365 day movie challenge - vecka 16


(Här kan du läsa mer om utmaningen)



Har varit off ett tag nu pga Edsbyn-visit osv, men nu är jag igång igen. Sett fem filmer på tre dagar. Inte illa!

48. We Bought a Zoo (2011) - Hade hört talas om titeln innan, men måste ha blandat ihop den med "Zookeepers", och eftersom att jag läst att det är en dussinkomedi med dåliga ratings så stod den inte direkt högst på min filmer-jag-måste-se-lista om man säger... Det var ju puckat, för jag har svårt att tro att dessa två filmer har något mer gemensamt än djur på ett zoo. Anyways... GUDARS VILKEN UNDERBAR FILM! Satt och log, grinade, skrattade, myste, osv om vart annat genom hela filmen. SE DEN! NU! AHHH! Dock verkade filmen visas på bio redan i slutet av 2011 i USA, men visas kommer inte till Sveriges biografer förrän i mitten av maj? Seriöst? Det är 2012 och det ska behöva ta ett halvår för att få en film att visas i Sverige? Orkar inte. Jag som ville köpa filmen NU! Lär säkert få vänta till typ jul eller nåt. Ugh.
★ ★ ★ ★ 

49. Greta - Surviving Summer (2009) - Såg trailern och tyckte den såg fin ut men alltså nej. Hilary Duff är sjukt otrovärdig i en sån kaxig/dryg/rebellisk/etc roll. Blir pinsamt och konstigt. Sen vill man ju bara slå hennes karaktär också, usch vilken jobbig människa. Kan ju säga att killen som spelar mot henne är på tok för bra för henne och är värd någon bättre, kära nån. Mot slutet spårade det ur rejält, orkade inte. Den var dock helt okej lite här och var i början, så jag är snäll när jag ger den 1,5 i betyg.
✰ ✰ (1,5 av 5)

50. The Cure (1995) - Hade väntat mig en riktigt snyftare, det var liksom därför jag ville se den. Storyn verkade påminna mycket om "The Mighty" som jag tycker om jättemycket och alltid grinar floder till, så jag vad inställd på att grina som en bebis även denna gång. Slutade med att jag inte klämde ur mig en sketen liten tårdroppe ens. Alltså jag vet inte, jag fastnade inte i storyn direkt. Kom ofta på mig själv sitta och slösurfa istället för att kika på filmen. På de sorgliga ställena satt jag helt oberörd och tänkte med "oj" och "jaha". Fast egentligen var det ju inget fel på den, så alltså jaa. Svårt att betygsätta. Jag kanske helt enkelt inte var på rätt humör för att se den filmen just då. Hm. Oh, well.
★ ★  ✰ ✰

51. Simon Birch (1998) - Jag har sett filmen fläckvis på tv för många år sen, mindes t ex baseball-incidenten och julspelet, men that was it. Gillade första halvan mest, satt och fnissade och myste och tänkte "åååh, den här ska jag ge minst en fyra i betyg!". Sen hände nåt. Vet inte vad, men jag liksom lessnade lite. Den blev inte dålig, men jag var inte så engagerad längre. Summa summarum var filmen bra, nu fick jag ju grina lite också, hehe.
★ ★  ✰ (3,5 av 5)

52. Sundays at Tiffany's (2010) - När jag skulle flyga från New York till Las Vegas i våras kikade jag runt i en bokhandel på flygplatsen efter någon bok att läsa på planet. Hittade då denna och var sååååå nära att köpa den men struntade i det. Läste på omslaget något om att den nu fanns på DVD så jag skrev upp titeln och imdb:ade den när jag kom hem igen. Tyvärr är jag ju så puckad att jag ofta blir påverkad av recensionerna jag läser och eftersom filmen inte fått särskilt bra omdömen tappade jag lusten att se den. Nu, nästan ett år senare tog jag mig i kragen och tittade på den, och hallå! Den var ju jättesöt?!?! Rätt B på sina håll, men det är ju ändå en TV-film och man har nog mer att skylla på manusskrivarna än skådespelarna. Jag gillade den, precis min kopp te!
★ ★ ★ ✰ ✰

365 day movie challenge - vecka 15


(Här kan du läsa mer om utmaningen)



Jag har tittat på en film varje dag sedan senaste uppdateringen, helt otroligt! Tyvärr har det inte varit något extrembra filmvecka, men med tankte på att förra veckan bestod av enbart jättebra filmer så var det rätt väntat.

