påskpresent


Både HLR-provet och svenskaredovisningen klar, äntligen. Bara att pusta ut! Efter skolan drog jag, Bella, Lina och Millan en sväng till Max och käkade och gick sen lite på stan. Köpte endast en sketen liten hårspray, tråkig jag är. Men jag handlade när jag kom hem istället. Haha lite onödigt egentligen, men jag tycker sånt här är så spännande. Blev mineralsmink-prover igen från svenska märket Tikei. Jag var nämligen lite smånyfiken, plus att Adina var lite putt för att jag inte sa till henne innan jag beställde från Lily Lolo, hehe. Liksom, 10 spänn per provburk. Det kan jag leva med. Måste väl passa på medan jag för en gångs skull har lite peningan. Det blir min påskpresent till mig själv.

Adina och jag planerade vårat lov igår - Disney, Disney och så lite Disneymaraton. Kolla på massa filmer som bara ligger och dräller som man inte sett på säkert tio år, t ex Aristocats, Pongo & De 101 Dalmatinerna, etc. It's gonna be legen-wait for it-DARY. + Att jag saknar Pocahontas. Måstemåstemåste sesese snabbtsnabbtsnabbt.

Sova. Trött. Herrå.

we meet in the middle on our way back down to earth


Fick inloggningskoden till bankkortet idag, äntligen! Så nu ska jag handla litegranna. Gött.
Nåt som inte är gött är att jag knäppte igång spotify nyss och så spelades en reklam för Justin Biebers album. Och vips kommer 95% av Sveriges alla trettonåriga tjejer fangirla den stackars kraken och jag lär bli dumförklarad som lyssnar på honom fast jag är arton. Det sög ju. Men äsch, en världslig sak.

Nu tror jag att jag ska beställa lite prover från Lily Lolo och se ifall det är nåt i min smak. Hittade sidan ungefär samtidigt som jag hittade Everyday Minerals men det blev aldrig av att beställa, men nu måste jag väl skynda mig i och med att Linda tipsat om sidan i sin blogg, vilket lär leda till att allt kommer ta slut om jag inte är lite rask i svängarna.



Tre olika foundations, en rouge och en bronzer i provförpackningar för det minimala priset av 78kr inklusive frakt. Klart värt att prova.

Nej, nu har jag tjejat av mig. Måste gå och göra nåt maskulint för att väga upp, typ meka med kärran eller nåt.
Tjarå!

VECKANS SJU, 100328


Egentligen är det mest för min egen del jag lägger upp musik och skriver om låtar. Vissa skriver om sina barn, vissa om sitt jobb eller andra intressen. Jag skriver vad jag tycker om låtar. Så kan det vara, jag och musik är gifta med varandra och då blir det på det här viset - jag prackar på folk sju a4 långa omdömen om mina favoritlåtar för stunden. Bilden=Spotifylänk, i alla fall.



Gravity - Sara Bareilles
Har länkat ett youtubeklipp med den här låten tidigare men jag har inte lessnat än. Sicken. Makalös. Pipa. Tänk att kunna sjunga på det där viset, vore drömmen det. Sen är det ju så galet fint med pianospelet till den där pipan dessutom. Och som grädde på moset är melodin och texten helt magnifik också. Namnam, så utsökt.

20 dollar nose bleed
- Fall Out Boy
Kära kära Fall Out Boy. Man blir ju aldrig besviken. "Folie à Deux" är nog deras bästa album, för varje gång jag känner för att leta rätt på nån ny FOB-låt slutar det oftast med någon låt just därifrån. Nu senast denna, alltså. Galen pipa här med, såklart. Lyssna också in "America's Suitehearts", "She's My Winona", "I Don't Care" och "What a Catch, Donnie" från samma album, lär inte bli besviken.

Your Love Is A Song - Switchfoot
Det var ett tag sen jag upptäckte en ny Switchfoot-låt nu, faktiskt. Har lyssnat på dem sen hundra år tillbaka och har en 3CD med deras första tre album i gott förvar här hemma, men det var ändå ett tag sen jag riktigt LYSSNADE på dem och hittade nåt nytt. Tack vare One Tree Hill (såklart) så hände detta alldeles nyligen. Blev så glad när jag hörde Jon Foremans pipa och tänkte bara hur kass jag är som inte lyssnat mer på dem mer än vad jag borde gjort den senaste tiden.

