Mello 2011 - Deltävling 4


Sista deltävlingen - hej vad tiden går! Tycker kvällens startfält är mycket bättre än förra veckan, så det ska bli sjukt spännande att kika ikväll. Laddaladdalaaaaadda!

Melody Club - The Hunter
Som jag längtat efter att höra den här låten med älskade Melody Club! Och jag gillar detta, inte för att den kanske är någon "Fever Fever" eller "Evil Thing" men det gör inget. Kanske inget jag vill skicka till Düsseldorf men den får gärna gå till Globen ändå, inte mig emot.
4 av 5

Julia Alvgard - Better or worse
Dags för Webbjoker nummer två i årets melodifestival. Jag röstade faktiskt både på denna och "On my own" i webbjokerfinalen i höstas (tror jag det var?). Gillar ju detta. Hon sjunger ju helt galet bra och låten fastnar på hjärnan, går och nynnar "If I go, will I look forward" hela tiden i princip. Hade hon tävlat i typ förra veckans startfält kanske det hade blivit en skräll men jag tror det är kört, tyvärr.
4 av 5

Lasse Stefanz - En blick och nånting händer
Alltså, går både Playtones och Lasse Stefanz till Globen dör jag. Fy bubblan vilken tråkig låt, och då kan jag ändå gilla mysiga dansbandsdängor ibland. Jag lyssnar fortfarande ibland på Thorleifs "Sweet kissin' in the moonlight", den var awesome och kom bara femma det året, katastrof.
1 av 5

Linda Pritchard - Alive
Här har vi pipa så det räcker och blir över, herregud. Tänk om man kunde sjunga så! Hade rätt höga förväntningar på detta, typ en ny "Moving on". Asbra röst, dock fastnar jag inte så särskilt för melodin. Inte än alla fall, kan ju växa med tiden. Den är faktiskt rätt maffig. Egentligen.
3,25 av 5

Anders Fernette - Run
Gillar hans pipa faktiskt och jag lyssnar ännu på hans gamla dängor som "Help me", "If it's all I ever do" och "Without you" så jag gillar ju detta, trots att han blivit ganska svalt mottagen på andra schlagerbloggar och dylikt. Hade jag haft tv3 när han var med i Fame Factory hade jag nog hejat som en tok på honom. Tyvärr tror jag även detta är chanslöst, men jag lär lyssna på den i ipoden en hel del framöver.
3 av 5

Linda Bengtzing - E det fel på mig
Årets schlagerbomb. Jag kan inte låta bli att älska detta. Har sjungit på refrängen hela dagen, den är förtusan i princip lika bra som refrängen till "Jag ljuger så bra"! Benggtzingschlager när den är som bäst, omnomnom! "VARJE GÅNG DU SER MIG EXPLODERAR DET NÅNTING IIIINOM MIIIG, DET RÄCKER ATT DU LER MOT MIG SÅ KAPITULERAR JAAAAAG"
4 av 5

Nicke Borg - Leaving home
Mycket fin truddelutt kan jag tycka! Det enda jag stör mig lite på är att han pipa inte riktigt passar till låten, hade hoppats på en lite mer Pain of Salvation-strupe. Men aja, den är asbra ändå. Coolt med en tonartshöjning i en rockballad också, me like! Mysigt gitarrsolo strax innan tonartshöjningen också; ipoden nästa!
3,5 av 5

Love Generation - Dance alone
Sägs vara en vinnarkandidat tillsammans med Danny och Saade. Har sett klipp från första genrepet och kan väl inte påstå att jag tycker de har några stupar av guld samtidigt som de kanske inte sjunger jättekasst. Tycker inte heller låten är någon vinnarlåt, visst är det ett coolt nummer men så bra är faktiskt inte låten, känns mer som att den blivit jättehypad mest för att RedOne varit med och skrivit låten. Inte okej om låten vinner enbart för den sakens skull. Men aja. Den är helt okej. Finns bättre låtar dock (som typ Loreen, HEHE).
3 av 5

Shitlol, vad snäll jag är med poängen ikväll! Kan gå precis hur som helst ikväll känns det som; jag hoppas att Linda Bengtzing och Melody Club/Nicke Borg går till Globen, dock tror jag att Love Generation går vidare, skulle inte förvåna mig och dansbandssverige röstar vidare Lasse Stefanz också, gud förbjude.

