Update: Orlando


Halloj där hemma i kylan och snön! Jag råkade investera i en Macbook igår, så nu kan jag ju faktiskt blogga lite så nära och kära kan ha lite koll på vad vi gör. Ni får dock nöja er med små bilder pga orkar inte ändra. 
 
Okej, först flög vi en halv evighet och sov inte en blund på planet. Kul..... Dock fanns Notting Hill och Frost att titta på på planet, så det var ju trevligt. Väl på Orlandos flygplats så åkte vi typ minibusstaxipryl direkt till hotellingången, checkade in och gick upp och sov.
 
 
Första dagen tog vi hotellets gratis shuttlebuss till Universal Studios! Dock gick vi bara runt på gratisområdet den dagen, pga ville chilla lite och gå på bio. Har sett exakt en kändis hittills och det var Mario Lopez som spelade in nånting på scenen på första bilden. Inte jättecoolt, men den dagen jag orkar lära mig att titta på Saved by the Bell så ökar nog häftighetsfaktorn.
 
 
Några "fina" bilder på oss i regnvädret. Jag hade min Veronica Mars-tröja på mig eftersom att vi skulle gå och se Veronica-filmen på bio! Tjiho!
 
 
Regn och rusk. 
 
Det var den dagen, det. Sen var det ju dags för min 22-årsdag som vi planerat att fira på Harry Potter-world. Dock vaknade jag med världens feber samt ont i halsen och grejer. Minns inte ens när jag var så sjuk senast. Knaprade alvedon, men det hjälpte inte särskilt mycket. Mådde som värst när vi nådde Harry Potter-delen, så jag var totalt helt oengagerad och ville bara sjunka genom jorden. Fick ofta sätta mig ner och vila pga ont i kroppen och svimfärdig... Hade frossa trots att solen sken så fint. Ingen höjdardag, inte. 
 
När vi lämnade parken där HP-world låg och gick in på vanliga Universal-parken, så såg vi att de hade nåt slags "Fear Factor Live" som man kunde titta på. Man fick anmäla sig och så valde de ut fem stycken som fick vara med i en light-variant av Fear Factor, typ. Hatar Fear Factor (i alla fall delarna där de äter äckliga grejer), men tänkte att det ju vore trevligt att vila kroppen en stund samt tänka på nåt annat än hur dåligt jag mår. Och efter det måste alvedonerna kicka in, för då var jag rätt pigg! Orkade engagera mig! Yay!
 
 
Sprang in i en julbutik mitt på Universal? SÅ mysigt, lots of Grinchar och så spelades det julmusik. Lovely! Köpte en "How the Grinch Stole Christmas"-bok till mig själv pga anledningar. Plus att Adina hittade gos-enhörningen från Despicable Me. "It's so fluffy I'm gonna die!!!!!!!!!!"
 
 
Det är allt jag orkar skriva just nu, för nu ska vi göra oss i ordning och dra till Premium Outlets! Skriver mer ikväll antar jag. Hejsvej!

Mello 2014: Final


 
 
Har sån fantastisk framförhållning, så det blir ett ihopstressat finalinlägg nu. Jag åker redan ikväll mot Stockholm, nämligen. Så ja, ett litet snabbt inlägg innan jag måste springa mot bussen för att ta mig till jobbet. 
 
1) Anton Ewald - Natural
Jag tycker ju denna är rätt trevlig, men han sjunger ju inget vidare och jag har redan börjat lessna lite på låten. Saknar "Begging"! Hoppas verkligen att Oscar klår honom, men jag tror det blir svårt, tyvärr... Vet att detta är hemskt ondsint, men jag skulle så älska att få se Anton göra en Måns-min under resultatet! Ni vet fejset Måns drog när han fick ynka 44 poäng av tittarna med "Hope and Glory". Guld. Samtidigt blir jag inte lack om denna vinner, men det finns ju andra som förtjänar det mer.
 
Placeringstippning: 3:a (går bra hos tittarna, hyfsat hos juryn)
Hoppas: 5:a
 
2) Ellen Benediktsson - Songbird
Denna är ju bara för trevlig! Håller fast vid att den lider av Pain of Salvation-syndromet, men jag tycker ändå att detta är en sån fin bit. Kvalitetsballad. Tror den går hem hos juryn, men vettekatten om svenska folket vill skicka detta till Köpenhamn... Tror på rätt låg placering.
 
Placeringstippning: 8:a (går bra hos juryn, sämre hos tittarna)
Hoppas: 7:a
 
3) Alcazar - Blame it on the Disco
Alla verkar älska denna? Jag också i och för sig, men det skulle inte falla mig in att rösta på den. Den behövs absolut i finalen, men jag vill inte att den ska vinna. 
 