Down To Earth - Justin Bieber
Temat för dagen är grymma pipor, verkar det som. För här kommer ännu en. Veckans chock är att Justin just fyllt 16 bast. Ofta han är 16. När jag hittade honom på youtube första gången var han en liten unge ju, i princip. Aja, jag har då väntat i år och dar på att han ska släppa album och hela fadderullan och han släppte ju första EP:n för rätt längesen men jag har varit rätt dåligt inlyssnad på den, kändes lite väääl... jag vet inte. Så jag fastnade bara vid "One Time" då i början och fortsatte lyssna på hans youtubeklipp istället. Nu har hans andra EP kommit och han är mer hypad än nånsin, har hört honom på radion flera gånger. Det sög ju. Men äsch. I alla fall så hittade jag det hör guldkornet i dagarna. Mys. Mys. Mysigt mys.

Terese - Uno Svenningsson
.......Och så lite svensk 90-tals-nostalgimusik, OF COURSE! Mamma hade en CD med Uno i mina yngre år. Den tog jag tydligen beslag på och nötte en enda låt år och och år in - den här. Stackars mamma fick väl aldrig höra resten av låtlistan. Jag kommer ihåg att jag fick den inspelad på kassettband i alla fall, haha. Hade jag hört en första gången nu på senare år hade jag nog inte fastnat särskilt för den, men det här är barndom för mig och jag kommer nog alltid lyssna på den till och från. Så det så.

Karen's Café - Everly
Jag är helt såld på Bethany Joy Galeotti's (Haley i One Tree Hill) röst, alltid varit och kommer alltid att vara skulle jag tro. Den här låten var med i ett avsnitt i säsong 6 (om jag inte missminner mig?) som var ett litet specialavsnitt a la 40-tal och jag tyckte den var så härlig. Varning: Den är väldigt. 40-tal. Ingen radiopop här inte. Men av någon anledning gillar jag den. Faktiskt.

Without Love - Hairspray Soundtrack
Bra skit, det här. Hela Hairspray-soundtracket är ju underbart men jag satt och velade mellan den här och You Can't Stop The Beat om vilken jag skulle ta med i playlisten, den här vann. Musikaler, grejer det. Thank God att jag blev tjej så jag kunde lyssna på sån här må-bra-musik utan att behöva skämmas! Hela upplägget, scenen, melodin, rösterna, texten - ooooh så bra.

Nu: Sova. Smällde precis i mig tre persikohalvor under loppet av säkert mindre än tre minuter. Gott var det dock.

MY LUCKY DAY


JA! JA! JAAAAAAAA! Ny säsong av Fångarna på fortet börjar spelas in i sommar - med Gunde och Agneta i spetsen! Jag blir så lycklig! Hade jag inte haft cirka hundra prov att plugga till så hade jag firat med att kolla på massa gamla avsnitt nu, men jag får ta det vid ett senare tillfälle då helt enkelt. Hoppas innerligt att de inte ändrar för mycket bara. Man ska samla sju nycklar, ha kvar åtminstone vissa klassiska celler, och ha samma avslut där de simmar i kloakerna eller vad tusan det är och springer sen ut och desperat försöker plocka så mycket som möjligt av pegnarna som regnar ner i den där burgrejen.

Men åh, detta kommer ju bli så bra. Jag längtar som en gris!

UPP!


Fullt ös hela dagen idag. Åkte på byn med Linnea runt halv 12 och köpte hårfärg, sen raka vägen hem till mig och färgade. Efter det myste vi med te och kex och såg på "Up". Herre jisses, vilket totalt makalöst underbar film. Vi satt och både skrattade högt ena stunden och den andra satt vi helt bedrövade och tårögda. Helt klart en av de sötaste och mysigaste filmerna jag sett på år och dar. Så SE DEN! Fem av fem toasters.



give me a few silly saturdays


Ligger i sängen och har precis sett färdigt "The Stepfather" som jag började se igår men somnade ifrån. Trodde den skulle vara hundra gånger bättre, speciellt när den jämfördes med "Disturbia" som är en av mina favoritfilmer. Sicken besvikelse.

