Mello 2014: Summering deltävling 4


SÅ glad att jag inte fixade biljetter till deltävlingen i Övik som jag från början tänkt (innan jag vann finalbiljetterna). Blev totalt förstörd när Josef slutade sjua. SJUA?! Varför är svenska folket totala idioter? Orkar inte. Även orimligt att Janet hamnade sist, men det kändes ändå rätt väntat med det meh-iga numret och hennes röstproblem.Men Josef?! Drömde på riktigt natten till lördagen en mardröm som gjorde att jag vaknade förskräckt kl. 07.20 på morgonen och den handlade om att Josef kom 6:a.... Så kom han sjua på kvällen. Dör. Flyr snart landet.
 
Mja, så det förstörde min kväll en aning (skaplig underdrift). Dock bra tröst att låta Ledin köra "Minns du Hollywood" direkt efter jag fått mitt mellohjärta utslitet. Ledin är bäst! Kom inte och säg nåt annat! Särskilt "Minny du Hollywood". Det var trevligt. KAN eventuellt ha varit den enda under 55 som tyckte det. Klart bästa mellanakten hittills i år i alla fall, om en säger...
 
I övrigt gick rätt låtar vidare till final i alla fall. Skönt. Anton sjöng mycket renare än jag väntat mig också, så det lyfte ju hela numret. Men AC-platserna? Oväsen plus snark? Så upprörd!!! Kniper någon av dem en finalplats på lördag så vet jag inte vad jag gör.
 
Fast måste sluta sura nu, älskar ju precis alla finalklara låtar utom Yohio? Faktum är att jag tycker att alla (utom just Yohio) är MINST fyror. "Hela natten" var dock en solklar femma, så det suger ju att den inte ens tog sig till AC, men jag ska försöka att inte sura över det mer. Försöka. Lovar.
 
Återkommer senare med min topp 32-lista!
 
 

Mello 2014: Deltävling 4


 
 
Sista gänget ut a.k.a. sista chansen att rösta någon av mina favoriter till finalen. Svenska folket, gör mig inte besviken är ni bussiga. HÄR kan ni lyssna samt smygkika.
 
1) Alcazar - Blame It On The Disco
Har aldrig varit någon Alcazar-fantast. Inte så att jag avskyr dem eller nåt, det är bara inte min kopp te. Den enda Alcazar-låt jag riktigt gillar är Stay the night (ja, Not a Sinner är också bra, men det är inget jagg sitter och LYSSNAR på riktigt), och då tog det ändå ett gäng lyssningar innan jag till slut fattade tycke för den.
 
Skulle faktiskt placera denna som min favoritlåt med Alcazar efter Stay the Night, kanske just för att Blame It on the Disco påminner rätt mycket om den. ÄLSKAR för övrigt bauta-discokulan. Så läcker. Samtidigt som jag gillar dettan, så kommer jag bli så lack på lördag när denna slår ut någon av mina favoriter.
 
UPPDATERING 22/2:
Haha, alltså så otippat att jag älskar detta?! Så fantastiskt peppig. Okej då, dör kanske inte om den går till final. Bara den inte gör det på bekostnad av Josef! Men liksom lyssna bara på tonartshöjningen. Dör. Höjer från 3,5 till 4.
 
Tippning: Final
Hoppas: AC
Betyg:
 
 
 
2) I.D.A - Fight Me If You Dare
Aw, minns förr i tiden när vi precis skaffat boxer och jag lyckades hinna med att följa sista säsongen av det (för mig) *exotiska* Fame Factory som alla andra med betal-tv tittade på. Hejade (bl.a.) på Ida. Sångerskan i I.D.A. Kan inte påstå att jag tycker hennes utveckling gått särskilt mycket framåt sen dess, om en säger. Eller ja, hon sjunger fortfarande rätt bra tycker jag. Men detta är ju skräp. Vad hände?
 
OBS att Ida nådde ända till FF-finalen, vilket inte Linda Bengtzing gjorde. Sug på en karamellen en stund. (Minns förvisso inte ifall Linda åkte ut, eller om hon hoppade av pga typ Mello, men ändå...)
 