Placeringstippning: 4:a (går bra hos tittarna, sämre hos juryn)
Hoppas: 6:a
 
4) Oscar Zia - Yes We Can
Favvo! Eller ja, en av mina favoriter i alla fall. Det suger att min magskänsla säger att denna kommer placera sig på nedre halvan... Så oförtjänt i så fall! Superbra peppig låt med ett jättesnyggt nummer (och en till synes ödmjuk sångare än Anton), hoppas den går hem hos juryn! "Begging" fick ju ändå rätt bra jurypoäng ifjol, så nån omöjlighet är det nog inte. Heja!
 
Placeringstippning: 7:a (mittenskikt hos både tittarna och juryn)
Hoppas: 3:a
 
5) Linus Svenning - Bröder
Men kräks lite på denna. De enda två som bara inte fååår vinna är just Linus och Yohio. Kommer bli SÅ lack då. Hu. Orkar inte med hans röst, refrängen + höjningen är trevliga, ogillar verserna. Hanna Stenhjärta tycker även att det blir för mycket med texten tillsammans med bilderna i bakgrunden och allt. Näe. Lägg ner.
 
Placeringstippning: 6:a (går bra hos tittarna, sämre hos juryn)
Hoppas: 9:a
 
6) Helena Paparizou - Survivor
Hoppas svennarna fattar att detta är bra och röstar! Vore skoj med en andra chansen-vinst igen, ändå (fast bara om det gäller Helena, INTE Linus...). Kan inte tänka mig nåt annat än att det blir en placering på övre halvan, med tanke på att juryn lär ÄLSKA detta och att tittarna mjuknat angående Helena.
 
Placeringstippning: 5:a (går bra hos juryn, hyfsat hos tittarna)
Hoppas: 4:a
 
7) YOHIO - To the End
Men sluta. Du har inte ens här att göra. Stick.
 
Placeringstippning: 9:a (går sådär hos juryn, sådär hos tittarna) (okej, önsketänkande, men ändå!)
Hoppas: 10:a
 
8) Sanna Nielsen - Undo
SÅ nyfiken på hur denna går hos juryn. Man liksom antar att de kommer älska den, men man vet ju inte? Ska bli mysigt att få uppleva den live i alla fall. Sanna får gärna vinna för mig!
 
Placeringstippning: 1:a (går bra hos både tittarna och juryn)
Hoppas: 2:a
 
9) Panetoz - Efter solsken
Pepp! Pepp! Glatt! Tjo! Jag gillar't, men tror den faller mellan stolarna samt ej går hem hos juryn. Tänker Frankrike 2010. Mycket samma stuk, men fick en skitplacering trots bra låt.
 
Placeringstippning: 10:a (går sådär hos tittarna, sämre hos juryn)
Hoppas: 8:a
 
10) Ace Wilder - Busy Doin' Nothin'
Åh, hoppas sååååå att denna faller juryn i smaken! Då har hon chans på vinst! Skulle vara så skoj att skicka detta till Eurovision. Skiter i om den kommer sist i Köpenhamn, jag vill bara ha den där! Heja! 
 
Placeringstippning: 2:a (går hyfsat hos juryn, bra hos tittarna)
Hoppas: 1:a
 
Det varr det, det. Vilka hejar ni på?

Mello 2014: Min topp 32


 
(Nej, detta är ej någon förhandstippning men min dator är ju kaputt så jag kommer inte åt bildfilen där det står "min topp 32"...)
 
GUD så svårt det var att rangordna i år. Den ca enda som är given är "Hela natten", den är klar etta. Men sen? Alla låta jag gillar, gillar jag ungefär lika mycket. Svårt att sätta någon före någon annan. Samma med de jag inte gillar, jag ogillar de ungefär lika mycket. Känns så dumt att sätta någon låt jag gillar jättemycket på en ganska sketen placering. MEN MEN, så här är den slutgiltiga listan i alla fall.
 
Skriv hemskt gärna vad ni tycker i kommentarerna, älskar att läsa sånt!
 
 1. Josef Johansson - Hela natten
  Well, duh? Perfekt skitbra röst, perfekt text, perfekt melodi, perfekt allt. Kommer väl komma över hans sketna sjundeplats ungefär samtidigt som jag kommer över Sarah Dawn Finers sjätteplats i finalen med Moving On (dvs ALDRIG). Min favoritbit är "[...] hålla om dig natt och dag". Det som händer i melodin under "dag". Ryser. Finns en anledning till att jag enligt mitt konto på last.fm lyssnat på denna över 60ggr sen förra lördagen.