Befinner mig hos mormor och bloggar från mosters dator just nu, så nu ska jag gå och busa med mina kära kusiner istället för att sinna här och mögla. Adios amigos!

sommarplanerDet pirrar i min mage!

like a-latte


Mello 2011 - deltävling 3


Lördag klockan 14 = Tjuvlyssna-på-mellolåtarna-i-sutiokvalitet-dags! Har hört det snackas om att denna veckans startfält är årets starkaste. Förväntningar är är på topp, rädd att jag kommer bli besviken dock. Tyckte förra veckans startfält var riktigt bra och då sas det ändå att det var årets sämsta startfält, så. Vet inte vad jag ska tro. Anywho...

Linda Sundblad - Lucky you
Denna låt har jag läst både ris och ros om så jag var lite orolig. Jag gillar detta. I alla fall studioversionen, hoppas det är lika bra live. Kommer nötas fo shooooooooo! Blir ännu bättre efter andra lyssningen upptäckte jag, nice!
4 av 5

Simon Forsberg - Tid att andas
Jaja, han kan väl sjunga. Men jag är faktiskt inte så för sånna här ballader. Gillade inte Molly Sandéns "Så vill stjärnorna", inte heller Sussie Tappers "Visst finns mirakel". Inte min cup of tea. De enda bra låtarna i denna genren jag kan komma på är Sonja Aldéns "För att du finns" och Erik Linders "Hur kan jag tro på kärlek". That's it. Tycker den här låten är för tråkig och mesig, så det så.
2 av 5

Sara Lumholdt - Enemy
Har läst att hon sjunger rätt falskt live och att denna låt riskerar att knipa sistaplatsen. Låter helt okej i studioversionen, men jag har inte fastnat nåt vidare för låten i övrigt. Inte än, åtminstone. Lite mellanmjölkvarning.
2,5 av 5

The Playtones - The King
Okej, jag har alltid avskytt Playtones för två anledningar - dels för att de sög i Dansbandskampen och dels för att de vann över världens världsbästaste Zekes i Dansbandskampen. Låten är inte jättejättedålig, det låter inte falskt i studioversionen och jag är ju en retrolover så jag borde kanske gilla det här men jag kan inte. Gå inte till Globen, snälla.
2 av 5

Shirley's Angels - I thought it was forever
Hade höga förväntningar på detta - Shirleys comeback efter "Med hjärtat fullt av ljus"-floppen, herregud vilken grej liksom! Jaja, låten kanske växer, men jag tycker till och med den är tråkigare än Sannas "I'm in love" från förra veckan. Å andra sidan gick Sanna direkt till Globen. Hoppas inte samma öde väntar Shirley och hennes änglar.
2,25 av 5

Sebastian - No one else could
Det är faktiskt lite Melody Club-sound över låten, me like! Tror och hoppas låten växer lite, för just nu gillar jag nästan mer verserna än refrängen. Refrängen känns lite småtråkig, tyvärr. Gillas hans nya musikstil dock. Ett stycke album, tack! Han borde komma till andra chansen åtminstone, väl?
3 av 5

Sara Varga - Spring för livet
Trodde det skulle vara lite mer Melissa Horn-stuk på den här låten. Tyvärr hade jag fel där. Har läst om folk som hyllar den här låten men jag fastnar inte alls, faktiskt. Fastnar varken för melodin eller texten. Budskapet, ja. Själva texten tillsammans med melodin - not so much. Synd.
2,5 av 5

Eric Saade - Popular
Har sett lite sneaks på framträdandet på svt.se och det ser ju sjukt snyggt ut, sen kanske jag fastnade mer för "Manboy" songwise, men jag är ganska hundra på att den här går direkt till Globen i första omgången. Konstigt vore ju annars. Tycker dock att refrängen är lite för tråkig. "Manboy" var roligare att sjunga!
3,5 av 5

Kolla bara - förra veckan delade jag ut asmånga 4:or och 4,5:or - ikväll är en endaste liten ynka 4:a det högsta jag ger en låt. Årets bästa startfält, my ass! Hejar inte på någon särskild, åtminstone inte på samma sätt som jag tokhejade på Loreen förra veckan. Jag hoppas i alla fall att Linda Sundblad och Sebastian går vidare one way or another, men tror att Eric Saade och antingen Shirley's Angels eller The Playtones går direkt till Globen.