Jag hittade precis soundtracket till "The Last Song" på spotify, jisses så jag längtar. Har väntat på den och "Dear John" i år. Seriöst. Och nu när Dear John äntligen gått på bio i USA och allt så ska det ju så klart ta sju sekel innan den kommer hit. Blir tokig. När jag har sett de två har jag sett alla filmer som bygger på böcker av Nicholas Sparks som finns ute. Eller ja, jag har inte sett "Message in a Bottle" än men jag har den hemma så det är väl bara en tidsfråga innan det händer också. Det fick mig att tänka lite. Jag är verkligen ingen läsmänniska, men jag har kommit fram till att de enda böcker jag kommer ha i min bokhylla när jag flyttar hemifrån är Harry Potter-böckerna, Twilight-serien och massa böcker av Nicholas Sparks. Det är han som skrivit böckerna som bl.a The Notebook och A Walk To Remember bygger på, så... Så fort jag orkat läsa klart Breaking Dawn ska jag nog låna någon Sparks-bok så jag blir hooked på böckerna också och inte bara filmera.

Igår hälsade Rebecca och Camilla på en sväng. Myspys! Drack te, käkade kex och popcorn och såg på Wallander: Vålnaden. Den sög lite, synd. Bättre lycka nästa gång. Sen slutade det med att vi satt utklädda i sjuka masker framför chatroulette och skrämde människor runt om i världen i flera timmar. Oerhört bra. Bilder kanske dyker upp sen, kameran är på tok för långt ifrån mig just nu.

Senare kommer Linnea och färgar mitt hår och myser. A-w-e-s-o-m-e!
Vi hörs, hejsvej

en trädkulle


Jag ligger för tillfället och tar det lilla lugna och ser på One Tree Hill säsong sju. Myckte bättre än vad jag trodde den skulle vara, även om två av huvudpersonerna inte är med längre och det dykt upp massa andra filurer. Men heidurhgkjdfg, helt klart positivt överraskad. Pinsamt att jag, OTH-nörd som jag är, inte sett avsnitten än fast arton avsnitt redan visats i USA... Jag som brukade se avsnitten av tidigare säsonger dagarna efter de lagts upp på nätet förr i tiden.


(Hunkig)


Snart helg. Jisses vad gött. Sen några dagar skola och sen är det lov. Så. Galet. Värt. Då väntar Gilmore Girls-maraton och filmmys. Längtar som en idiot.

Nu: Lite mera OTH, sen Debatt (vuxenpoäng?) för jag läste att de skulle följa upp gårdagen Uppdrag Granskning, om fjortonåringa tjejen som blev våldtagen av en jämngammal kille på sin skola men han fick allas stöd även efter han erkänt i förhör och allt. Sinnessjukt.

Herrå.

VECKANS SJU, 100320


Få verkar inse detta, men jag måste ha världens bästa musiksmak... Och jag tycker synd om er stackare som inte förstått det än och inte fått nys om vissa låtar. Lite dubbermoral i och med att jag hatar när alla börjar lyssna på en låt jag lyssnat på i hundra år och den är "min egen", men i alla fall.

Inte för att nån kommer orka lyssna, men här har ni sju låtar, en för varje veckodag. Närå, tänkte bara ta fem men jag kunde inte sålla bort mer än så här. Bilden nedanför är en länk till spotifyplaylisten så klicka på den bara.


I'm So Happy - Salem
- Enda låten förutom "Keep On Walking" jag fastnat för på nya skivan... Blev lite paff att jag inte hittade fler än så. Men så tog det ju i och för sig ett tag för mig att ta till mig låtarna på förra albumet också så jag antar att jag bara behöver ge det lite tid, även om jag gillar soundet bättre på de två första albumen. ANYWHO så är den lagom och mysig. Typisk Salem och det är ju bara plus.

