ESC 2014: Big Five + Danmark


 
 
Såja, då var det bara 6st låtar kvar i år. Skulle bli toppenglad ifall ni tyckte till om låtarna i kommentarerna! Så skoj att läsa vad andra tycker så man inte blir för hemmablind ;)
 
1) Frankrike: Twin Twin - Moustache
Först och främst: Är stupsäker på att jag hört denna förut? Sen är detta är inte alls min kopp te, saknar "Allez Ola Olé"! Det var en partylåt mer i min smak. Tror att denna kommer bli farlig, faktiskt. Mycket catchy refräng, och blir detta roligt på scen så... 
 
Betyg: 
 
 
 
2) Italien: Emma La Mia Città
Hon har en sån häftig sandpapperröst, men låten är inte riktigt i min smak. Saknar fjolårets låt så mycket! Italien får gärna skicka en balladsjungande Marco varje år, jag röstar så gärna! Men detta... njä. Tror på en meh:ig mittenplacering.
 
Betyg: 
 
 
 
3) Spanien: Ruth Lorenzo Dancing in the rain
En sak som provocerar mig till döds, är att Spanien har en garanterad finalplats varje år, men skickar aldrig klassiska supersmöriga spanska ballader?! ÄLSKAR spanska smörballader. Mitt typ bästa guilty pleasure näst efter pojkband, schlager och dagispop. Kan de inte bara skicka Cristian Castro med en totalt superdaterad "Con ella" med elgitarrsolo och hela kitet? Det är ALLT JAG BER OM?
 
Så, behövde bara lätta mitt hjärta lite. Tillbaka till årets låt. Tycker den börjar helt okej, gillar de spanska verserna riktigt mycket. Man börjar liksom hoppas på en ny "Quedate Conmigo" (a.k.a Spaniens bästa ESC-bidrag ever). Sen går den över till engelska och spottar ut sig en jätteintetsägande refräng? Mitt värsta är dock när hon skriker "THE RAIN!!!! THE RAIN!!! THE RAAAAAIN!!!!", usch. Det drar ner betyget väldigt mycket. Utan det hemska inslaget, hade jag nog gett låten typ 3,5. Nu velar jag mellan 2 eller 2,5. Är generös och ger det sistnämnda.
 
Betyg: 
 
 
 
4) Storbritannien: Molly Children of the universe
Ursäkta, men VARFÖR älskar alla denna? Jag tål den verkligen inte. Refrängen är verkligen hemsk, helt ärligt. Tjatig och tråkig samt klyschig text. Sen är jag inte så förtjust i hennes raspröst heller. Nej, vinn inte! Snälla!
 
Betyg: 
 
 
 
5) Tyskland: Elaiza Is it right
Haha, detta gillar jag förstås istället då. Fröken tvärt-emot. Tycker denna är jättetrevlig? SÅ mysig röst och en mysig melodi. Älskar't. Tror dessvärre det är rätt chanslöst, därför är det ju lite skönt att veta att den har finalplatsen säkrad. Smäller till med finpoängen! Fick feeling!
 
Betyg: 
 
 
 
6) Danmark: Basim Cliché love song
Hanna-musik!!! Utropstecken!!! Som en Olly Murs-låt sjungen av Bruno Mars. Älskar denna så mycket! Dessutom verkar Basim sjunga helt sinnesjukt bra live. Åh så sjukt svag för lyckopillermusik! Sån snygg låt också, uppbyggnaden med visslingen och texten och allt. Älskar verkligen allt med detta. Så trevligt att få avsluta årets startfält med att slänga iväg årets tredje femma.
 
Betyg: 
 
Så! Det var det, det. Tror jag återkommer när det närmar sig ännu mer, kan ju ha ändrat mig angående betygen och så där, t ex. Hejsvej så länge!

ESC 2014: Semifinal 2


 
 
 
Det närmar sig, hörni! Iiih! Återkommer framöver med ett inlägg om Big Five + Danmark.
 
1) Malta: Firelight - Coming home
Oj, här vill man tydligen låta Mumford & Sons! Detta är nämligen som en slags light-variant av "I will wait". Tycker den är helt okej, sångaren sjunger tokbra och så, men tycker inte låten riktigt lyfter? Och sen kommer ett supermalplacerat stick ifrån ingenstans och bromsar upp låten helt. Varför? Näe, jag gillade nog fjolårets låt bättre även om den också var en light-variant, fast på "Hey soul sister". Blir detta maffigt på scenen så tror jag dock den blir farlig! 
 
