ESC 2012 - SEMIFINAL TVÅ (OCH THE BIG FIVE)


...så blir det ett även inlägg inför semi två och The Big Five. Känner att jag inte behöver kommentera Sveriges bidrag pga alla som ens känner mig litegrann borde vid det här laget veta att jag är besatt av Euphoria och herrejesus vad jag hejar på den.

SERBIEN
Zeljko Joksimovic - Nije Ljubav Stvar
Har försökt och försökt förstå storheten med "Lane moje", men jag lyckas inte hur många gånger jag än försöker. "Lane moje" är för den inbitne låten Zeljko kom tvåa med 2004 och som typ alla i hela världen verkar tycka är bland de bästa eurovisionlåtarna ever. Har läst många som tycker årets bidrag är mycket sämre än "Lane moje" men eftersom jag är som jag är så tycker jag ju självklart tvärtom. Fattar inte "Lane moje" men ÄÄÄÄLSKAR denna. Sjukt fin och maffig balkanballad! Har bara idag lyssnat på den massvis med gånger.

VITRYSSLAND
Litesound - We are the heroes
Hahahah förlåt men jag älskar ju förstås detta, trots den hemska engelskan och att sångaren sjunger "we are the WIENERS" snarare än "Winners". Har svårt att tro att den ens tar sig vidare från semin men det skiter jag i för denna hejar jag på. Lite i smyg.

ESTLAND
Ott Lepland - Kuula
Sjukt sjukt fin ballad, detta (OBS MAMMA! När jag lyssnade på denna idag tänkte jag "den här kommer nog mamma heja på" - har jag rätt?). Osäker på hur det kommer gå för den i semin, dock. Folk kanske tycker det är skittråkigt men näe, jag hoppas den går vidare från semin åtminstone. Ett plus i kanten för tonartshöjningen, MAFFIGT MUCH?
NORGE
Tooji - Stay
Gillade inte denna alls första gången jag hörde den. Nu skämsälskar jag den. Visst, det är en Saade-kopia och allt det där men refrängen är ju skitbra och catchy? Skrockade framför tvn dock när jag tittade på "Inför ESC" och juryn sa att de tyckte Saade är mycket bättre och att Tooji sjöng falskt. Ursäkta, men har ni ens hört Saade sjunga? Har han någonsin INTE sjungit falskt?

SPANIEN
Pastora Soler - Quédate conmigo
Bästa tjejballaden, lätt. Älskar detta. Så maffigt och sorgligt och aaaah fint. Påminner lite om Leona Lewis cover av"Run" där mot slutet, faktiskt. Mycket positivt. Hoppas på hög placering! Nästa år hoppas jag att spanien skickar Cristian Castro och ger honom en lika smörig och underbar låt som "Con Ella". Då vinner dom. Om jag får bestämma.

TYSKLAND
En helt vanligt låt. Det är ovanligt i dessa sammanhang. Gillar verkligen denna, känns som att den kommer bli en radiohit oavsett vilken placering den får i finalen. Skön bilmusik. I like. HEJAR inte på den dock.

ÖVRIGA
Tycker faktiskt att SLOVAKIEN har en rätt bra låt i år, bättre än Dead by Aprils låt i årets mello i alla fall, om man ska jämföra. Sen vill jag bara nämna LITAUEN för herrrrrrrrrrrregud vilken hemsk låt och hemskt framträdande. Trodde jag skulle dö när jag såg klippet i "Inför ESC". SKÄMSKUDDEN, VAR ÄR DU? osv. Usch.

Det var alla. Heja Loreen! Adjöss.

ESC 2012 - SEMIFINAL ETT


Tänkte bara sno ihop ett inlägg inför första eusovision-semin av den enkla anledningen att jag känner för det. Orkar inte kommentera alla 18 låtar dock, nöjer mig med att snacka om de få låtarna jag faktsikt gillar.

ISLAND
Gréta Salóme & Jónsi - Never forget
Älskade Jónsis "Heaven" när det begav sig, men fastnade inte för denna förrän alldeles nyligen. Nu älskar jag den. Låter som ett pampigt ledmotiv till någon maffig och dyr storfilm. Sen påminner verserna lite om verserna till "Vildgräs" från Kristina från Duvemåla. Det är alltså något positivt, jag älskar nämligen "Vildgräs". Hur som haver, hoppas låten kommer högt i resultattabellen!

BELGIEN
Iris - Would you
Har läst massa hemska recensioner av denna låt så SÄLVKLART gillar jag ju den, bak och fram som jag är. Tveksamt om den ens går vidare från semin och om den gör det hamnar den säkert i botten nånstans i finalen, men ändå. Jag tycker den är lite skön. Så det så.

CYPERN
Ivi Adamou - La la love
Tror detta är Loreens största hot. Vill så gärna hata låten just pga detta, men den är ju på tok för catchy för det. Drömscenariot är att hon har ett fult och dåligt nummer som sabbar vinstchanserna, så bara sveeeeper Loreen in med sin trolska uppenbarelse och sjunger skiten ur henne och resten av startfältet.

IRLAND
Jedward - Waterline
Alla som känner mig bör fatta att det här är HELT min kopp te. Dagispop när den är som bäst. Låter som en typisk Disney Channel-låt och när är Disney Channel-låtar INTE bra liksom? Nej, just precis. Trots att jag läst många som tycker låten är "meh" och hoppades på en ny "Lipstick" så är ju Jedward crazy-ass stora världen över just nu så man ska ju inte underskatta småtjejerna (och jag själv på tjugo bast med en mental ålder på cirka tio).

ÖVRIGA
Tycker DANMARK är rätt mjäkig, helt okej låt så, men nä. Är fortfarande sur över att hon vann över Patrik Isaksson i danska mello. Hade han och hans danska duettpartner vunnit hade jag röstat som en gris. DEN är bra, den. FINLANDs låt har växt lite för mig, man lär sig melodin och det mesta av refrängen väldigt snabbt. Tror den har svårt att ta sig från semin, dock. Bryr mig inte särskilt om den går vidare eller inte heller. Orkar inte ens kommentera RYSSLAND eller SAN MARINO för det har alla andra i hela europa redan gjort så bra. UNGERN är väl okej, typ.

Happ, det var la det, det. Har fler favoriter i semi två och gillar även flera av The Big Five:s låtar.

ESC-special


Här ligger jag och dunkar gamla ESC-låtar så här strax innan eurovisionveckan drar igång. Jag är fullt medveten om att ingen mer än jag kommer finna detta inlägg intressant utom typ jag själv, men det skiter jag liksom i för nu vill jag snacka eurovisionlåtar.

Jag håller i detta nu på att kirra en ESC-playlist i spotify, men det är knappast någon idé att länka den då nästan alla låtar i den är local files som jag bara kan lyssna på från min dator. Så här fin är låtlistan dock:

Har ju fler favvisar men dessa finns tyvärr varken på min hårddisk eller på spotify. Attans.

Anywho. Anledningen till att jag fick lust att sno ihop ett inlägg om detta är väl mest för att jag vill lägga upp en video på KANSKE mitt favoritbidrag ever från KANSKE mitt favoriteurovisionår ever. Fördönade norrman.
RSS 2.0