Älskade Ängel - Bert & Heman Hunters
- Barndom. Kommer ihåg hur jag brukade dansa till den här när jag var liten hemma hos mormor och morfar. Så sjukt härlig dänga, kommer aldrig tröttna på den. True story. Hundra av hundra toasters.

Hon Kommer Med Solsken - Östen Med Resten
- Kanske världens härligaste lyckopiller. Jag blir bara så bubblig och sprallig och POFF så försvinner alla bekymmer för två minuter och femtiofem sekunder så fort jag hör den. Galet många år sen jag lyssnade på den sist också, tur att jag återfann den.

Bara Du Och Jag - Balsam Boys
- Även detta en gladlåt utan dess like. En låt jag heller inte kan tröttna på även fast jag lyssnat på den med jämna mellanrum sen den var med i Mello 2000. Shit, det är TIO ÅR SEN. Inte klokt! Men man måste sjunga med i 90% av alla ord, annars är det lite lika kul. En klassiker, helt klart.

The Funeral
- Band of Horses
- Från tioårig klassiker till nykomling. Eller ja, låten är inte så galet ny men jag hittade den bara alldeles nyss. För någon minut sen. Den är med på "One Tree Hill - Road Mix"-skivan där det i princip bara är massa bra musik, så inte så konstigt att jag skulle fastna för denna också. Typiskt One Tree Hill-sound, vilket jag är rysligt svag för. bra fynd, bra fynd.

She Is Love
- Parachute
- Ännu en One Tree Hill-låt, fast den här hittade jag för någon vecka sen när jag såg på säsong 6. Fastnade för den när den spelades i en scen, rotade fram den på oth-music.com och på den vägen är det. Lugn låt, fin text, akustisk gitarr och fin pipa är receptet för framgång och den här sången har det.

Summerbreeze - Johnossi
- Vet att den här är gammal och de flesta redan hört den men i alla fall. Samma som ovan - Lugn låt, bra text, bra pipa och akustisk gitarr. Vinnande koncept. Oerhört bra. Väldigt oerhört bra. Somrigt mysigt.


Äh, gonatt!

arton bast


Kalas! Idag blir jag nämligen ARTON år. Helt sjukt, känner mig som max 7.
Jag har fått ett förkläde, en fungerande vattenkokare och ett pengaträd. Nice!

Riktigt inlägg kommer sen nåt tag!
XOXO

hokus pokus


Ändrade designen lite snabbt medan jag såg på Gilmore Girls, känns mer som mig nu. Mörk och deprimerande. Närå, den blir gladare tack vare mina fina modeller Linnea, Stina och Joshua Radin i headern.

Nu: Sista avsnittet av Gilmore Girls säsong 2. Hhihihihihihihhihihihihihihihihihihohoha det är så bra. Längtat som ett svin.

I don't wanna fall another moment into your gravity


Sara Bareilles - Gravity
B-e-a-utiful.

I better keep on walking


Jag är tom. Fel låt vann, som vanligt då. Närå, Anna var helt okej. Men vinna? Ne tack. Salem Salem Salem... Dumma Sverige. Jag gör som Salem säger och fortsätter gå trots en förlust. Djupt.




Bilder från pulkaåkningen med Stinis i backen i torsdags. Vågade efter många om och men åka snowracer en gång, sen ville hon inte åka mer, haha. Godis i cafeterian lockade mer, tror jag. Efter två till snowraceråk åkte vi hem till mig och såg på film - Askungen (Inte Disney, någon C-film på 40minuter jag är uppvuxen med. Lite kul ändå) och Barbapapa.

Sen gick vi upp för att fixa lite fika, då Stina fick syn på en väldigt väldigt rosa omslag till en Grynet-DVD som såg väldigt intressant ut. Medan hon tog fram den råkade hon dock tappa ner en Vänner-skiva som låg ovanpå omslaget bakom vårat berg till TV-bänk. Stackarn blev lite brydd när jag hoppade upp på bänken och förjäves försökte nå skivan med mina korta armar, men sen helt plötsligt sa hon "VETU? Jag fådde en jetebra idé!" och gav mig en trumpinne. Gick som smort. Hon är tre år och redan smartare än mig.