Final? Ja
Betyg: 
 
 
2) Israel: Mei Feingold Same heart
Ännu en favorittippad låt, dessvärre inte hos mig. Gillar "we don't beat from the same heart"-biten samt höjningen, men det är väl också typ allt... Fattar att denna kommer promenera till finalen, men det är inte min kopp te. Saknar Harel Skaat! Kom tillbaka med en Milim II, tack!
 
Final? Ja
Betyg: 
 
 
3) Norge: Carl Espen Silent storm
Under tiden semifinalerna höll på i Norge, så hörde jag så mycket om denne Carl Espen som alla trodde skulle vinna och ta hem eurovision. Måste säga att jag blev mäkta besviken när jag såg scenframträdandet? Alltså jag gillar denna typ av låtar annars, fattar att det ska vara enkelt och stå-rakt-upp-och-ner och *ärligt*. Men maken till snarkigt framträdande? Carl ser ut som en rädd liten hare, han mumlar ibland texten och dessutom låter det stundvis surt. Det är inte DÅLIGT, det är en jättefin låt och så där, men kan verkligen inte tänka mig att denna skulle gå och vinna eurovision? Men men, jag har haft fel fler gånger.
 
Final? Ja
Betyg: 
 
 
4) Georgien: The Shin & Mariko - Three minutes to earth
Jag älskae Georgien ifjol. Verkligen ÄLSKADE. Lyssnar på den fortfarande. Dör av stämmorna och allt. Så ba följer de upp det vackra med...... detta?! Detta är ju INGET. Bara superschitzo och obehagligt. Ett gäng hippies som jammat lite och klämt ur sig demonernas officiella themesong. Blir verkligen djupt rädd när jag hör denna, känns som at apokalypsen är nära. Hu.
 
Final? Nej
Betyg: 
 
 
5) Polen: Donatan & Cleo My Słowianie (We Are Slavic)
Okej, vet att många älskar detta men detta är 0% min kopp te. Universums jobbigaste röst trallar världens tjatigaste melodi. Hu. Ingen hit hos tant Hanna, inte.
 
Final? Ja
Betyg: 
 
 
6) Österrike: Conchita Wurst Rise like a phoenix
Älskar så mycket med detta. Främst att det inte är plojigt, utan är en SERIÖS låt! Så viktigt! En dragartist som sjunger FABULOUS och framför en riktig låt utan krusiduller. Älskar älskar älskar ALLT - förutom just låten. Så sorgligt! Vill tycka om den, men fastnar prick aldrig. Vet att många älskar att den låter Bond:ig, och det gör den ju förvisso, men näe, jag tycker låten är dötråkig. Och tänk då att jag älskade "Waterfall" som resten av Europa verkade tycka var jordens segaste. Skulle säga att låten är en tvåa, men resten är en femma. Så summa summarum får det nog bli en trea.
 
Final? Ja
Betyg: 
 
 
7) Litauen: Vilija Matačiūnaitė - Attention
Jippi. Litauen a.k.a. Landet Som Aldrig Någonsin Skickat En Bra Låt Till Eurovision. Eller där ljög jag, för jag älskar "Eastern european funk"...... Men ändå.
 
Gud, skämt så mycket? Hon sjunger så DÅLIG, låten vill låta supermodern med allt "stammande" och dubsteppande. Skäms så mycket. MEN älskar "I'm gonna make you make you fall"-biten? Haha, tycker den är fantastisk! Men det är också det exakt enda bra med detta skräp. Får panik när hon sjunger "Attention" för det låter så ansträngt och obehagligt. Vill säga att detta inte går vidare till final, men sen kommer jag att tänka på att "Love is blind" inte bara gick till final, utan även slutade på fjortonde (!!!!!) plats där. Det är verkligen det sjukaste ever, när man tänker efter. Därför lär väl denna smörja också gå vidare, kanske lurar de någon att detta är hippt och modernt. Vägrar dock officiellt tippa det!
 
Final? Nej (säger vi)
Betyg: 
 
 
 
8) Finland: Softengine Someting better
Nu. Nu är det Hanna-musik. Detta är nämligen hands down min absolut bästa låt i år. SÅ sjukt bra. Dör lite. Det är liksom en riktig låt? Det låter liksom inte som gjort för ESC, utan det är på riktigt. När jag sedan fick reda på lite backstory så blev den om möjligt ÄNNU bättre. Liksom tänk detta.
 