Nu är det Cake Boss-maraton på TLC. Gilla! Jag blir på bakhumör!


I'm fallin' to piecesMan vet att man är blödig när man sitter ensam i soffan och grinar åt ett American Idol-avsnitt.

happy valentineBakade lite alla hjärtans dags-cupcakes (både vanliga stora och minismå som den på bilden) och passade på att testa min nya spritstyll och ett nytt frostingrecept i samma veva. Blev nöjd med spritsningen, frostingen samt konsistensen och utseendet på muffinsen - dock inte smaken. Smakar precis ingenting trots en deciliter kakao och en mindre överdos av vaniljsocker. Sög ju. Så nu lär jag väl få slänga de flesta kakorna. Lite värt ändå dock, eftersom jag behövde öva upp min spritsteknik, hehe.

Mello 2011 - deltävling 2


Sitter och lyssnar på veckans mellolåtar i studioversion på svt.se nu. Blir tokig på en-minuts-genreps-klippen som släpps på torsdagarna så jag väntade tills idag för att få studiokvalitet istället. Klart värt.

Brolle - 7 days and 7 nights
Jag är så besviken på Brolle, kära lilla Brolle. Jag hade hoppats på en dunder-Brolle-låt ju, typ playing with fire, det är hon, watching the stars, osv. Men nehe. Hoppas den växer, men jag tror faktiskt inte det. Majs. Gråter blod.
2,5 av 5

Loreen - My heart is refusing me

Herregud, vad många idol-comebacks det är i mellon i år. Lorén is back, inte mig emot. För shit pommes frites vilken guldstrupe hon har, egentligen. Gillar den här låten faktiskt. Tror tyvärr inte svenska folket har så pass bra musiksmak så de röstar den vidare, vilket gör mig lite putt. Jag hoppas på en skräll dock, för jag gillar låten redan nu, plus att jag tror den kommer växa. (EDIT: lyssnat några gånger till nu och är kär. Snälla skicka detta till globen)
4,5 av 5

Babsan - Ge mig en spanjor
Hahaha, han/hon är galen. Lär bli roligt att se på ikväll och lyssna på texten, dock inget jag kommer nöta framöver direkt, om man säger så. Sen är den inte lika hookig som La Dolce Vita och andra låtar i samma genre, kan jag tycka.
2 av 5

Elisabeth Andreassen - Vaken i en dröm
Visst kan Bettan sjunga, men lite lam låt kan jag tycka. Konstlad text och seg. Inget i min smak.
2 av 5

Sanna Nielsen - I'm in love
Lite av en besvikelse här med. Tycker i princip alla hennes 73459 tidigare års bidrag varit bättre än den här. Vem vet, den kanske växer. Jag är skeptisk dock.
2,5 av 5

The Moniker - Oh my god!
Ännu en idol-comeback! Gillade dock inte honom särskilt mycket när det begav sig, men han sjunger ju faktiskt rysligt bra. Låter som något Wallstones skulle kunnat sjunga, lite samma stil. Kan förställa mig samma låt fast med Johan Becker och Karl Martindahls stämmor till. Me like. Lite udda sådär. Sen tror jag det kommer bli en assnygg show också efter vad jag har sett på bilder från genrepen.
3,5 av 5

Anniela - Elektrisk

Jag skäms lite över att erkänna att jag råkar älska den här låten lite. Kommer helt klart nötas i ipoden. Gillar melodin och att hon sjunger på svenska. ELEKTRISK, ELELEKTRISK, SÅ ELEKTRISK.
4 av 5

Christian Walz - Like suicide
Som jag längtat efter min favorit-Walz! Kanske hade något höga förväntningar på låten, det är ju tyvärr varken någon never be afraid again, what's your name, wonderchild, sunday morning breakup, lovin is alright eller så. Men jag gillar den ändå! Älskar verserna, sen är det kanske inte lika maffigt i refrängen. Men asch, hoppas på att hunken med guldpipan går till Globen ändå.
4 av 5

Jag hoppas att Christian Walz, Anniela, The Moniker och Loreen går vidare till final och andra chansen men tror att Brolle och Babsan går till Globen bara för att svenska folket brukar tycka tvärtemot vad jag tycker.

