en manual där det står att ett särskilt batteri behövs, ska ta och beställa ett sånt + lite film nå tag framöver så jag kan testa lite. Extra kul när man hittar annonser på blocket där folk säljer likadana kameror för högre summor. Då njuter man av sitt kap.

Inuti kameraväskan hittade jag också några medaljgrunkor från skidtävlingar samt en gul penna från posten där det står "Brevvänner är bra kompisar". Den ska jag spara.

Snart sommarlov, änte klokt. Herrå!

warm summerbreeze



Linnea och Jocke på studentbalen

Jag vill också ha bal! Sitter redan och drömmer mig bort bå balklänningssidor, haha. Hoppas det blir någon bal på vår skola bara, vettekatten alltså. Om inte så köper jag bannemig en balklänning ändå och går med den sista skoldan. Så är det bara.

Tog en sväng förbi Expert idag och klämde lite på en Nikon d90 som har haft ögonen på ett tag nu... Kanske beställer nu i dagarna, vore ju för underbart!

Nu: Ballar ur på Adinas dvd som inte är riktigt kry så jag kan inte se sista criminal minds-avsnitten här nere, funkar inte att kolla på datorn heller. Blir sinnig.

songs under a streetlight



Äntligen ligger en av de nya låtarna uppe på youtube. Blir tokig på att inte ha de på min ipod, jag måste få tag på EP:n! Nu!

I lean into the whisper but I don't hear a thing


a fresh start


Medan datorn värmer min onda mage har jag snabbfixat en lite ljusare layout, hade visserligen kunnat leva med den förra men den var lite väl mörk i dessa ljusa tider kan jag tycka.

Jag vill sova men kan inte somna fast jag är trött. Vad är grejen? Joshua får trösta mig. Läste förresten alldeles precis nyss att han dels släppt en video till "Brand new day", en riktig sommardänga jag nött ett bra tag nu men som man aldrig lessnar på, och dels att han gett ut en ny EP, "Songs under a streetlight". Den är för färsk för att finnas på spotify än, vilket grämer mig. Inte går det att köpa den från itunes heller för det går bara att beställa den från USA. Det sög ju...

God förmiddag.
RSS 2.0