1) Bandet består av ett gäng 17-19-åringar
2) De har skrivit låten själva
3) Det är deras allra första singel
4) Sångaren är tydligen 17 (!) och sjunger fantastiskt
5) Låten är galet bra uppbyggd, allt i låten känns liksom så proffsigt och genomtänkt
 
Bryter typ ihop? Detta påminner så mycket om State of Drama för mig. Liksom ett band som kommer från ingenstans och bara vinner mig över med en guldlåt.
 
Kan verkligen inte få nog av denna låt, lyssnar på den prick jämt. Den börjar snyggt med en lugn vers, sen kommer trummorna lagom till sticket och bygger upp till refrängen och sen ba EXPLODERAR refrängen. Sen kommer en pampigare vers med snygga melodiändringar som gör att låten växer snyggt, sen refräng igen och sen WOAH-WOAH-körer tillsammans med en sånt sjukt snyggt stick. Kan inte ens förklara, det är bara så VÄLGJORT, alla små finesser som gör så att låten växer på bästa möjliga sätt. DÖR! Kommer verkligen hoppa från någon högt om detta ej går till final. Hade jag fått rösta i den semin så hade jag röstat ihjäl mig. 
 
Heja!!
 
Final? Ja (mest för att jag vill att den gör det, kan mycket väl sluta typ 12:a i semin också...)
Betyg:  
 
 
9) Irland: Can-linn feat. Kasey Smith Heartbeat
Hej Danmark-ripoff! Kan verkligen inte sjunga på denna utan att råka börja nynna på "Only teardrops". Detta är en helt okej låt, men en kan ju inte låta bli att jämföra den med fjolårets vinnare och så bra är den ju inte. Vet knappt ens vad mer jag ska skriva. Den är bara helt okej. En axelryckning. Tror den går till final, men väl där så skulle jag inte bli förvånad över om det blir ytterligare en bottenplacering. Det är inte det att den är dålig (för det är den verkligen inte), utan för att jag tycker den känns anonym och inte något man röstar på. Den faller mellan stolarna. Så tror jag.
 
Final? Ja
Betyg: 
 
 
 
10) Vitryssland: Teo Cheesecake
Detta är mycket... märkligt. Och smått obehagligt. Särskilt videon, för det enda jag kan tänka på när jag ser den är kräket Robin Thicke. Spyr. Samtidigt är ju låten lite annorlunda och småcatchy? Bah. En tvåa kan jag väl vara generös och ge i alla fall.
 
Final? Nej (eller jo, det tror jag visst att den gör, men vägrar tippa denna till final och behöva ta bort ja:et på Finland...)
Betyg: 
 
 
 
11) Makedonien: Tijana Dapčević To the sky
Ännu en helt okej låt, men som känns alldeles för anonym för att få någon vidare bra placering i finalen. Vet inte vad jag ska säga, och det är väl inte jättepositivt. Jag bryr mig liksom inte.
 
Final? Ja
Betyg: 
 
 
 
12) Schweiz: Sebalter Hunter of stars
Haha, denna råkar jag tycka är lite småtrevlig...... Gillade Schweiz låt förra året mycket bättre och den missade ändå finalen, så jag antar att denna inte heller går hem i Europa, men trevligt trallig är den i alla fall! Trots att den är sjukt svår att sjunga med i pga sångarens totalt värdelösa engelska.
 
Final? Nej
Betyg: 
 
 
 
13) Grekland: Freaky Fortune feat. Risky Kidd Rise up
Here's the deal: Jag förstår om folk gillar detta. Det låter väldigt 2014. Men detta är verkligen 0% Hanna-musik. Gud, maken till tjatig och monoton låt! Hu. Pluspoäng för hunkgäng. 
 
Final? Ja
Betyg: 
 
 
14) Slovenien: Tinkara Kovač Round and round
Meh. Det var väldans var många klassiska eurovision-meh-låtar det är med och tävlar i år? Hm. Gillar refrängen, men det hela känns ju väldigt anonymt och snarkigt. Igen: det är inte dåligt, men jag bryr mig inte om den. En oförarglig liten bit.
 
Final? Nej
Betyg: 
 
 
 
15) Rumänien: Paula Seling & Ovi Miracle
Blev SÅ besviken när jag hörde denna första gången. Älskade deras "Playing with fire" för några år sedan, och hoppades på något som var minst lika bra. Dessvärre bidde det inte riktigt så. Nu när jag lyssnat in mig på den är den ett littet guilty pleasure hos mig, trots den skitdåliga produktionen och tantiga melodin. Grejen är den att jag älskar versen och man blir så peppad på refrängen, och så blir man bara besviken. Aja, de sjunger hemskt bra i alla fall, vilket ju är ett megaplus.
 
