Mello 2013 - Deltävling 4, Malmö


 
Vilken himla mellovecka. Först bjuckar State of Drama på en skrällfinalplats (och blev uppropade först båda gångerna, vilket var hemskt skönt för mina nerver!), och sen går jag och vinner biljetter till Mellofinalen. Oops! Läste mycket gott om nästan alla av dessa låtar igår och idag, men under enminutsklippen är jag fortfarande hemskt skeptisk. Förhoppningsvis ändras det på lördag.
 
HÄR kan man i alla fall kolla på 60sek-klippen.
 
1. Army of Lovers - Rockin' the Ride
Jag H-A-T-A-R allt som har med BWO och Army of Lovers att göra. AVSKYR DENNA TYP AV MUSIK JAG ORKAR INTE FÖRSVINN!!! Skicka inte till final, tack. Vill ej uppleva detta live.
(UPDATE: Sämst. Usch.)
1/5
 
2. Lucia Piñera - Must be Love
Har hejat på Lucia i både "Jakten på Julia" och "True Talent" tidigare (enligt wiki så var hon med i Idol 2010 också, men det måste jag ha missat/glömt), så jag blev glatt överraskad när jag läste att hon skulle vara med i Mellon. Ca ALLA tjatar om att denna låter som "Rolling in the Deep" i refrängen, men det är ju inte alls den typen av låt i övrigt så den lilla liknande biten stör inte mig. Vettekatten om folk röstar på detta, men bra är det.
(UPDATE: Tycker fortfarande denna är mysig, förtjänade verkligen inte en sistaplats.) 
3/5
 
3. Robin Stjernberg - You
Tycker den här växer för varje gång jag hör enminutsklippet, men alla sura toner ger ju en megaminus på helheten. Så där får det inte låta på lördag, Robin! Annars verkar det vara en riktigt bra låt, spännande med alla "yoo-oooo-oooo-uuuu"-bitar, eller "you-joddlingen" som flera schlagerbloggar kallar det för. Bra ord, där! Sen gillar jag den gula belysningen på scenen. Det känns liksom så somrigt, glatt och peppande då, precis som låten verkar vara. Ska bli spännande att höra hela låten. Och utan sura toner.
(UPDATE: Trots vissa tveksamma toner här och där så var ju detta sååå bra! Superbra låt. Hoppas verkligen att den tar sig vidare från andra chansen!)
3/5 4/5
 
4. Sylvia Vrethammar - Trivialitet
Men ughhhh, försvinn ur min TV! Så tråkigt och menlöst, skaplig skräll om denna inte kommer sist. Blir lite stött när schlagerbloggarna liknar denna vid Maja Gullstrands "Här för mig själv", den gillar jag ju! Men det här är bara majs. Tråk. Men det är ju hennes musikstil och passar hennes röst, det kan jag ju ge henne. Inte min kopp te, dock.
(UPDATE: Snark.)
1,5/5
 
5. Ralf Gyllenhammar - Bed on Fire
Läste nån som skrev att denna har chans att vinna, så jag blev ju hemskt nyfiken. Men liksom, va? Det har den väl inte... Eller? Först och främst, vad tusan var det där skriket i början? "BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEED". Weird. Sen tyckte jag inte han sjöng så jättebra heller, men det är ju bara första repet, så det kan ju ta sig till på lördag. Har även läst att låten har lite Queen-stuk, vilket jag ju gillar, så det ska bli spännande att höra hela. Men vinna? Really? Då gillar jag Nicke Borgs "Leaving Home" mycket mer, trots hans jobbiga röst. Melodin var fantastisk, dock.
(UPDATE: Jo, den blev ju bättre när man fick höra den i sin helhet. Gillar fortfarande inte när han vrålar ut "BUUUUUUUUUURN" (trodde han skrek "BEEEEED" tidigare, men men) och tycker inte att den ska vinna, men det är ju en helt okej låt.)
2/5 3/5
 