UPPDATERING 22/2:
Öh, denna blev lite rimligare i studioversionen faktiskt? Låter i alla fall som någon slags låt. Men men.

Tippning: 8:a
Hoppas: 7:a 6:a
Betyg:
 
 
3) Janet Leon - Hollow
Ifjol hade jag Janet som förhandsfavorit, blev i början besviken på Heartstrings men nu är den en av mina absoluta favoriter från fjolårets startfält. Tänkte att om hon ställer upp igen året efter 5:e-platsen i sin delfinal, så bör det ju vara med en rejäl revanchlåt. Den jag satsat mest pengar på i år är just Janet (bara typ 40 spänn, men ändå!), och så får jag detta? Det är ju inte dåligt, men jag har ju liksom suttit här i månader och längtat efter att få höra en vinnarrefräng...
 
Oh well, den kanske blir bättre på lördag, dessutom hade Janes röstproblem under dagens genrep så låten lyfter säkert lite när sången sitter som en smäck också.
 
Men PLUS I KANTEN för dansarna!!!!!! Älskar contemporary-dans mer än livet själv /mvh "So you think you can dance"-besatt.
 
UPPDATERING 22/2:
Älskar att denna gick från torsdagens "...jaha?" till "JAHAAAAA!!!! :D" idag. Älskar detta. Hoppas rösten hunnit repa sig! Dör i "breaking me"-biten, med stråkarna och allt. Mycket trevligt.
 
Dock att mamma utbrast "åh, men denna var ju jättebra?" när jag spelade den för henne, och det är sällan ett bra tecken... Kan ej minnas senast mammas favoriter hamnade högre än typ 6:a i sin deltävling, haha.
 
Mycket fantastisk höjning. Mmmm. Ba njuter. Höjer från 3 till 4,5.
 
Tippning: 6:a
Hoppas: Final (just nu mest pga vill vinna pengar)
Betyg:
 
 
4) Ammotrack - Raise Your Hands
Blir psykiskt spysjuk av detta. Jag kan uppskatta rock, men inte denna typ av pappa-rock. Obs att den beskrivningen gör sig bättre ifall man kan min pappas musiksmak, för exakt alla pappas rockskivor låter exakt precis så där. Tre minuter oväsen. Next.
 
Vänta er därför en 100% upprörd Hanna på lördag när denna röstats vidare till final/AC och petat bort någon av mina favoriter.
 
UPPDATERING 22/2:
Men hallå :( Nej. Okej, den var inte lika mycket oväsen som under enminutsklippet, men jag bara kräks blod om detta går till final. Stick.
 
Tippning: AC
Hoppas: 8:a
Betyg:
 
 
5) Josef Johansson - Hela natten
Denna var en av de låtar jag sett mest fram emot i år. Är så rysligt svag för Josefs "Baby baby", så när jag såg att han skulle tävla med en Boström/G:son-låt så fick en ju ganska (läs: MYCKET) höga förväntningar.
 
Älskar att jag inte blev besviken. Blir denna min nya Falling? Mycket troligt. Behöver denna i final! Make it happen! Är övertygad om att den växer till 4,5 eller 5 efter studioversionslyssningen.
 
UPPDATERING 22/2:
HUR maffig?! Längtar efter att spela detta på maxvolym sena sommarnätter och bara må.
 
Låten är liksom fulländad, det enda som kan stjälpa detta är ju att Josef inte går genom rutan. Är dessvärre lite rädd att det kommer bli just så. Verkar ha varit så under repen i alla fall. Men han sjunger ju alla fall fantastiskt, så det är ju positivt. Åh, snälla låt mig bara få uppleva detta live. Schyrra! Höjer från 4 till 5. Årets första och enda.
 
Tippning: AC
Hoppas: Final
Betyg:
 
 
6) Linda Bengtzing - Ta mig
Älskar Linda Bengtzing! Så mycket! Och vill så gäääärna älska denna *nya* *moderna* Linda också, men tyvärr... Saknar mest bara "E de fel på mig" a.k.a hennes absolut bästa låt enligt mig, lyssnar på den ca jämt.
 
Hoppas den växer i studioversionen... Så konsigt ändå, för Bengtzing + modernt + elektroniskt sound LÅTER ju som den typ perfekta Hanna-schlagern? Tydligen inte. Synd.
 
