sista april


Gick ut en sväng i sommarvädret och fotade lite. Känner dock jag har är hejdlöst less på att springa runt och fota exakt samma motiv hela tiden på den här tråkiga tomten, så nu måste jag ut och fota nån annan stans snart innan jag får spader.

På grund av detta varnar jag känsliga tittare för tråkiga bilder.


Jag tycker om skilla. Jepp.


Och ännu mer skilla.


Knoppar knoppar knoppar överallt.


Sommardoft.


Så där ja, nu ska jag snart på ICA och köpa ingredienser så mamma och jag kan bara american cookies. Kommer kanske nån bild på dom med senare, vad vet jag.

- h. ståhl

kusinvitaminer


Tidig helg! Helt underbart! Firade detta med att åka till mormor och hälsa på Stina och gänget. Testade att knäppa porträtt med nya objektivet idag, sketakul. I likey!


Våren är här. Med besked.


Jonathan var i bustagen och härjade med Stina. Här ser han dock rätt lugn ut.


Alltså snälla nån, hur i hela friden är det ens möjligt att vara så ohyggligt söt?


Solstrålen fick blommor i håret. Eller, för att citera henne själv "Ja ha blomma i öööat".


Själva bilden är inte så bra egentligen, men stina var så busig när hon slog på bror André så jag gillar den ändå på nåt vis.

Nu ska jag fortsätta se på scrubs och njuta av ledigheten.
- h. ståhl

invigning


Lägger upp lite bilder ändå, ha i åtanke att det bara är slarvbilder dock, helt fantasilösa, haha. Jag ville bara utforska funktionerna och sånt, som bländare och skärpan. Roligt var det i alla fall! Tjoho!


Ful redigering och inte så skarp, men det gör mig inte så mycket. Frågan är vad ni tycker... :)


Blev inte ett dugg nöjd med denna, men ville bara visa ett exempel på skärpan. Inte en chans att det skulle lyckas bli så skarpt med kitobjektivet, i alla fall inte för okunniga mig.


Det här, mina vänner, var riktigt kul! Att testa de låga bländartalen som kitobjektivet inte ens är i närheten av, vilket resulterar i en mysig, oskarp bakgrund! Ny favoritfunktion!


Blev lite grynig, men av nån anledning tycker jag att det passar. Den ser gammal ut, på nåt vis, höhö.


Vårigt. Mysigt.


Si så där, ja. Nu får ni klara er ett tag, för jag tror knappast att jag hinner knäppa nåt mer ikväll. Måste plugga grammatik.
Må så gott!
- h. ståhl

Nikkor AF-S DX 35/1.8G


Efter en extremt lång väntan dök den äntligen upp, mitt lilla objektiv! Mitt allra första, efter kitobjektivet då. Spännande! Så fort jag hade monterat det på kamerahuset slängde jag på mig skorna och testade litegrann. Ovant så här i början, dessutom finns det i princip ingenting att knäppa på på våran tomt, så det gick rätt fort. Dock hann jag i alla fall upptäcka att skärpan är hundra gånger bättre och att autofokusen är hundra gånger snabbare. Tänk vad roligt att springa runt med kameran runt halsen i sommar med det där objektivet på, knäppa folk och natur. Längtar som en get, är vad jag gör.

Ska kika om bilderna jag knäppte var nåt att ha, isåfall redigerar jag på en gång och lägger upp lite smakprov. Annars får ni vänta tills jag hittat något skojigt motiv. Tyvärr skulle inte kusin Stina till mormor idag, annars hade jag kutat upp dit och fotat upp i princip hela minneskortet.

Adjö för stunden!
- h. ståhl

gamla godingar


Tänkte bjussa på lite gamla favoriter sen i somras när jag precis hade införskaffat min d40. Roligt att kika på så här i efterhand, i alla fall för mig. Inga mästerverk direkt, men äsch.

Blev lite konstigt i och med att alla bilderna försvann där datorn dog så jag fick kopiera bilderna från andra sidor jag lagt upp dom på innan istället. Så kan det gå när inte haspen är på.


Tagen med gamla kompaktkameran precis innan jag köpte d40:n


Jag gillar flug-saken i mitten. Varför vet jag inte.

Lille goe Hjördis/Kaj. Saknar den ille busen. Den enda bilden på kattungarna som jag blev hyfsat nöjd med.


Också tagen med gamla kompaktkameran.


Tycker den här är lite mysig. Väldigt redigerad, men den fick mycket mer känsla då så.


Pax jag vill ha rödvinbär. Nu.

- h. ståhl

porträtt


Hittade äntligen fotoskivan med bilder från när vi campade i Orbaden i somras och valde ut några porträtt jag tänkte dela med mig av. Jag tycker alltid jag är så rikskass på att fota bra porträtt, men de här blev jag faktiskt rätt nöjd med. Nybörjartur, kanske.Jag är på hugget att uppdadera nu när jag ligger hemma och har ont i magen, märker jag. Räkna inte med 3495 inlägg per dag i vanliga fall, är ni hyggliga.

- h. ståhl

statistik
Så här brukar det se ut när jag gjort en ny layout. Oerhört få läsare, enormt många sidvisningar, 325 för tillfället för att vara exakt. Detta just för att jag suttit och uppdaterat startsidan efter nästan varje liten ändring jag gjort. Så kan det gå när inte haspen är på. 13 unika besökare, minus mig, vilket blir 12. Inte helt åt skogen för att just ha lagt upp bloggen.

- h. ståhl

nattglitter
Tog denna för några veckor sen till en uppgift på fotokursen jag går online. Långt slutartid, stativ och manuell oskärpa. Inget mästerverk kanske, men jag tycker den är lite mysig, faktiskt. Tror jag tog den runt 2-tiden när jag hade hela nedervåningen för mig själv och fick fotoryck och fotade massa joll i säkert en timme.

- h. ståhl

Välkommen till min nya blogg!


Hej!

Nu har jag flyttat min fotoblogg från blogspot till blogg.se, känns mycket smidigare så.
Följ min blogg med bloglovin

Adjö!
RSS 2.0