Det sötaste var när hon skulle återberätta allt för mamma, stolt och ivrig som hon var. "Vetu, jag tappade skivan bakom TV:n, sen fådde jag en jeeeetebra idé, så gedde jag trollstaven till Hanna så fådde hon skivan".
Hon tänkte att hon gav mig en trollstav.
Världens underbaraste unge, helt klart.

Nu: Gilmore Girls säsong 2. Så sjukt underbar serie så jag dör lite.

MELLODAGS


Snart dags för årets höjdpunkt - Melodifestivalfinalen. Är så laddad så det är inte klokt. Är i och för sig rätt besviken på årets låtar i allmänhet, men vissa låtar har faktiskt växt och spelas flitigt i ipoden.

Inte för att nån mer än jag är intresserad av detta, men jag tänkte ge mitt utlåtande av kvällens startfält och tippa litegranna. Det är ändå min blogg och jag skriver precis vad jag vill, hehe.

Darin - You're Out Of My Life: Alltså detta gör så ont. Låten är ju faktiskt riktigt riktigt jättebra egentligen. Men jag klarar bara inte av att höra den på grund av att Darin tvunget ska misshandla den så grovt. Nej, jag är inte envis och vill vara anti-Darin bara-för-att, tro mig, jag har försökt och försökt lyssna på låten; blundat och försökt koppla bort Darin helt och hållet med det GÅR JU INTE. Kan ingen kapabel sångare göra en cover på den inom en snar framtid så jag kan njuta av låten på riktigt? Snällarå? Bara för att själva låten faller mig väldigt i smaken och är värd 4/5, medan Darin bara är värd 0/5 så är jag snäll och ger hela tjuttaballongen betyget:
2/5

Pernilla Wahlgren - Jag Vill Om Du Vågar: Jag har gått från att gilla henne till att avsky henne till att gilla henne igen. Låten är liiite lam, men jag kan inte låta bli att bli glad och bubblig av refrängen. Man måste liksom vråla med så fort man hör den. Den har växt en hel den sen jag hörde den första gången också, en av de relativt få bidrag som har äran att finnas med i min ipodplaylist. Ingen vinnare, absolut inte, jag orkar inte skicka fler spacklade 40-plus-tanter till Eurovision, det är bara Carola och möjligen Lena Ph som kan få det att funka. Anywho, jag ger henne betyget:
3/5

Andreas Johnson - We Can Work It Out: Jag har gillat han tidigare mellobidrag, som t ex Sing For Me, A Little Bit of Love, och till och med One Love (duetten med Carola som blev lite av ett fiasko i mello men som jag fortfarande tycker är riktigt mysig). Men jag vet inte, den här sätter sig inte på hjärnan. Jag får bara Beatles låt "We Can Work It Out" på hjärnan när jag läser titeln, heh. Jag tycker ändå låten är vacker och så, men fastnar gör den icke. Hans överdrivna vill-vara-unik-pipa passar inte till den typen av låtar heller, därför ger jag den betyget:
2,5/5

Timoteij - Kom: Tror verkligen att det här är en älska eller hata-låt.. and I love it! Kan inte hjälpa det, jag älskar dagispop, något de flesta borde veta by now. Man MÅSTE sjunga med när man hör den, man blir glad och studsig - vad mer kan man begära liksom? Som huvudet på spiken är den somrig och somriga låtar ligger högt på listan hos mig mitt i den här äckliga vintern. Betyg:
4/5

Peter Jöback - Hollow: Den här låten är ju så fiiiiin. Jag gillar Jöback, dock blev jag lite besviken första gången jag hörde låten, kändes som det inte hände nåt, liksom. Sen växte den. Och växte. Och växte. "Hollow" är ett fint ord. Kan vara en bidragande faktor till att jag gillar låten. Hjärtdunken som dyker upp här och var i låten är ju pricken över i:t också. Betyget lyder som följer:
4/5