UPPDATERING 22/2:
Det är ju en hyfsat trevlig bit, men jag skulle ändå placera den längst ner på min favorit-Bengtzing-mellolåt-lista, tyvärr... Dock absolut inte dålig!
 
Tippning: 5:a
Hoppas: 5:a
Betyg:
 
 
7) Ellinore Holmer - En himmelsk sång
Gillar henne. Kräks på låten. Har så fantastiskt svårt för denna typ av klyschig ljuv visballad där man slänger in diverse vackra ord för att det ska kännas så hemskt "innerligt". Hu. Ryser, och inte på det bra sättet.
 
UPPDATERING 22/2:
Nej.
 
Tippning: 7:a
Hoppas: 6:a 7:a
Betyg:
 
 
8) Anton Ewald - Natural
First of all - JÄMMERN vad surt och ansträngt han sjunger, särskilt i verserna. Vet att första repen ofta låter sisådär, men det förstör lite av första intrycket. Låter det så på lördag så vettekatten alltså.
 
Och som exakt alla andra redan sagt, så är detta definitivt ingen ny Begging. Tycker den är bra och så, men jag blev inte alls lika hooked nu som när jag såg enminutsklippet av Begging. Men men, den blir säkert bättre i sin helhet. Har dock som flera andra svårt att se denna som slutvinnare. Samtidigt inte helt omöjligt.
 
UPPDATERING 22/2:
Denna gjorde sig förstås också bättre i studioversion, kanske främst för att Antons röst låter bra där... Men som Schlagerprofilerna m.fl. funderat på: om Anton vinner, hur gör de då med gospelkörerna i slutet? Man får ju inte ha förinspelade körer i eurovision och bara vara typ 6 pers på scen eller nånting. Blir inte mycket gospelfeeling av tre körsångerskor/sångare. Okej att kära State of Drama har lite samma problem med sina "skolkörer" i refrängen, men de har ju i alla fall inte vinstchans så det spelar inte lika stor roll. Anton är däremot väldigt (lite väl?) öppet med att han är in it to win it.
 
Sen att detta ej har chans att vinna tror jag inte längre på. Det är ingen Begging, men kan Anton hålla rösten i styr så...
 
Tippning: Final
Hoppas: AC
Betyg:
 
 
Happ, det var det det. Inte för att vara sån, men just nu längtar jag mest till nästa års tävling. Mellanår, någon?

Mello 2014: Deltävling 3


 
 
 
Tjiho, så var det torsdag igen! Dock har ca alla schlagerbloggar tokratat denna deltävling... Men som jag säkert nämnt förut, så brukar jag känna mig lite som en svensk Thomas Lundin (ni vet, han finlands-svensken i "Inför ESC" som alltid ger femmor till låtar som alla andra ger en etta). Känns därför rimligt att jag kommer älska detta startfält. Vi får se, helt enkelt! Lyssnar gör ni HÄR.
 
1) Outtrigger - Echo
Detta är lite obehagligt? Burarna. Moll. Growlet. Har läst något om masker och tvångströjor. Så skraj. Men detta lär ju gå vidare till final. Rock + growl är väl poppis vad jag har förstått. Inte min kopp de dock. Eller, allt utom growlpartierna går bra. Får se om jag mjuknar lite när jag får höra hela låten på lördag. Mycket möjligt.
 
 
UPPDATERING 15/2: Haha gud, growlet som inleder låten... Skvitter ihjäl varje gång. Älskar DN:s Hanna Fahl för att hon kom på att verserna låter precis som Bengtzings "Alla flickor". Har svårt att tänka på nåt annat än den liknelsen under hela låten. Tycker även att refrängen påminner om Nickelbacks "Hero". Förlåt Outtrigger, vet att det ligger i tiden att spy galla över Nickelback, men det gör inte jag så det där var menat som något positivt.
 
Den växer vid varje lyssning. Synd att growlet ska in och paja, samt att låten låter likadant i stort sett hela tiden. Dock gjuten i final. Höjer från 2,5 till 3,5.
 