6. Behrang Miri - Jalla dansa sawa
Åh, jag blev så glad när jag läste att både Lou-Lou från Idol och Oscar från X-Factor skulle vara med i det här numret, tycker båda är så duktiga! Sen när jag läste att flera liknade låten med Frankrikes ESC-bidrag från 2010 så steg förväntningarna ännu mer, älskar den. Och låten håller. Blir sjukt förvånad om denna inte tar sig direkt till final. Tror bannemig den har vinstchans också. Gillar låten jättemycket, men VINNA? Njäe. Sen kom Frankrike på 18:e plats i finalen 2010, så denna typ av musik verkar inte gå hem i Eurovision. OM man nu ska tänka i ESC-banorna. Dör dock inte om den vinner, då blir det ju lite partaj i Malmö i alla fall. Ser MYCKET hellre att denna vinner än att Yohio gör det, om en säger. Helt sjukt att Yohio är favorittipad, för övrigt.
(UPDATE: Åh, denna är ju ett sånt lyckopiller! Love it. Jobbigt på lördag när jag vill ha minst tre låtar med till final från andra chansen...)
4/5
 
7. Terese Fredenwall - Breaking the Silence
Först och främst - det är OBEHAGLIGT hur superlik Terese är Kelly Clarkson till utseendet. Nu är det lite svårt att få nåt grepp om låten eftersom at man bara får höra slutminuten, men jag gillar det jag hör! Är rätt så stensäker på att den totalt chanslös, men jag kan la få gilla låten för det! 
(UPDATE: Så synd att denna låten hamnade i just denna deltävling, tror absolut den haft häng på andra chansen i ett lite klenare startfält. Attans!)
3/5
 
8. Ulrik Munther - Tell the World I'm Here
Så äntligen - låten jag väntat på sen i höstas när artisterna avslöjades. Därför är det så himla synd att Ulrik verkar ha problem med rösten just idag. Osäker på om jag någonsin innan har hört Ulrik sjunga surt? Och VARFÖR FÅR MAN BARA HÖRA SLUTMINUTEN? Blir tokig på sånt. Då hamnar man liksom mitt i sticket och får inget grepp om låten över huvud taget. Samma med "Euphoria" ifjol. Och se hur bra det gick! Hehe. SJUKT maffig bakgrundsskärm dock, love it! Och låten är BRA, men jag är ute efter VINNARBRA. Tror den aboslut kan bara det, bara jag får höra hela låten. Bah, hade hoppats på att få bjucka på en femma redan vid första lyssningen, men det får duga med en fyra så länge.
(UPDATE: Den blir bättre efter några lyssningar och den får gärna vinna, men det är fortfarande "Falling" som fångat mitt mellohjärta och är min favorit i finalen, trots att jag vet att den inte kommer vinna. Otippat!)
4/5
 
TROR går till final: Sjukt svårt. Kan bli i princip vilka som helst förutom Sylvia och Terese. Gissar på Ullis och Behrang Miri, men att Ralf nog kan få lots of rockröster och sno någon av finalplatserna.
HOPPAS går till final: Ulrik och Behrang Miri
 
TROR går till AC: Den av Ullis, Behrang Miri och Ralf som inte går till final + Robin Stjernberg
HOPPAS går till AC: Robin Stjernberg och Lucia Piñera

Mello 2013 - Deltävling 3, Skellefteå


 
Vad är ens prylen med alla svaga startfält hittills? Ofta när *experterna* kallar ett år för ett dåligt schlagerår så brukar jag ändå gilla massor av låtar, men detta är tredje veckan och jag har knappt fastnat riktigt för en enda ännu? Skandal! I och för sig öppnar detta kanske lite för Ulrik, och det är ju positivt. Men ändå. En vill väl heja på fler låtar än en i finalen? Aja.
 
HÄR kan man i alla fall kolla på 60sek-klippen.
 
1. Eddie Razaz - Alibi
Denna tycker flera av schlagerbloggarna jag följer är starkare än både Lindgrens och Ewalds låtar, så jag var ju himla peppad på att få höra den. Så ba tycker jag den är jättetråkig? Den är inte dålig, absolut inte, men klart sämst av dom tre. Jag älskar både "Skyline" och "Begging", men denna fastnade jag inte alls för. Kudos till Eddie för att han utvecklat sin sångröst efter idol i alla fall. Tyckte han sjöng hemskt då när det begav sig, men nu låter det mycket bättre! Hur som helst, kanske jag ångrar mig när jag hör hela låten, men det känns inte så.
(UPDATE: Alltså förlåt, men jag tycker fortfarande inte den här är bättre än varken "Skyline" eller "Begging". Kan hända att den växer, men jag känner bara att den saknar något. Dunno. Fastnar inte alls för refrängen.)
2,5/5
 