Tror ni inte att jag glömt bort mitt te så det kallnat - igen?! Hur lyckas jag ALLTID göra så? Måste gå och mikra. Sen försöka hinna streckkolla igenom de sista Life Unexpected-avsnitten innan mello drar igång. Adjöken!

Mello 2011 - the aftermath, del 1


Ska försöka fatta mig relativt kort.

Dilba
var för mesig för låten, annars var låten riktigt bra kan jag tycka. Kommer nog lyssna på den på ipoden sådär ibland.

Swingflys
låt växte. Konstigt nog var det den första låten jag började sjunga på när jag kom hem, skumt. Idol-Christoffers förtjänst dock, ehhehe.

Jenny Silver
tappade nästan lite live. På nåt knepigt sätt. Tycker den är småmysig, men den får inte vinna. Inga fler medelålders schlagertanter i ESC, tack. Bara Carola som klarar av sånt.

Jonas Matssons framträdande var lite småpinigt, koreografin kändes lite 9:an-spex sådär. Kan inte sluta gilla själva låten, men han sjöng ganska jättedåligt ikväll. Får nöja mig med studioversionen sen.

Så var det ju Le Kid. Le Kid, Le Kid, Le Kid. Den växte nåt enormt när man hörde hela låten och den blev lite av en favorit. Men självklart hänger inte svenska folket med i svängarna och låter guldkornet bli 5:a och snubbla på mållinjen, precis som Lovestoneds låt i fjol som jag också blev helt betuttad i. Det sög ju. Jag får se det från den ljusa sidan - den dyker troligtvis upp på spotify snart nog.

Rasmus Viberg
sjöng ju rent och så vilket var skönt, men låten är fortfarande för lam. Jätteknepigt var dock att innan festivalen börjat och jag satte mig i soffan så satt jag och nynnade på den? Vafalls? Aja.

Pernilla Andersson var lika jättebra som jag var inställd på, förstå att myslyssna på den låten på bussen om morgnarna, klockren bil/bussmusik. Gilla, gilla.

Och så sist men inte minst - Danny. Faktiskt jättesnyggt nummer och globensjälvklar, och jag lär gå runt och sjunga på låten lite nu och då. Kanske inte bästa låten jag hört direkt, men jag gillar den ändå. Säger som jag läst på många schlagerrecensioner under de här dagarna - Danny är bättre än låten. Men det funkar ändå.

Den var den deltävlingen det. Nu måste jag börja längta efter nästa lördag. Hundra år dit ju. Crappers.
Upptäckte att HELA STUDIEVERSIONER av alla kvällens bidrag finns ute på svt nu. Gör sån sjuk skillnad mot för enminutsklippen från första repetitionen jag had att gå på när jag bestygsatte.

Nya poängen baserat på studioversionerna:

Dilba - Try Again: 3 av 5, kan växa.
Swingfly - Me and My Drum:
Jenny Silver - Something In Your Eyes:
Höjde lite till 3,5 av 5 tack vare den snygga tonartshöjningen.
Jonas Matsson - On My Own:
Le Kid - Oh My God: Höjde sig rejält till 4-4,5 av 5. Kommer nötas på ipoden framöver.
Rasmus Viberg - Social Butterfly:
Pernilla Andersson - Desperados:
4,5 av 5, kommer också nötas på bussen, mys.
Danny - In the Club: fortfarande 3 av 5. Kanske växer.

Nu ska jag ha mellomys med Carro och Becci. Lite av en tradition numera, mys!

Mello 2011 - deltävling 1Nu. Äntligen. Årets Mello är igång! Halleluja amen! HKsjhfksdfhn har längtat så in i norden och nu kan jag äntligen få explodera lite i bloggen. Gött.

Har tjuvlyssnat lite på låtarna som vanligt. Efter vad jag läst på bloggar och sånt så skulle det här startfältet vara sinnesjukt asbra så jag hade jättehöga förväntningar. Kanske var lite dumt. Har inte fastnat för nån sådär jättemycket. Men det kanske kommer. Jag är en sån som brukar behöva några lyssningar innan jag blir hooked.