Tippning: Final
Hoppas: 5:a AC
Betyg:
 
 
 
2) EKO - Red
Förstår de som säger att sångerskans röst inte riktigt passar till denna typ av 80-tals-synth-pop. Skulle vara någon sprödare röst, tänker mig typ Chvrches. Tycker detta ändå är rätt trevligt. Är lite svag för denna genre (minns när jag hörde Chvrches "The Mother We Share" på radion en dag och blev störtförtjust och försökte i panik leta rätt på den utan att varken veta vad den hette eller vem som sjöng). Den är dock inte lika bra som jag hoppats. Synd, hade verkligen hoppats 2014 skulle vara året då webbjokern/svensktoppen nästa gick till åtminstone AC! Känns inte precis så just nu.
 
UPPDATERING 15/2: Tycker fortfarande att detta är en trevlig bit. Synd att den känns som en gjuten åtta, hade som sagt varit trevligt med en AC liksom bara för att visa att alla jokrar inte är skräp.
 
Tror: 8:a
Hoppas: AC 6:a (AC vore trevligt, men efter studioversion-lyssningen fick jag andra favoriter, så det fick bli så här)
Betyg:
 
 
3) Oscar Zia - Yes We Can
Hade så sjukt höga förväntnignar på denna. Tänkte mig en uppföljare till Oscars fantastiska "Without U". Detta låter dock ca 0% som "Without U", men det gör inte så mycket. ÄLSKAR nämligen 90-tals-pojkband-influenserna? Alla som känner mig bör veta att jag är en true buyband-lover, så ingen är nog superförvånad över att detta går hem hos mig. Har dock sen X-Factor haft problemet att jag ej kan bestämma mig för ifall jag vill gifta mig med Oscar eller adoptera honom... Det senare känns minst gubbsjukt, så vi klubbar det.
 
HUR SOM HELST, även om jag jättegillar detta så är jag lite putt över att man inte skickade in "Without U" istället... Älskar den så mycket. Hade varit topp tre i finalen! (Säger vi)
 
UPPDATERING 15/2: Sjutusen plus i kanten för tonartshjöningen! Förstås. Och ja, vad ska jag säga. Totalälskar detta. MÅSTE gå till final. Fatta. Höjer från 3,5 till 4.
 
Tror: Final
Hoppas: Final
Betyg:
 
 
4) Shirley Clamp - Burning Alive
Äe, nu får ju lägga av Shirley. ÄLSKAR henne som person, musiklekprogram a la Så ska det låta och Doobidoo blir t ex alltid ca 200% roligare när hon är med. Men Shirley, detta är alltså tredje gången i rad du ställer upp med en tråklåt? Varför, undrar jag? Sen har jag tyvärr utvecklat någon sorts allergi mot hennes röst de senaste åren. Lite synd. Men men. Snark.
 
UPPDATERING 15/2: Haha, gudars vilken uppryckning från enminutsklippet? Vet att proffsen totalt räknat bort denna, men jag vet inte om jag skulle göra det? Helt plötsligt tycker jag denna inte alls är lika kass som "I thought it was forever" och "Med hjärtat fullt av ljus". Får fortfarande lite utslag i armvecken av Shirleys röst, men tycker ändå denna är rätt bra. Dock hemskt svårtippad. Känns som den lika gärna kan hamna fetsist som att den kan gå direkt till final. Puh. Aja, jag tokhöjer från 1,5 till 3.
 
Tror: 7:a
Hoppas: 7:a 5:a
Betyg:
 
 
5) State of Drama - All We Are
SOM jag har haft ångest över detta. "Falling" var ju min absolut bästa låt förra mellon, och min mest spelade låt under 2013, men deras debutalbum var dessvärre mest bara skräp... Hade därför hemskt låga förväntningar på årets låt, då inget ju kan toppa "Falling":
 
Och vad gör jag? Jo, faller pladask. Är så kär i refrängen? HELT min påse. Och de som skrev att detta lät One Direction slog huvudet på spiken. Refrängen hade suttit som en fläskläpp på 1D's senaste album. Vilket är 100% positivt! Älskar One Direction.
 
Är dock inte särskilt förtjust i sångarens dåliga engelska samt hans sätt att sjunga verserna på. Men det skiter jag i, vill se detta i final! Please! Gimme!
 