2. Elin Petersson - Island
Får inget riktigt grepp om låten under det där klippet, fattar inte riktigt hur den går. Känns som att det skulle kunna vara en låt helt i min smak dock, bara jag får höra hela. Är övertygad om att betyget kommer dras upp på lördag. 
(UPDATE: Som jag trodde, mycket bättre när man får höra hela låten. Supermysig, kan jag tycka! Tror dessvärre den är helt chanslös om den inte skräller som attan, men men.) 
3/5 3,5/5
 
3. Ravaillacz - En riktig jävla schlager
Alltså detta känns så mossigt så det är inte klokt. Det värsta är att detta är låten som alla macho anti-mello-gubbar kommer heja på. Sen kommer dom kalla såna som mig som tycker detta är råttpiss för humorbefriad. Jag kan vara open-minded, jag kan gilla det mesta i musikväg, men snälla? Det är ju inte ens roligt. Både melodin och texten är så sjukt daterad så jag vet inte vad. Okej om den tävlat för typ 20 år sedan, men liksom nej. Sen känner jag att det är så löjligt att Körberg ställer upp på att tävla men en sån här gubb-buskis-låt istället för att ställa upp med nåt riktigt, känns som han är för stolt för att tävla seriöst och riskera att åka ut innan finalen. Nej, tacka vet jag "Värsta Schlagern". DÄR snackar vi.
(UPDATE: Orkar inte ens lyssna på fullängdsversionen. Så det så.)
1/5
 
4. Amanda Fondell - Dumb
Ca alla som känner mig vet att jag har sjuuuuuuuuukt svårt för Amanda Fondell. Eller, svårt för henne har jag väl inte, men jag får PSYKBRYTSPANIK på hennes hemska låtsasröst hon klämmer ur sig när hon "sjunger"? VARFÖR? HON KAN JU SJUNGA, SÅ VARFÖR GÖRA TILL RÖSTEN SÅ VÄLDIGT? Avskyr sånt. A-V-S-K-Y-R!!!! Hör ca 7% av alla ord hon sjunger i klippet pga hittepårösten och hittepåuttalet. Med det sagt, så är låten helt okej. Gillar att den är lite mystisk, svart och mollig. Om hon ändå hade kunnat sjunga normalt också, då hade det kanske varit en fyra. Nu är jag snäll och ger den en trea ändå, enbart tack vare melodin.
(UPDATE: Jag tycker nog ganska exakt lika som igår. Bra låt, dock kanske inte liiiika bra som *experterna* verkar tycka att den är. Men jesus christ, jag KAN bara inte se förbi hennes hemska hittepåspråk- och röst. Det känns liksom som att hon gör en skruvad parodi på andra artister i samma genre, blir på tok för mycket så jag kan inte ta det seriöst. Chilla några hekto, va!)
3/5
 
5. Martin Rolinski - In And Out of Love
Trodde jag skulle gilla honom bättre solo eftersom jag genomäckelhatar BWO, men icke. SÅ. Tråkigt. Känns hemskt omodernt och bara ughhh. Inte min kopp te.
(UPDATE: Samma.)
1,5/5
 
6. Caroline af Ugglas - Hon har inte
Hade rätt höga förväntningar på denna i och med att jag älskade "Snälla snälla" typ bara några sekunder in i låten vid första lyssningen. Dessutom älskar jag "Tror på dig" som hon tävlade med första gången också. Men jag vet inte, jag fastnade inte riktigt. Gillar den, men jag är ännu inte lika hooked på den som jag var på hennes tidigare mellobidrag. Får la se om den växer när jag har hört hela låten. Antagligen.
(UPDATE: Den var tyvärr inte lika bra som jag hoppats. Synd!)
2,5/5
 