Ola
- Unstoppable: Hade hoppats på en glad sommarpoppig låt som "Feelgood" eller "Natalie", men den här är ju faktiskt helt okej också. Inte mycket till show, han står bara och sparkar runt som en sprattelgubbe och utnyttjar cirkus en kvadratmeter av scenytan, fast jag har hört det ryktas om ett eldregn men... Ändå. Det bästa med låten är pianoklinket. Lite Sara Bareilles - Love Song över det.
3/5

Jessica Andersson - I Did It For Love: Årets hatobjekt. Alltså snälla nån, vad tänker svenska folket med? Tycker de på fullaste allvar att det här menlösa sömnpillret är bättre än både "Human Frontier" och "Underbart"?! Jag skäms, riktigt skäms över svennars musiksmak ibland, särskilt nu. För det första skriker hon fult. För det andra är melodin det tråkigaste som hänt melodifestivalen någonsin skulle jag tro. För det tredje klarar jag inte av människan och vill att hon ska försvinna från media och göra ett karriärsbyte nu, på en gång, this instant, pronto. Det värsta är nog att de som röstat TROR att det här är en vinnare, att tondöva stackare som föddes utan musiksmaklökar inbillar sig att "åh, den här är nog bra, jag chansar på det *röstar*". Penibelt säger jag bara. Betyg:
1/5

Salem al Fakir - Keep On Walking: Now we're talking. Har lyssnat på Salem sen alltid (närå, men nästan), och jag bara smälte när jag hörde den första gången. Väldigt Salemig och magisk. Däremot har jag läst lite här och var att de tycker den här låten är bäst, men tror inte att den skulle funka så bra i Eurovision och därför inte ska rösta på den. Vatusan?! Eurovision spårade ur för hundra år sen, det är ju vanliga Mello som är viktigast, så man ska väl rösta på låten som verkligen ÄR den bästa låten och inte resonerar "Hm, jag röstar nog på den där, den kaaanske skulle kunna placera sig i topp 10". Morr. Se hur det gick förra året, man röstade på låten som man trodde skulle ta Eurovision med storm istället för låten man tyckte var b_ä_s_t av alla. Gick ju...bra. Eller? Nä, precis. Aja, jag ska rösta på Salem i alla fall. Det som oroar mig liiite, är att Björn Gustafsson tydligen ska ta över pianot när Salem ställer sig upp i tonartshöjningen. Ska han fiska röster på det sättet eller? Jag tycker om både Salem och Björn men det här tror jag Salem hade kirrat bättre ensam, fair and square. Anywho, betyget:
4,5/5

Anna Bergendahl - This Is My Life: Låten är helt okej. Verserna är jättebra, sticken är jättebra, men refrängen sänker ju hela låten. Just "This is my life my friend, this is my life to stand"-biten. Brb, somnar. Sen har jag aldrig riktigt gillat hennes tillgjorda pipa och kommer nog aldrig göra det heller. Visst, hon sjunger ju bra och tonsäkert, men det låter så fejk så jag får några mindre eksem här och där. Summa summarum, så DÖR jag inte om den vinner, vilket den tydligen tippas göra, men det finns ju bättre låtar i startfältet kan jag tycka. jag ger den betyget:
3,5/5

Eric Saade - Manboy: Kommer ihåg dagarna innan deltävlingen där han deltog, när jag satt och hoppades att låten skulle vara värdelös så jag slapp heja på honom. Jag har nämligen stört mig på honom sedan jag såg något klipp med honom på Disney Channel där han var allmänt pinsam. Synd för mig att låten är helskön och satte sig på hjärnan efter en sekund. Riktig show här i alla fall - spökmusik och vattenfall, helt magnifikt. Texten är ju inget mästerverk à la Joshua Radin eller Lasse Lindh, om man säger så, men det gör inget. Det är ju ändå melodifestivalen, det ska vara lite klyschigt och knasigt. Betyget blir:
4/5

Jag tror att Eric Saade eller Anna Bergendahl vinner, men hoppas på Salem dårå. Den där nya grejen med massa utländska jurygrupper kan ju röra om rejält i grytan också, har hört att Timoteij är rätt poppis på andra ställen i Europa, men man vet aldrig.