UPPDATERING 15/2: En tonartshöjning här med??? ÄLSKAR att det är så många tonartshöjningar i år. Eller *många*, men i de flesta låtar jag bryr mig om i alla fall. Och en sån sjukt bra tonartshöjning, vill att låten ska gå så hela tiden. Lyfter låten så mycket. Hoppas folket fattar att jag behöver denna i final. Hoppas.
 
Tror: AC 6:a (usch, magkänslan säger mig att denna åker ut redan i första omgången... panik, hoppas jag har fel)
Hoppas: Final
Betyg:
 
 
6) Cajsa-Stina Åkerström - En enkel sång
Har alltid haft lite svårt för Cajsa-Stinas röst. Men så är det väl inte riktigt min genre heller. Detta är ju inte dåligt, och kan säkert locka äldre röster samt göra en Ellen och gå vidare på att den bryter av så väldigt i startfältet, men kommer bli så upprörd då. Orkar inte om detta går till final. Orkar verkligen inte.
 
UPPDATERING 15/2: Fattar att hon är duktig på det hon gör och att denna kommer bli en svensktopp-favorit, men SNÄLLA jag ber, inte final.
 
Tippning: AC
Hoppas: 6:a 7:a
Betyg:
 
 
7) Ace Wilder - Busy Doin' Nothin'
Vill så gärna gilla detta, liksom cool tjej gör modern musik i mello. Men tyvärr, det går inte riktigt hem hos mig... Gillar sticken (eller vad det är), men refrängen (eller vad det är) blir lite för skränigt för Tant Hanna. Och då gillar jag ändå Icona Pop. Sen tycker jag väl inte att det ser jättesköj ut på scen heller.
 
UPPDATERING 15/2: Trevligt att denna växte i studioversionen! På ett vis kan jag gilla om denna går till typ AC, men samtidigt är jag rädd att den i så fall slår ut något bidrag jag bryr mig mer om (tänker State of Drama)... Svårt det här. Höjer i alla fall från 2,5 till 3,5.
 
Tror: 6:a 5:a
Hoppas: AC
Betyg:
 
 
8) Dr. Alban ft. Jessica Folcker - Around the World
Kan exakt 0st av Dr Albans hits och kan exakt en låt med Jessica Folcker, så att locka nostalgiröster hos mig lär ju inte gå särskilt bra, precis. Visst, det är glatt och Jessica sjunger bra, men detta är så dåligt? Som en mashup av Ace of Base och typ Shaggy. Äe. Lägg av.
 
UPPDATERING 15/2: Den gör sig ju bättre i studioversion där Alban inte sjunger supersurt, men jag bara dör om denna går vidare. Har andra favoriter som förtjänar att gå vidare framför detta skräp.
 
Tippning: 5:a AC (hoppas SÅ att jag har fel)
Hoppas: 8:a
Betyg:
 
 
 Ja, kan hålla med om att det inte är ett särskilt starkt startfält denna vecka, men SÅ farligt tycker jag ändå inte att det är? Tycker snarare de två tidigare delfinalerna har överhypats.
 
UPPDATERING 15/2: Är det inte typiskt att jag nu sitter här och känner att detta är min typ favoritvecka hittills? Gillar nästan alla, mer eller mindre. Vilket också ger mig lite ångest, vill inte att mina favoriter ska åka ut. Blir lätt så hemskt upprörd när sånt händer, nämligen.
 
Vad tycks?

Mello 2014: Summering deltävling 2


Men det där gick ju fint? Sanna var ju självskriven i final, älskar Panetoz så är bara glad att de gick till final, och Martin och JEM till AC känns bra. Lite förvånad över att jag inte är upprörd? Eller det är jag ju. Men inte över resultatet.
 