7. State of Drama - Falling
ÄNTLIGEN en låt jag riktigt fastnat för. Äkta Hanna-musik! Amerikansk radiovänlig myspoprockballad. Tror seriöst detta är den första låten hittills i tävlingen som jag riktigt längtar efter att kunna dunka på hög musik i lurarna på bussen om och om igen. Sen brukar ju mina favoriter hamla på plats 8-5 i sin semi så jag vet inte om jag vågar hoppas på nåt här, men helt kört känns det absolut inte. Denna typen av musik tror jag aldrig ens varit med i mellon, så även om låten inte är så nyskapande i sin genre, så känns det väldigt nytt och spännande i mellosammanhang. Hoppas den går direkt till final, så har jag i alla fall den att heja på (förutom Ulrik, som jag tar för givet har en killer hook och går direkt till final nästa vecka).
(UPDATE: Om jag älskade låten igår, så är det inget mot för vad jag gör nu när jag hört hela låten på hög volym i ordentliga högtalare. BUHU, SNÄLLA KAN NI INTE BARA HJÄLPA MIG ATT RÖSTA DENNA TILL FINAL SÅ JAG FÅR HÖRA DEN LIVE? Schyrra rå. Vatusan, klart den ska ha en femma!)
4,5/5 5/5
 
8. Janet Leon - Heartstrings
Så till låten som varit så segertippad att oddsbolagen fått chocksänka oddsen pga att så många spelat på att den kommer vinna hela tjuttaballongen. Jag hade sååå höga förhoppningar på den, äääälskar Janets världsklasspipa och det börjar så lovande. Versen är så bra och man känner bara "nunununu kommer det snart", så kommer refrängen och man känner bara "...happ?". Refrängen matchar liksom inte med versen, kan jag tycka. Sen är inte refrängen dålig, men nån vinnarhook har den inte. Så synd! Hade verkligen hoppats på att detta skulle bli min näst bästa låt i finalen. 
(UPDATE: Refrängen var växt hos mig nu, och nu när jag hört hela låten så tycker jag absolut att den har chans på en finalbiljett. I like it!)
3,5/5 4/5
 
TROR går till final: Amanda Fondell och Janet Leon
HOPPAS går till final: State of Drama och Janet Leon.
 
TROR går till AC: Eddie Razaz och Martin Rolinski
HOPPAS går till AC: Elin Petersson och typ... vet inte.

Mello 2013 - Deltävling 2, Göteborg


 
Jag tycker detta startfält känns mycket starkare än förra veckan, men jag har ändå ingen SUPERfavorit ännu. Men men, vissa växer säkert när man får höra låtarna i sin helhet också.
 
HÄR kan man i alla fall kolla på 60sek-klippen.
 
1. Anton Ewald - Begging
Jag och Rebecca lyssnade på 60sek-klippet medan vi lagade smörgåstårta. Vi kunde inte stå still, så vi spelade detta klipp om och om igen medan vi grejade i köket. Det är ett bra betyg! Hoppas bara han sjunger bra live, han verkar inte sjunga jättemycket själv i klippet, nämligen... Läser på flera schlagerbloggar att de inte tycker låten är så "direkt", att den snarare kräver några lyssningar, men det är ju bullshit för jag kunde sjunga med i refrängen efter en lyssning? Hehe. 
(UPDATE: Fortfarande lika svängig. Viktigt att lyssna på den på hög volym med rejäl bas, dock!)
4/5
 
2. Felicia Olsson - Make Me No 1
First of all, gudast vilken pipa! Love it. Tror dock den är lite för "sömnig" för resten av Sverige. Ca alla låtar mamma säger "åh, den här gillar jag" om är långsamma ballader som kommer sist i sin deltävling, och hon sa precis detta om denna låt såatteeee... Men jag tycker ändå det är en fin låt, hon sjunger bra, melodin är lite annorlunda på ett bra sätt, men jag tror den har svårt att ta sig vidare till andra chansen, dessvärre.
(UPDATE: Denna har växt för mig, det gjorde mycket att göra hela låten. Maffigt!)
2,5/5 3/5
 
3. Joacim Cans - Annelie
Hatar mig själv lite för att jag gillar denna en aning? Kommer bli vansinnig om den kniper en finalplats före mina favoriter, men jag tror ändå att jag kanske kommer sitta efter mello och smålyssna på denna lite då och då. Det är ju verkligen ingen "Vart jag än går" med Stiftelsen (som jag tror han VILL att den ska vara), men den är liksom lite... småtrevlig. 
(UPDATE: Alltså jag vet inte, men jag gillard en här mindre och mindre ju fler gånger jag hör den? Haha. That's new. Vet inte, får inget grepp om melodin riktigt.)
2,5/5 2/5
 