43. The River Why (2010) - Jeeeeesus, vilken tråkig film. Ugh, ett mirakel att jag ens orkade kämpa mig igenom hela rullen. Men men, jag får väl skylla mig själv när jag hade högre förväntningar på en film som handlar om FISKE.
★ ✰ ✰ ✰ 

44. Beauty and the Briefcase (2010) - Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Den kändes rätt B, men var samtidigt helt okej på sina håll. Men alltså njä. Sådär. Slutscenerna var ju bara genomhemska, och då kommer detta ändå från mig som älskar typ alla tjejfilmsklyschor i världen. Anywho, jag är snäll och ger den 2,5.
★ ★ ✰ (2,5 av 5)

45. Breakfast at Tiffany's (1961) - Ajaj, jag hade lite väl höga förväntningar på denna. Så himla synd. Sjukt lång speltid för så pass lite handling också. Jag tyckte filmen var extremt ojämn, vissa bitar var underbara medan vissa var totalt katastroftråkiga. Eller ja, egentligen var det väl bara deras tripp till Tiffany's och biblioteket jag gillade. Och kläderna/färgerna/miljön/osv, förstås. Men i övrigt, not so much.
★ ★

46. An Extremely Goofy Movie (2000) - Detta är alltså uppföljaren till "Janne Långben - The Movie", den som jag bara genomälskar. Tyvärr håller denna inte samma klass, men det hade jag väl inte riktigt väntat mig heller. Tror jag aldrig förut sett en tecknad barnfilm utspela sig i collegemiljö, så det var ju lite roligt kan jag tycka. Synd att musiken inte var särskilt bra, speciellt när första filmen innehåller så mycket underbart bra som typ "Stand out" och "Eye to eye". I alla fall så tyckte jag filmen var helt okej, ingen film man sitter och asgarvar till, direkt. Lackade dock en aning på att Roxanne från ettan inte syntes till.
★ ★ (2,5 av 5)

47. High School Musical 2 (2007) - Jag är liksom inne i en sån här period just nu. Vill se om HSM-trilogin, Camp Rock 1 & 2, Hairspray, Glee 3D Concert Experience, osv. Så ja, ni vet vad som väntar framöver. Detta är alltså HSM-filmen jag tycker innehåller absolut bäst musik, har suttit och sjungit mig hes här framför tvn. Om jag säger att själva filmen och skådespelet är asbra så ljuger jag ju, men det är ju ett guilty pleasure detta. Då gör det liksom inget!
★ ★ ★ 

365 day movie challenge - vecka 14


(Här kan du läsa mer om utmaningen)



Sakta men säkert börjar jag komma in i filmtittandet igen. Förhoppningsvis kommer peppen hålla i sig i åtminstone nåra veckor framöver, dock antar jag att det kommer trappas ner igen när jag börjar min praktik (om jag får klartecken från arbetsförmedlingen, vill säga). Tror nämligen jag kommer vara där 9-18 varje dag, inte mycket tid kvar för film. Men det skiter man väl i när man ska hänga i en blomsterbutik och mysa bland blommor hela dagarna!

38. The Hunger Games (2012) - Hooooooly smokes, sicken rulle! Älskade den från början till slut. FULL POTT! Har inget mer att säga än: SE DEN! Kan den komma ut i butik snart, eller? Vill köpa nununununu!
★ ★ ★ ★ 

39. The Vow (2012) - Har längtat efter denna i säkert ett år eller nåt, liksom Rachel McAdams och Channing Tatum i ett kärleksdrama, det kan ju inte gå fel? Hade nog lite väl höga förväntningar dock. Trodde den skulle hålla typ Notebook-klass. Riktigt så maffig var den tyvärr icke. Trots att filmen var rätt okej blev jag lite smålack, storyn hade ju sååååå mycket potential! Varför inte ta till vara på den? Synd på sån fin tanke.
★ ★ (2,5 av 5)

40. What's Your Number (2011) - När trailern var ny dissade jag den här filmen rakt av, tänkte INTE slösa tid på att se en sån skitrulle. När filmen väl kom hörde jag massa ros om den så jag kunde ju inte hålla mig. Blev mycket glatt överraskad, den var ju jätterolig och faktiskt jättemysig här och där? Inte vad jag väntat mig. Gillar Anna Faris när hon spelar knäppa knasroller a la Samantha i Just Friends, men som huvudkaraktär i en chickflick, nja. Kändes lite väl otrovärdig at times, och hennes ansträngda röst ger mig skavsår i öronen. Väldigt väldigt väldigt väldigt bra val att casta Chris Evans dock, det tackar vi för. Älskar att Chris Pratt spelar Disgusting Donald också, både för att han är underbart rolig och för att han ju är gift med Anna Faris på riktigt. Lite kuriosa, så där. Summa summarum: fnissade mycket och myste mycket. Bra tjejfilmsbetyg.
★ ★ ★ (3,8 av 5)

41. 50/50 (2011) - Denna hade jag också väntat länge på att få se. Himla bra film. Roliga och äkta konversationer, bra skådespel, osv. Alltså Seth Rogen, vilken himla pajas. Skrattade högt så fort han öppnade käften, i stort sett. Hans grimaser och kommentarer under scenen som bilden på filmaffischen kommer ifrån, herrrrrregud. Älskade mixen av det komiska och det seriösa, det kändes mer på riktigt då än om det skulle vara en klassisk snyftare, liksom. Rekommenderas.
★ ★ ★ 

42. Life As We Know It (2010) - Var inställd på att detta skulle vara typ serien "Up All Night" fast i filmformat. Ett gift par som får barn och man får följa deras galna upptåg i en skruvad komedi. Där var man ju ute och cyklade. Jag tycker filmen var fantastiskt bra, en rolig överraskning så här i början på påskhelgen. Fin och udda historia och roliga konversationer. Ett liiiitet minus över det aningens utdragna slutet, men over all - kanoners.
★ ★ ★ (typ 3,9435475485369 av 5)
RSS 2.0