Dilba - Try Again
På smyglyssningen var det sjukt dåligt ljud i hennes mikrofon så man hörde knappt vad hon sjöng så kan inte uttala mig riktigt om den här låten. Men melodiwise tycker jag den låter helt okej hittills. Det är knepigt, det här är ju verkligen inte min typ av musik men då och då fastnar jag jättemycket för någon låt i den genren. Typ Sibels låt från i fjol, "Stop". Avskyr henne, älskar låten. Tror inte jag kommer fastna sååå mycket för den här låten, men man vet aldrig. Efter lite genomlyssningar kanske?
2,5-3 av 5

Swingfly - Me and My Drum

Den här texten kommer inte handla om Swingfly över huvud taget, egentligen. Istället kommer jag skriva om Christoffer Hidings comeback! Äntligen! Jippi! Min favorit i idol 2007 för sjutton gubbar. Är dock lite putt över att han kapat av sitt långa hårsvall. Och över att det inte låter helt hundra på genrepet. Menmen. Låten i övrigt vettekatten. Lät lite småtråkig på smyglyssningen. Troligen för att man nästan bara fick höra Swingflys rap-parti och inte så mycket av Christoffers refrängsjungande.
2 av 5


Jenny Silver - Something In Your Eyes
Den här hade jag jättegigantiskt höga förväntningar på. Dels för att Bert Karlsson sa när jag lyssnade på en föreläsning med honom i höstas att hon lätt skulle vinna i år, dels för att jag läst hyllningar till den på bloggar här och var. Och självklart lite för att den överallt beskrivs som ett ABBA-potpurri, mums. Men. Vet inte ja. Fastnade inte jättemycket vid tjyvlyssningen. Tror dock jag behöver höra hela låten och schlagerhöjningen innan jag kan bestämma mig. + Att hennes pipa inte lät nåt vidare bra på genrepet. Förstörde låten lite.
3 av 5

Jonas Matsson - On My Own
Webbjoker nummer ett av två! Just av den anledningen att den var med i webbjokeruttagningen kan jag redan i princip hela låten. Den är mysig. Visselvänlig. Synd att det lät så förbaskat småsurt på genrepet. Rycker han upp sig till finalen kan hända att jag slår en pling. Kanske. Om jag orkar.
3,5 av 5

Le Kid - Oh My God
Bara färgerna, de enorma godisarna och cupcakesen och kläderna gör låten värd en femma, nästan. Omnomnom, toksnyggt! Låten vet jag inte. Inte fastnat än. Har hört att den är catchy dock. Får la se om det är nåt att hänga i julgranen. Avvaktar med de högre poängen tills dess.
3 av 5

Rasmus Viberg - Social Butterfly
Han har tydligen varit med i idol och kommit till slutaudition någon/några gånger. Ingen jag tycker mig känna igen dock. Anywho. Det var det lite befriande att höra någon som sjöng bra under genrepet i alla fall! Lite smålam låt. Mellanmjölk. Kanske växer, men tvivlar på det. Tyvärr.
2-2,25 av 5

Pernilla Andersson - Desperados

Faktiskt den enda låten jag fastnade lite extra för under tjuvlyssnandet. Jag har inte varit så för Pernilla tidigare, fastnade inte riktigt för hennes "Johnny Cash & Nina P" och brydde mig liksom inte om att försöka lyssna in mig på henne. Sen kom oktober 2009 och jag åkte iväg på Joshua Radin-konsert och det visade sig att hon skulle vara förband/artist/whatever. Hon var jättemysig. Blev jättekär i hennes låt "Bring me the rainbow", vilket gjorde att jag hade rätt höga förväntningar på hennes mellolåt. Och den är bra. Låter dock sjukt likt Winnerbäcks "Hjärter dams sista sång" vid ett ställe. Men aja, den är ju också jättebra så vatusan.
4 av 5

Danny - In the Club
Dannydannydanny! Kunde inte låta bli att råka ha lite höga förväntningar på den här låten. Fast jag vet inte här heller. Måste höra hela låten ju! Kan inte bestämma mig om jag gillar den annars. Jag ger den ett medelbetyg så länge helt enkelt.
3 av 5


Jag hoppas att Pernilla direktkvalificeras (och någon av Jenny Silver, Jonas Matsson, Le Kid, Danny eller Dilba, beroende på hur jag känner efter jag hört hela låtarna), men tror att Danny och Jenny Silver går direkt till Globen.

Helg. Popcorn och sprillans nytt Vampire Diaries. Kung. Herrå!
RSS 2.0