 2. Ace Wilder - Busy Doin' Nothin'
  Nu minns vi torsdagen innan deltävling 3 då jag halvgillade denna men tyckte refrängen var för skränig. Nu vill jag att den ska vinna. Vad hände? SÅ rolig att sjunga med i, känns modernt, ett väldigt svenskt sound (många säger att detta är som en mellomashup mellan Avicii och Icona Pop, håller med), perfekt att gå hem från bussen till (kommer alltid hem snabbare om jag lyssnar på denna när jag går, för jag måste gå så hurtigt för att gå i takt), + att Ace är cool på scenen. I love it. Hoppas den går hem hos internationella juryn bara! 

 3. Oscar Zia - Yes we can
  Pojkbands-sound! Snygg show! Charmtroll till artist! Feelgood-refräng! Full pott! Älskar denna så mycket. Kan inte sjunga med i den utan att tönt-le genom hela låten. Bäst är höjningen och allt shalalala där. Perfekt ryck-upp-dig-och-skit-i-andra-låt *lägger in i min "oh snap"-playlist. 

 4. State of Drama - All We Are
  Minns hur nervös jag var innan jag fick höra låten. "Falling" var ju A+ medan resten av låtarna på skivan knappt ens var godkända, så jag visste inte vad jag skulle vänta mig. Särskilt när han krulltotten sa i någon intervju att de fått förfrågan så sent, så tänkte jag att de bara var inringda i sista minuten för att någon hoppat av eller blivit diskade eller så. Men så kom denna fantastiska lilla låt som låter som hämtat ut valfritt One Direction-album? Så bra! Och så höjning på det. Synd att den ej gick till final, men det förstod jag nog ganska direkt. Det är ju ingen "Falling". Jag blev glad nog över att den tog sig till AC, trodde den som högst skulle sluta femma i sin deltävling. 

 5. Anton Ewald - Natural
  Anton hamnar femma på min topp 32 i år igen, alltså. Har fortfarande dåligt samvete att jag satte "Begging" femma och "Tell the world I'm here" trea (har för övrigt inte ens lyssnat på den sen finalen, medan "Begging" är en av mina mest spelade låtar, såatteee) i fjol. Men, men. Alltså jag hade lika gärna kunnat sätta denna tvåa-trea också för denna är min näst mest spelade låt av alla årets mellolåtar, men det är nåt som saknas ändå? Just i melodin vid "get it get it right" är det FANTASTISKT, men sen händer inget mer? Kan inte förklara, men jag vet precis var det saknas nåt litet extra för att det ska bli en vinnarlåt. Det är heller ingen "Begging" och jag tycker inte den ska vinna, även om jag inte blir sur om den vinner. Dock fantastiskt rolig att sjunga med i! Sånt är viktigt. 
   
 6. Martin Stenmarck - När änglarna går hem
  Älskar denna så mycket, just för att det verkligen låter som Stenmarcks eget sound (säger hon som kan ca alla hans låtar...), det är liksom inte som i fjol när Ulrik fick en låt som lät exakt 0% som Ulrik. upprörd att Linus Svenning gick vidare framför denna, dock väntat. Så snyggt uppbyggd låt, från de lugna "hjärtslagen" i första refrängen, till maffig refräng, till pampig vers, till superpampig refräng, till PERFEKT slutkläm med "jag vill att trummorna ska höras av alla"-biten. 

 7. Sanna Nielsen - Undo
  Ändå att jag sätter denna sjua? Konstigt med tanke på hur mycket jag lyssnat på den hittills. Så tajt är det alltså mellan mina favoriter i år. Denna får gärna vinna, gör mig inget. Dock ingen jag aktivt hejar på heller, men tar den storslam hos internationella juryn så kanske jag slår en pling ändå. Plus i kanten för att den är så HEMSKT rolig att sjunga med i! Minus för bory scenkläder, "undo my sad" (sån ful mening!) samt att jag tycker nåt fattas i melodin. Fortfarande en hemskt bra låt och vinnarvärdig. Min klart bästa Sanna-låt genom åren.

 8. Helena Paparizou - Survivor
  Gillar nog denna och "Undo" ungefär lika mycket, ena stunden älskar jag denna mer och vips ändrar jag mig och tycker om "Undo" mer. Men SÅ glad jag blev när denna gick till final igår. Så värd. Dock lite frustrerad över att denna kunde ha blivit den perfekta låten. Lugn första vers: skitbra. Sen kommer refrängen och börjar SÅ bra, vill typ dö den bra döden av just "JUST CALL ME A SURVIIIIVOR, HAVE TO BE A FIIIGHTER", men sen kommer "gonna let you go, let you go"-partierna och bara bromsar upp hela låten? 100% säker på att det är där skon klämmer, det därför det inte är en promenadseger-i-Eurovision-låt. Så synd. Annars är allt perfekt, både melodi-wise och sånginsats-wise. Jag menar, HUR proffsig är Helena egentligen? Rös under AC-framträdandet igår i sista refrängen när pyrot kommer och hon står där och sjunger skjortan av konkurrentern och ler och ba är en SURVIVOR. Proffs.