Den som orkade läsa igenom allt vinner ära och berömmelse.


Snart dags för årets höjdpunkt - Melodifestivalfinalen. Är så laddad så det är inte klokt. Är i och för sig rätt besviken på årets låtar i allmänhet, men vissa låtar har faktiskt växt och spelas flitigt i ipoden.

Inte för att nån mer än jag är intresserad av detta, men jag tänkte ge mitt utlåtande av kvällens startfält och tippa litegranna. Det är ändå min blogg och jag skriver precis vad jag vill, hehe.

Darin - You're Out Of My Life: Alltså detta gör så ont. Låten är ju faktiskt riktigt riktigt jättebra egentligen. Men jag klarar bara inte av att höra den på grund av att Darin tvunget ska misshandla den så grovt. Nej, jag är inte envis och vill vara anti-Darin bara-för-att, tro mig, jag har försökt och försökt lyssna på låten; blundat och försökt koppla bort Darin helt och hållet med det GÅR JU INTE. Kan ingen kapabel sångare göra en cover på den inom en snar framtid så jag kan njuta av låten på riktigt? Snällarå? Bara för att själva låten faller mig väldigt i smaken och är värd 4/5, medan Darin bara är värd 0/5 så är jag snäll och ger hela tjuttaballongen betyget:
2/5

Pernilla Wahlgren - Jag Vill Om Du Vågar: Jag har gått från att gilla henne till att avsky henne till att gilla henne igen. Låten är liiite lam, men jag kan inte låta bli att bli glad och bubblig av refrängen. Man måste liksom vråla med så fort man hör den. Den har växt en hel den sen jag hörde den första gången också, en av de relativt få bidrag som har äran att finnas med i min ipodplaylist. Ingen vinnare, absolut inte, jag orkar inte skicka fler spacklade 40-plus-tanter till Eurovision, det är bara Carola och möjligen Lena Ph som kan få det att funka. Anywho, jag ger henne betyget:
3/5

Andreas Johnson - We Can Work It Out: Jag har gillat han tidigare mellobidrag, som t ex Sing For Me, A Little Bit of Love, och till och med One Love (duetten med Carola som blev lite av ett fiasko i mello men som jag fortfarande tycker är riktigt mysig). Men jag vet inte, den här sätter sig inte på hjärnan. Jag får bara Beatles låt "We Can Work It Out" på hjärnan när jag läser titeln, heh. Jag tycker ändå låten är vacker och så, men fastnar gör den icke. Hans överdrivna vill-vara-unik-pipa passar inte till den typen av låtar heller, därför ger jag den betyget:
2,5/5



(Bilden är lånad från Poplight)

och där i mitten finns två utan dubletter


Försöker röja upp i mitt skitiga och klädbombade rum, men pausade en sväng för TROR DU INTE DET ÄR EN STOR FET SPINDEL SOM KRYPER OCH HAR SIG PÅ GOLVET PRECIS VID SÄNGEN?! Blir tokig, VAD VILL DOM MIG? Håller de sig på avstånd lär de ju i alla fall fortsätta ha livet i behåll, men nehej, de ska bums in hit. Borde inte ryktet sprida sig i deras kretsar? Typ ge varandra råd, som "Noooo, gå inte in dit, där bor Hanna "Spindeldräparn" Ståhl, du borde hålla dig på några mils avstånd om livet är dig kärt". Eller utmanar dom varandra, vinner man nåt om man lyckas vistas x antal dygn i mitt rum utan att bli ihjälmosad? Jag fattar bara inte.

Nu ska jag i alla fall försöka göra nåt, har inte gjort nåt vettigt under lovet hittills känns det som. Så städa färdigt, kanske baka något smarrigt, och komma ikapp lite serier eller filmer. Låter skitbra, hoppas det blir av bara.

Må som en ko!

jag ska skrika så det hörs genom muren du byggt upp


Var ute och fotade lite igår medan jag var på gott humör eftersom att solen sken och snön smälte litegranna. Gick åt pipan, allt blir fult. Noll inspiration, noll fantasi. Blir deprimerad. Jag vill också kunna. Det sög ju.