Final? Ja
Betyg: 
 
 
 
Det var jag, det. Ni då?
 

ESC 2014: Semifinal 1


Vad bra det gick för mig att skriva USA-uppdateringar... not! Åkte tidigt på morgnarna, kom hem sent på kvällarna och vips så åkte vi hem. Så så var det med det. Dessutom började jag skriva detta inlägg för ca en vecka sedan, var nästan klar när jag råkade gå till en ny sida och vips så var nästan allt av inlägget borta. Kul! Nu har jag samlat ork att skriva nya omdömen i alla fall.
 
 
Nu börjar det närma sig Eurovision-tider! Så sjukt snabbt tiden går, tyckte jag nyss såg mellofinalen? Sen är ju Eurovision satt rätt tidigt i år, första semin är redan 6:e maj. Det är alltså den semin som Sverige tävlar i. Tänkte att det var dags att skriva ett litet utlåtande! Är väldigt dåligt inlyssnad på låtarna ännu, så närmare semin gör jag säkert ett nytt inlägg med lite ändringar. Hur som helst. Nu kör vi.
 
1) Armenien: Aram Mp3 - Not alone
Vi öppnar starkt med favorittippade Armenien. Förstår varför så många tror den kommer sopa banan med alla i finalen, det är en "riktig" låt som låter väldigt 2014, och han verkar dessutom sjunga bra live efter vad jag hört från andra klipp. Jag är lite svag för "om-detta-var-en-film-så-skulle-denna-spelas-när-någon-blir-jagad-av-en-mördare-i-en-skog-i-mörkret"-låtar, så denna går ju förstås hem hos mig. Alltså stråkarna? Dubstep-trummorna? Dör, vad bra. Frågan är hur den funkar på scen? Hoppas de kör på mörk, läskigt och småobehagligt, inget fjös. Tror mycket hänger på scenshowen, blir det fel så tror jag den faller helt platt, men blir det rätt så har den absolut häng på vinst. Ska bli spännande att se!
 
Final? Ja
Betyg:
 
2) Lettland: Aarzemnieki Cake to bake
Så till låten som ligger sist på ca alla fanmade topp 37-videos på youtube. Mår verkligen lite psykiskt dåligt av detta? Orkar inte om folk tycker det är *roligt* och röstar vidare det till final. Vissa människor verkar på riktigt tycka detta är "gulligt" och "glatt", men allt jag kan tänka är att de är höga på hash-brownies som de sjunger om att de bakar? Ugh. Så pass skumt och konstigt. Kostigast var nog i "Inför ESC" på SVT när Christer Björkman tippade att denna skulle sluta topp 10 i finalen och jämförde den med Maltas låt ifjol? Skrattar. Högt. Detta är alltså mannen som bossar över Mello. Blir rädd. Blir dock ännu mer rädd om han har rätt. Maltas låt var gladpop som ville låta Train men inte nådde riktigt ända fram. Detta är bara skräp samt sjukt obehagligt. Försvinn.
 
Final? Nej
Betyg:
 
3) Estland: Tanja Amazing
Hej Loreen-plagiat. Nej men seriöst, detta är så uppenbart superinspirerat av Loreen och Euphoria? Samma typ av låt (dock är denna förstås mycket sämre), tjej med lugg och långt hår, barfota, contemporary-ish dans tillsammans med en manlig dansare, enkel scenografi. Skäms lite när det är SÅ uppenbart? Okej att knycka någon grej, det gör ju folk hela tiden, herregud. Men så mycket? Kom med något nytt istället. 
 
Om man lyssnar bara på låten, så är den väl helt okej. Gillar dock verserna mer än refrängen. Hon sjunger bra live trots all dans (hon är tydligen musikalartist, vilket förklarar saken). Lite tråkigt dock kan jag känna. Fastnar liksom inte riktigt.
 