Jag försvarade programledarna förra veckan pga fick massa skit under FÖRSTA programmet, jesus, ge det lite tid liksom. Men så var detta program ännu sämre? Begriper inte riktigt. Och jag tror inte problemet sitter hos varken Nour eller Anders, utan hos manusförfattarna/producenterna/etc. Liksom mellanakterna? Vad ÄR det? Den där ABBA-hyllningen? Fattar ingenting. Vet ni, det behöver faktiskt inte vara ett "roligt" program i den bemärkelsen. Det behöver inte det. Tycker de borde inse det till nästa år, att om det nu är mission impossible att få ihop ett bra och roligt program utan Edward af Sillén, men gör nåt annat då? Ha EN proffsig programledare a la Mede-i-Eurovision och fixa någon annan som gör mellanakterna. För vem har ens sagt att Mello måste vara smockat med sketcher och humor egentligen? Hundra gånger hellre det än detta skräp.
 
Hoppas det når fram ordentligt nu när tittarsiffrorna avslöjats och det tydligen är första gången på tre (!) år som tittarsiffrorna är under 3 miljoner. Tycker ändå det talar sitt tydliga språk. Ett tapp på nästan en halv miljon sen förra deltävligen. Önskar verkligen att detta triggar de inblandade att göra lördagens program extra bra. Har lite svårt att tro det bara.
 
SÅ, det var det bittra. Nu till det sköjsiga: Mina mellobiljetter kom på posten idag! TJIHO!

Om jag har googlat samt tänkt rätt nu, så är det ungefär vid den röda markeringen som vi kommer sitta. Den blåa visar på ett ungefär var vi satt ifjol. Skaplig förbättring ändå! ;)
 
Åh, hoppas på en rolig final med rätt vinnare!

Mello 2014: Deltävling 2


 
 
 
Redan fredag! Tjoho! Lyssnar här man HÄR. Hit the comments med åsiker, tack.
 
1) JEM - Love Trigger
Alltså visst, detta är ju modernt och bra. Elli sjunger så sjukt bra! Men jag vet inte, blev inte så blåst av stolen som jag hoppades på att jag skulle bli... Ändå påminner refrängen lite om Gagas "Applause" ("you are you are you are"-partierna) som jag gillar very mucho. Skulle dock ej tippa till final i detta starka startfält.
 
UPPDATERING 8/2: Ävenom scenshown verkar häftig, så föredrar jag nog studioversionen med de smått förvrängda rösterna. Vet inte riktigt vad mer jag ska säga. Svårtippat dock! Kan lika gärna gå till final som den kan komma sexa.
 
Tippar: 5:a
Hoppas: AC (vore bra för tävligens skull om den gick vidare tror jag, även om den inte når ända till final)
Betyg:
 
 
2) The Refreshments - Hallelujah
Jag är inte den som är den, jag kan absolut gilla gammelrock och pensionärsmusik, men jag bara avskyr detta. Det är ju ingenting? Jordens simplaste melodi, jordens simplaste text, jordens menlösaste låt. Går denna till final eller AC så precis dör jag samt kräks lite.
 
UPPDATERING 8/2: Som väntat, så lyfte denna exakt noll procent efter studioversionslyssningen. Orkar inte om ännu ett gäng gubbar snor final/AC-platser framför nya, unga talanger (tänker Ravaillacz). Egentligen skulle jag nog tycka detta vore rätt småcharmigt utanför tävlingen, men särskilt i detta starka startfält blir jag bara rent vansinnig om de röstas vidare till final eller AC. Hu.
 
Tippar: 6:a
Hoppas: 8:a
Betyg:
 
 
3) Manda - Glow
Åh nej, jag som sett fram emot denna så mycket. Gillade Manda i X-Factor, låten har samma upphovshens som "You" ifjol, och den beskrevs som en Katy Perry/Taylor Swift-ish låt.
 
För det första låter detta 0% Taylor Swift (och kom inte och tjafsa emot /mvh Hanna Swift). För det andra sjunger Manda inte särskilt bra? Vad har hänt? För hög tonart? För det tredje glömmer jag hur låten går så fort klippet tar slut.
 
DOCK fantastiskt läckert med fioltjejerna på höga podium iförda vita klänningar size Jätte. Plus i kanten för snygga stråkar, älskar stråkar eventuellt mer än livet. Men SÅ besviken på låten. Buhu. Hoppas den växer till sig, så att jag kan lyssna på den nästa vecka, för till final eller AC lär den ju inte gå.
 
UPPDATERING 8/2: Yes! Gillade studioversionen så mycket bättre. Tycker den är klart värd att höja från en tvåa till en trea.
 