 9. Janet Leon - Hollow
  Denna är ju bara för bra i studioversionen alltså. Tycker verkligen det. Särskilt "breaking me"-biten med stråkarna. A+. Min moster var på genrepet i Övik och fick ett löv i nyllet från Janets scenshow, och det lövet fick jag i förskottspresent igår. Ska ta så väl hand om det sköra lilla silkepapper-lövet.  

 10. Alcazar - Blame it on the Disco
  Denna är ju sååå catchy och glad och viktig i finalen, men jag vill inte att den ska vinna... Tycker inte heller verserna är alls lika starka som refrängen. Plus i kanten för fantastisk höjning.

 11. Ellen Benediktsson - Songbird
  Tycker ju denna är så fin, som en 60-talsballad a la Dusty Springfield. Dock kan jag känna att den lider av "Pain of Salvation"-syndromet, dvs att låten börjar jättebra men lyfter aldrig. Behöver inte vara värsta gospelkören, massa pyro eller en tonartshöjning, men bara NÅT litet som gör att det händer nåt i slutet. Det är väl det jag kan tycka saknas, annars gillar jag allt annat.

 12. Panetoz - Efter solsken
  Ännu en feelgood-låt till min "oh snap"-playlist! Har dock märkt att den känns lite tjatig efter ett tag, eftersom att den låter exakt likadant från början till slut. Ingen dynamik, helt enkelt. Synd. Men den är fin ändå!

 13. Alvaro Estrella - Bedroom
 14. Outtrigger - Echo
 15. JEM - Love Trigger
 16. EKO - Red
 17. Shirley Clamp - Burning Alive
 18. Linus Svenning - Bröder
 19. Manda - Glow
 20. YOHIO - To the end
 21. Mahan Moin - Aleo
 22. Linda Bengtzing - Ta mig
 23. Elisa Lindstöm - Casanova
 24. Pink Pistols - I am somebody
 25. I.D.A - Fight me if you dare
 26. Cajsa-Stina Åkerström - En enkel sång
 27. Dr. Alban ft. Jessica Folcker - Around the world
 28. Little Great Things - Set yourself free
 29. Ammotrack - Raise your hands

 30. Ellinore Holmer - En himmelsk sång
  *Vackra* visor med superklyschig text är det värsta jag vet, det enda undantaget är Sonja Aldéns låtar. Annars vill jag bara kräkas av sådan smörja. Samma gäller här. Häftigt att Ellinore ställde upp, och jag tyckte hon sjöng mycket renare under andra chansen än under deltävlingen, men låten är ju skräp så då är det inte mycket man kan göra åt saken.

 31. Sylvester Schlegel - Bygdens son
  Usch, minns när jag såg enminutsklippet och tyckte denna verkade bra... Det sket sig ju. Synd.

 32. The Refreshments - Hallelujah
  Gonatt och adjöss.
Det var det, det! Hit the comments så kommer ett finalinlägg närmare lördag!

Mello 2014: Andra chansen


Jahapp, min dator har tydligen bestämt sig för att packa ihop och jag vet inte när eller ens OM den blir bra igen. Har därför ganska mycket panik :(

Skriver därför från mobilen just nu. Bryr mig inte jättttemycket om årets AC, jag vill ju att två av State of Drama, Helena Paparizou och Martin Stenmark ska gå till final, men jag trordessvärre bara Helena har chans på biljett. Nästa tar nog något av rockbanden, Ellinore eller Linus Svenning. Tror mest på Svenning pga ligger högt på ca alla låtlistpr samt verkar vara poppis hos barnen. Min kusin Stina, 7, hejade t ex på den och gav den "19 poäng av 19". Rimlig poängskl och så, haha. Så tyvärr tror jag den går vidare... Tycker låten är trevlig i refrängerna, men verserna samt hans röst blir så kletiga och jobbiga? Tål ej.

Happ, det var väl det. Plus att svenska spel betalat tillbaka alla mina spel pg den där röstningsboten. Är väl egentligen bara bra för mig som nu bara har vinstchans ifall JEM, Outtrigger eller Oscar Zia vinner (vilket jag ej tror). OM någon av dem skulle vinna så blir jag dock 100% pissed för jag skulle behöva vinstpengarna till USA, ju. 

Det var la det. Får se när jag får låna någon dator så jag kan göra ett Topp 32-inlägg. Hej så länge!
RSS 2.0