Final? Ja Nej. Tror någon av solotjejerna med hyfsade men rätt anonyma låtar kommer missa finalen, och ska jag gissa på vilken av Estland, Ukraina eller Montenegro det är så tror jag nog Estland drar det kortaste strået..... Eller så hamnar den topp fem i finalen. Så svårtippat!
Betyg:
 
4) Sverige: Sanna Nielsen Undo
Jag har ju nördat ner mig riktigt rejält och kollat exakt 240st "my top 37 esc 2014"-videos på youtube och fört statistik och allt på vilket plats Sanna hamnat, haha. Mycket intressant dock! Kollade alla videos jag kom över fram tills jag åkte till USA, sen kom jag av mig samt skaffade ny dator så det var för svårt att komma ikapp så jag gav upp. Det ser dock mycket lovande ut, av de jag kollat så har hon hamnat etta i de allra flesta videos, dvs 61st, tvåa i 49st och trea i 27st. Hon låg topp 5 i 174st (!), dvs i ca 73% av alla videos? Galet ju. Dock ska jag säga att flera säkert var gjorda av samma person (både där hon hamnade högt och i där hon hamnade lågt), och alla låtar hade inte släppts ännu när vi reste bort. Armeniens låt hade t ex ännu inte släppts. HUR SOM HELST så är jag en statistiknörd och tycker sånt här är skoj, så det känns ju trevligt att den verkar gå hem i Europa. 
 
Så spänd på hur scenshowen ska se ut i Köpenhamn. Tydligen var de tvungna att skippa kristallerna då det inte fick hänga saker från taket, men de kanske kunde lösa det på annat sätt närmare maj. Ljusspottarna ska bli fler, numret maffigare och Sanna går från byxdress till klänning. Hoppas verkligen det blir bra och känns eurovision-lyxigt! Vet att det är lätt att bli hemmablind, men kan inte tänka mig att hon hamnar utanför topp 10 i finalen, känns liksom gjuten i topp 5. Just det där att jag tror hon kommer plocka småpoäng hos i stort sett alla länder, det gör SÅ mycket för slutresultatet (hej Carola och Eric Saade). Även att det är en så pass direkt låt, man får liksom grepp om den redan vid första lyssningen vilket jag sällan får med andra låtar.
 
Heja!
 
Final? Ja
Betyg:
 
5) Island: Pollapönk No Prejudice
Detta var ett av de första ESC-bidragen som släpptes, och jag minns att jag var så sur när jag hörde den, Island brukar ju skicka bra låtar. Men nu har den liksom växt på mig? Haha. Särskilt när den översatts till engelska så jag förstår budskapet (BRA!). Sån banal melodi och allt är så knäppt, men jag är lite charmad....... Älskar höjningen, haha! Och regnbågsfärgerna. Ser hundra gånger hellre att detta går till final än skräp-Lettland. Denna är ju i alla fall vettig. Tror den är rätt chanslös, dock. I de videos jag sett så har denna och Lettland turats om att knipa sistaplatserna, så... Men men, vi får se!
 
Final? Nej
Betyg: (är så generös, haha!)
 
6) Albanien: Hersi - One Night's Anger
Typisk eurovision-ballad som går mig obemärkt förbi. Hon sjunger bra, låten är okej, men glömmer den så fort den tar slut. Tråky. 
 
Final? Nej
Betyg:
 
7) Ryssland: The Tolmachevy Sisters - Shine
Skapligt bottennapp om man jämför med Rysslands bidrag ifjol? Men tur är väl det, för jag vill INTE att det blir eurovision där 2015. Detta känns ju bara SÅ daterat? Skulle lika väl kunna ha tävlat för tio år sedan, liksom. Och videon på det... Gud. Undrar hur det ser funkar live, dock. Då kanske den växer lite. Men näe, inte min kopp te. 
 
Final? Ja (tror det går hem hos vissa av någon anledning?)
Betyg:
 
8) Azerbajdzjan: Dilara Zazimova Start a fire
Alltså, jag tycker ju denna är rätt vacker. Liksom falsetten i "maybe"-bitarna, stråkarna och allt moll:igt. Saknar dock fjolårets "Hold me", älskade den. Men DÖR om man ska behöva genomlida ännu ett Eurovision i Baku. Hoppas verkligen inte denna vinner... Ser dock mycket fram emot att se hur scenshowen blir! Hoppas på kalla färger, vacker långklänning och sorg i blicken.
 
Final? Ja
Betyg:
 
9) Ukraina: Marija Jaremtjuk Tick-tock
När låten släpptes för ganska längesen var jag måttligt impad, nu har det dock släppts en ny version som jag gillar mycket bättre! Denna börjar lite lugnare och är liksom mer suggestiv. Liksom kusligare. I like it. Den har gått från att vara en typisk ESC-dänga till att kännas mer modern och vara i lite samma stuk som Armeniens låt. Fortfarande inget jag hejar på, men den får gärna gå till final.
 