Tippar: 7:a
Hoppas: 5:a
Betyg:
 
 
4) Panetoz - Efter solsken
Älskar Panetoz. Vet inte vad det är med deras typ av musik men jag bara totalfaller för denna typ av glad-sommar-musik. Deras cover av "När vi två blir en" är SÅ fantastisk! Den och "Vissla med mig" är mina bästa, gillar inte "Dansa, pausa" lika mycket.
 
HUR SOM HELST, så älskar jag förstås detta. Bara texten är ju så charmig? "Efter solsken kommer värsta regnet". Värsta regnet. Älskar också att den är så peppig, "det finns inget som kan trycka ner mig" osv. Hoppas verkligen på AC! Ska nog lägga min första röst i årets mello på dem.
 
UPPDATERING 8/2: Åh, älskar ju detta! Vill ev. också gifta mig med hela bunten. Blir så glad! Risken är dock att den känns lite tjatig mot slutet eller efter flera lyssningar, i och med att den typ låter likadant under alla tre minuter. Det blir liksom inte så mycket dynamik, om en säger. Mer jämnt ös hela tiden. Tror dock ändå denna har finalhäng! Höjer från 3,5 till 4.
 
Tippar: AC
Hoppas: AC
Betyg:
 
 
 
5) Pink Pistols - I am somebody
Pink Pistols har fått lite kritik i tidningarna för att ha en för tunn låt, men jag gillar den? Haha. Hade bottenförväntningar innan jag såg klippet, hade väntat mig nåt skräp a la Army of Lovers, men detta var ju trevligt? Kan jag tycka. Totalt chanslöst, men ändå. Pinsamt dålig är det i alla fall inte!
 
UPPDATERING 8/2: Okej, denna gjorde sig inte jättebra i studioversion. Tycker fortfarande inte den är DÅLIG, men man behöver nog showen också och inte bara själva låten.
 
Tippar: 8:a
Hoppas: 6:a 7:a
Betyg:
 
 
6) Sanna Nielsen - Undo
Så till vinsttippade Sanna. Dör av versen. SÅ bra. Fastnar direkt. Har tänkt lite på det där, och har kommit fram till att jag aldrig riktigt fastnat för något av Sannas mellobidrag? Inte förrän efter tävlingen. Gillar de flesta NU, men under tävlingen har jag aldrig hejat på någon. Detta är första gången. För denna har ju klart vinnarhäng, och (vet att man säger detta ca varje år men) kanske även vinstchans i Köpenhamn.
 
Vet att Kempe försvarade detta igår, men det kryper lite i kroppen på mig när jag hör frasen "Undo my sad". Så fult. Kan dock leva med det pga bra låt i övrigt. Men fortfarande. "Undo my sad". My sad. My sad.
 
UPPDATERING 8/2: HÄR snackar vi dock dynamik. Lugnt, sprött och vackert i början. Sen ökar den och blir pampigare till att mot slutet bara BOM TJOFF BOM TJOFF BOM TJOFF POFF explodera. Vågar nog öka från 4 till 4,5.
 
Tippar: Final
Hoppas: Final
Betyg:
 
 
 
7) Little Great Things - Set Yourself Free
Okej, har inte hört hela låten ännu men vatusan Stenmarck?! Var det detta du hypade så i november? Fy dig. Alternativt SMART pga alla som hörde honom hypa borde vara skapligt besviken just nu.
 
Det här med *rockig* kajal på killar har jag aldrig begripit. Klarar inte riktigt av att se sånt? Skäms lite? Blir lite ofrivillig parodi?
 
Vet att rock brukar gå hem i stugorna, men... detta? I detta startfält? Har lyssnat på klippet ca 10ggr men minns fortfarande inte melodin. Nej tack.
 
UPPDATERING 8/2: Den växer några snäpp när man hör studioversionen, det gör den. Får bättre grepp om melodin. En grej jag störde mig på när jag såg klippet, var att det kändes som att de knappt hann med på vissa ställen pga så mycket text, så de partierna tycker jag gör sig bättre i studioversionen. Ursäkta, men ni som jämför detta med State of Drama kan ju vänligen dra något över sig, förslagsvis en presenning. Noll lika.
 