Hungrig. Äta. Herrå.

it's like finding something pretty in a jar of lies


Har varit i Falun hela dagen och handlat. Känns som jag handlat upp alla pengar utan att ha köpt nåt. Dock bidde det två collegetröjor samt två sjalar på Lager 157, ett par oerhört tjusiga gladiatordojor, ett armband, söta muffinsformar, jeansjacka och en jeansskjorta till slut. Hade hoppats på byxor och skinnjacka med men jag är nog relativt nöjd ändå med dagen.

Hittade världens finaste gitarr på en musikaffär där borta också. Ljusblå och vit. Kostade skjortan dock, inte värt. Om man ändå vore rik... Titta bara:

Dock var den hundra gånger finare live. Ljusare och fräschare. Måste lära mig spela det här århundradet, helst nyss.

 

Nu är det Gilmore Girls-maraton som gäller här på Borgen. Har druckit en kopp te per avsnitt, börjar märkas. Men shit vad gott det är, english breakfast med en skvätt mjölk och fem sockerbitar. Jisses!

 

Inget ordentligt inlägg utan att jag delar med mig av min magnifika musiksmak, så varsegod! I bilen på väg till Falun dök denna upp i ipoden, Shout Out Louds - Please Please Please. En av mina favoritlåtar någonsin (vilket kanske inte säger jättemycket eftersom jag säger så om varannan låt jag tipsar om, men i alla fall). Det är sånna här genialiska låtar som gör att jag vill ha körkort, bränna världens bästa roadtrip-oundtrack med den här låten med på skivan, köra i sommarsolen med musiken på högsta volym och åka till nåt mysigt ställe. Aaaaaaah kan inte snön bara försvinna nu, snällarå!


jag föll ner i djupet från himlen som var röd


Segsöndag, på ett rätt så positivt sätt faktiskt. Vaknade tidigt, såg på lite One Tree Hill, var rastlös lite till och från, började sen se på Gilmore Girls med mamma, vi gjorde ett avbrott precis. Var tog timmarna vägen? Helt sjukt.

Sitter och lyssnar på Martin Stenmarck på spotify nu, jisses vad jag håller tummarna att Carro är ledig och hemma när han spelar i Freluga och att det inte hinner bli utsålt till dess! Han är kanske ingen Patrik Isaksson, men inte så galet långt ifrån alltså. Tur att det finns några musiker som kan skriva så man inser att det svenska språket faktiskt kanske inte alltid är det fulaste som finns.

Martin Stenmarck - Hem

FKEFJHNDS;MJHGFBKDJF


Jag är ju helt otrolig, missade Vampire Diaries - IGEN! Kommer aldrig hinna kapp den serien under min livstid tror jag.

Bussen var 15-20 minuter sen, frös halvt ihjäl och som grädde på moset var det proppfullt på bussen när den väl dök upp. Sen har tydligen busskortet dött under eftermiddagen? Funkade ju i morse, men inte på sjukhusbussen och bussen hem. Blir så less less less less less har inte ens haft nå annat än busskortet i den fickan ju. Majs.

Alborgen med skolan i morgon i alla fall, ska bli mysigt, och sen är et faktiskt LOV. Så sjukt efterlängtat så det är inte klokt! Har planerat att skämma bort mig själv med film och TV och komma ikapp med allt jag hamnat efter med. GÖTT MOS!

Hoppas det stämmer att det ska bli en del plusgrader till veckan, jag vill ha VÅR VÅR VÅR och SOMMAR SOMMAR SOMMAR. Därför bjussar jag på den här låten i MELLO som doftar mest sommar och kanske kan få en att glömma bort kylan i nån minut.

I was aiming for the sky


Såg fram emot stressfri vecka med endast ett prov, blev till ännu en stressvecka med två prov på samma dag, svåra båda två. Blä.

Bäste Salem får trösta mig.
"I was aiming for the sky, ended up flat on the ground
Once again the sun is rising, I better keep on walking"


Lov snart. 18 snart. Mer lov snart.
Lite vår på det här så.
RSS 2.0