Final? Ja
Betyg:
 
 
10) Belgien: Axel Hirsoux Mothers
Årets kräkmedel. Men seriöst, jag skäms ihjäl! SÅ kletigt, och så det här att de försöker tvinga ner *känslan* i halsen på en med alla inzoomningar på känslosamma kvinnor, den superklyschiga texten och stråkarna. För att inte tala om dansaren i bakgrunden. Lägg av. Dessutom är texten djupt obehaglig? Känner mest Norman Bates/Norma Bates-vibbar. Hu. Det värsta är att jag tror detta kommer gå hem i stugorna på flera håll i Europa? Dör. Hoppas jag har fel! 
 
Final? Ja :(
Betyg:
 
11) Moldavien: Cristina Scarlat - Wild soul
Alltså, detta är ju inte dåligt eller så. Jag menar, hon sjunger bra och låten känns hyfsat modern i ESC-mått mätt. Dock tilltalar mig detta exakt 0%? Vet inte. Känner bara snark? Inte min kopp te, helt enkelt. Dör dock ej om den går till final, fattar om andra gillar det.
 
Final? Ja
Betyg: 
 
12) San Marino: Valentina Monetta Maybe
Men kan de bara SNÄLLA sluta skicka Valentina varenda himla år eller?! Det funkade inte de andra två gångerna och lär inte göra det i år heller med denna skräphög till låt. Gillade faktiskt fjolårets låt (trots skumma videos och scenframträdanden), men detta är ju bara pinsamt? PRATPARTIET?! Trodde det fenomenet var ancient history. Videon är dock värst. Mår verkligen dåligt när jag ser den, liksom sandskrivandet och Valentinas over-acting? Hjälp. 
 
Final? Nej
Betyg: 
 
13) Portugal: Suzy Quero ser tua
Haha, detta är ett litet guilty pleasure hos mig?! Hon sjunger så surt och ansträngt och scenshowen är så dålig och allt är bara pinigt, men melodin är så catchy och glad? Älskar ju glad karnevalpop! Åh, tänk om bara någon annan hade sjungit den och om de fått till en lyxigare scenshow, då hade detta lätt varit i final! Seriöst. Tror det blir svårt att nå dit i år, dock...
 
Final? Nej
Betyg: 
 
14) Nederländerna: The Common Linnets Calm after the storm
First of all: HUR perfekt startnummer? Precis efter den glada karnevalpopen ju. Älskar verkligen denna låt. Vet att många älskade Anouk ifjol, och jag tyckte också den typ första minuten av den bra jättebra, sen lät den exakt likadant i två minuter till så jag lessnade innan den var färdig. Egentligen lider väl denna av samma problem, det händer inte så mycket liksom. Men för mig så gör det inget i detta fall! SÅ skönt avbrott efter allt eurovision-spektakel. Så fin melodi, och så oväntat med en countryballad? Haha. Lovely! Heja!
 
Final? Ja
Betyg:
 
 
15) Montenegro: Sergej Ćetković Moj Svijet
Denna hade all potential i världen för att bli min absoluta favoritlåt i år. Bryter ihop av introt, så vackert!!! Blir helt ärligt nästan tårögd. Versen är också superfin, åh. Sen kommer refrängen och bromsar upp det hela lite. Den är fortfarande jättebra, men ingen fullpottare. Serbiens låt från 2012 är fortfarande min bästa balkanlåt of all times, men denna är bannemig inte långt ifrån. Så sjukt nyfiken på hur detta kommer se ut live! Videon är ju fantastiskt fin, så hoppas man får samma känslan av liveframträdandet. Dock så konstigt slut på låten? Så abrupt. Oh well. Dör lite om denna ej går till final!
 
Final? Ja
Betyg:
 
 
16) Ungern: András Kállay-Saunders - Running
Vi avslutar men ett annat favorittippat land. Jag tycker verserna och så där är rätt bra, han verkar sjunga bra live, men har så svårt för Running-biten. Dessutom tycker jag liveframträdandet är en enda big SNORE. Blir dock säkert bättre i eurovision, men ändå. Men alltså näe, tycker verkligen lite låten är all that. Vet inte vad mer jag ska säga än att jag är säker på att den går till final och säkert topp 10 i finalen. 
 
Final? Ja
Betyg:
 
 
Vad tycker ni då? Är ärligt nyfiken! Hit me!
 
RSS 2.0