Många verkar tippa detta till final... Kan förstå det när man hör studioversionen, låter lite som en lightversion av någon Linkin Park-låt, men tyckte enminutsklippet såg lite lamt ut? Men men, vad vet jag. Är inget vidare på att skrälltippa. Ökar från 1,5 till 2,5 i alla fall.
 
Tippar: AC
Hoppas: 7:a 6:a
Betyg:
 
 
8) Martin Stenmarck - När änglarna går hem
Tycker DN:s Hanna Fahl författade den bästa beskrivningen:
 
Föreställde mig då en slags uppföljare till "Den långa vägen hem (4km-sången)" (a.k.a min bästa Stenmarck-låt). Riktigt SÅ kär blev jag väl inte vid första lyssningen, men jag tror denna växer mycket när man får höra låten i sin helhet. Vill så gärna ha denna till final, mest pga att jag ska se finalen live med min lika Stenmarck-älskande kompis (som jag också såg hans konsert tillsammans med), så det vorde ju en trevlig grej.
 
Men snälla Martin. Är inte du lite för snygg för att klä dig som en hattprydd medlem av Green Day? Tack dock för avsaknaden av utsmetad kajal.
 
UPPDATERING 8/2: Älskar att denna växte när jag hörde hela låten. Blir lite mysrysig mot slutet under "Jag vill att frågorna ska höras av alla"-partiet. Mmmm. Så pass maffigt. Påminner lite om det liknande partiet i Daughtry's "No surprise". Möe positivt.
 
HOPPAS verkligen Martin tar med sig Sanna direkt till Friends Arena. Många verkar tro att LGT, Panetoz, Refreshments eller JEM kniper Martins finalbiljett så han får nöja sig med en AC-plats. Men jag vill så gärna tro att detta räcker till final! Åh! Ökar från 3,5 till 4,5. Lätt.
 
Tippar: Final
Hoppas: Final
Betyg:
 
 
Så idiotiskt att posta inlägget efter åtta en fredagkväll, men ändå. Är nyfiken på vad ni tycker!

Mello 2014: Summering deltävling 1


Är fortfarande upprörd över att Helena "bara" kom till AC. Hade ju hoppats på tjejslam med henne och Ellen i topp! Bu! Gör också lite ont i hjärtat att jag var så häääääär nära att betta pengar på Ellen som slutvinnare med 150ggr pengarna för några veckor sedan, men lät bli... Känns ju kul. Men, men. Älskar skrällar!!!
 
Programmet i övrigt var väl ingen höjdare heller. Tror dock det mest beror på att det är första programmet och ett rätt snarkigt startfält. Alla verkar tjata om hur Anders och Nour suger, men det håller jag inte riktigt med om? Tror snarare att alla är så bortskämda med Ginas starquality att det nu för Anders och Nour är som att gå upp på scen efter typ Beyonce. Säg NÅT år då programledarna gör perfekt ifrån sig under första deltävlingen. Oh please. Tänker t ex Petra Mede 2009........ Hu. Men sen gick det nån vecka och hon fick in den rätta knycken, dessutom var hon FLAWLESS som ensam (!) programledare under fjolårets Eurovision? Var inte så schyssiga, ge det lite tid!
Hoppas bara verkligen att de blir bättre med tiden, och att de inte blir några nya typ Marie Serneholt och Richard Olsson (vilka jag vanligtvis gillar, passade bara inte till just mello).
 
På lördag blir det lite mer spännande för min del. Har bettat på tre av åtta låtar, så ser ju hemskt gärna att två av dessa går till final och en till AC, hähä. Lär dock ej hända, blir nog 6:a, 7:a och 8:a. OH WELL. Är mest nyfiken på:
1) Martin Stenmarcks låt (mvh hardcore Stenmarck-fan... slå mig inte)
2) Sanna Nielsens låt, vill höra om det är en promenadsegerlåt eller en ny Shirley 2009.
3) Little Great Things låt, eftersom att Martin Stenmarck hypade den något så överjordiskt under presskonferensen i vintras!
 
Återkommer på torsdag kväll med betygen!
RSS 2.0