4. Swedish House Wives - On Top of the World
Nu snackar vi! 2013-schlager! Älskar detta. Har läst att den ska innehålla en tonartshöjning också. STORT PLUS I KANTEN!!!! Saknade det så väldigt förra veckan. Det känns proffsigt, modernt, bra sång, osv. Tveksam om resten av Sverige gillar detta lika mycket som jag gör, så vågar inte riktigt hoppas på en finalplats... Men jag vill!
(UPDATE: Heja! Synd att låten på svt.se slutade innan tonartshöjningen bara, jag ville ju höra den... Får la vänta tills ikväll då. Men schyrra, rösta! Behöver en modern schlager i finalen.)
4/5
 
5. Erik Segerstedt och Tone Damli - Hello Goodbye
Vet inte, hade väntat mig nåt lite maffigare när jag läste att dom skulle tävla, men jag vet inte. Får inget riktigt grepp om melodin efter bara en minut, hade dessutom kanske hellre velat höra första minuten istället för den sista. Lär inte heja på den på lördag, men tror säkert att den växer till att spelas ofta i min ipod framöver! 
(UPDATE: Som jag trodde, den växte när jag fick höra hela låten. Liksom trallvänlig radiomusik. Vill hellre se Ewald och SHW i final, men en AC-plats skulle denna kunna få utan att jag blir sur i alla fall.)
3/5 3,5/5
 
6. Louise Hoffsten - Only the Dead Fish Follow the Stream
Tycker den här låten är helt okej. Den 'är skön att lyssna på, det är en bra gung i den, eller vad man ska säga. Lär dock icke gå vidare och jag lär kanske inte spela sönder den på spotify framöver, MEN jag kommer säkert spela den någon gång då och då. För dålig är den bannemig inte. 
(UPDATE: Denna växer också lite. Synd att verserna är ganska anonyma, men refrängen är ju himla mysig så det väger ju upp en del. Spännande tvist att denna fick tredje flest publikröster under genrepet igår! Trodde man ju inte. Får se hur det går ikväll när det gäller for realsies.)
2,5/5 3/5
 
7. Rikard Wolff - En förlorad sommar
DENNA är däremot dålig. Har så hemskt svårt för Rikard Wolff, och denna låt får mig inte precis att ändra uppfattning. Så tråååkigt, han sjunger då dåååligt och bara nej. Orkar inte om denna blir årets Flinck. Orkar verkligen inget sånt trams i år igen.
(UPDATE: NEJ!!!!!!!!!!!!!!!! Orkar inte, vilket skitlåt. Försvinn.)
1/5
 
8. Sean Banan - Copacabanana
Som jag sa till mamma - "förstå vilket drömjobb att vara hans stylist". Här snackar vi show upphöjt i tusen, ungefär. Men jag är osäker, som många andra tycker jag att det är svårt att hänga med i all text i versen + att den har lite intetsägande melodi, men sen kommer refrängen och är hemskt catchy. DOCK är Copacabanana ett extremt svårt ord att säga, har jag märkt. Jag säger Cocapabonana säger jag hela tiden. Copacobana går bra, Copacobanana är totalt omöjligt. Hittills gillar jag "Sean den förste banan" mer, men å andra sidan haaatade jag den i början av förra årets melloturné också så man vet ju aldrig, haha. 
(UPDATE: Har sjungit på denna hela dagen... Fördönade klisterrefräng! Kommer ju lacka när den går direkt till final, men för det kan man väl få nynna på den i smyg i hemmets lugna vrå.)
2,5/5
 
TROR går till final: Anton Ewald och Sean Banan
HOPPAS går till final: Anton Ewald och Swedish House Wives
 
TROR går till AC: Swedish House Wives och Joacim Cans SHW, Joacim Cans eller Erik & Tone.
HOPPAS går till AC: Sean Banan och Erik & Tone... Hade varit hemskt kul om Felicia skulle skrälla också, men det tror jag dessvärre icke.  Erik & Tone och Felicia
RSS 2.0