mårfint, mårfint


Hade bara världens mysigaste kväll igår. Överträffade mig själv när jag knåpade ihop världens bästa playlist, hittade ny världsbäst musik och lyssnade på den världsbästiga musiken på hög världsbäst volym och bara njöt.

"Musik jag ska lyssna på när jag äter frukost i min egen lägenhet någon gång i livet"

Som om det inte vore nog har jag idag både dött lite av skratt till massa Big Bang Theory-avsnitt, fått sommarjobb och bokat hotell till min och mammas Stockholmstur i sommar. Finfint.

Day 13 - A song that describes you


Nu börjar de svåra rubrikerna komma ikapp mig märker jag... Kom i alla fall på en perfekt låt till dagens rubrik till slut. Lyssna så fattar ni.

Day 12 - A song that is a guilty pleasure


Det är sjukt egentligen att man blir stenad till döds när man avslöjar att man inte hatar Justin Bieber av hela sitt hjärta. För alla som säger att den här låten är dålig snackar skit. Mycket lyckopillrigare än så här blir det inte.

Note to self


Kolla aldrig mer på läskiga filmer eller serier ensam i mörkret mitt i natten. Det kan nämligen bli rätt svårt att somna efteråt.

Detta upptäckte jag igår. Hade maraton av Pretty Little Liars i stort sett hela dagen och hade två avsnitt kvar på säsongen när klockan snart var 12 på natten. Ofta man kan vänta med upplösningen till dagen efter liksom? Klart jag var tvungen att se klart alla avsnitt. Big fat friggin mistake. Det var asläskigt. Pinigt egentligen, men jag satt och var asrädd. Skräckblandad förtjusning! Det som suger är att jag måste vänta till sommaren innan säsong 2 börjar. Fast jag ska väl vara glad att jag slipper vänta till hösten i alla fall. Jag lånade första boken i serien så länge, får se om jag faktiskt orkar läsa den också.Jag måste se om serien och leta detaljer jag missat och hitta på egna teorier om vem som är mördaren och vem som är "A". Måste!

Day 11 - A song that no one would expect you to love


Här finns det massvis av möjliga kandidater men jag har lyckats sålla ner antalet till tre låtar. Sen tar det stopp, det går inte att välja bara en. Alla tre är lika underbara och samtidigt totalt helt olik varandra genremässigt.

Först ut är denna. Tyska språket har aldrig varit en favorit i min bok men i denna låten låter det ju bara helt makalöst fint. Så sjukt bra låt. Tur det finns en engelsk version också så jag förstår vad låten handlar om, men den är branog charmig på tyska också. Kan faktiskt vara den bästa eurovisionlåten ever någonsin i historien.
Sen har vi ju mitt kanske störta guilty pleasure - Zekes. Åh yikes, vad jag längtar till deras andra skiva kommer ut. Debutalbumet är ju så mysigt så jag smäller av. Det här är klart bästa låten med dom. HFKdjfjkfnksdf. Det här är grejer, det.
Sist men inte minst är den här låten jag hittade av en slump på youtube och har hängt med sen dess. En riktigt smäktande smörballad på spanska. Det är lite sjukt, hur hittade jag ens den här låten? Och varför blev jag så kär i den? Aja. Sjukt fin är den alla fall. Särskilt i tonartshöjningen i refrängen, omnomnomnommmmmm!

Day 10 - A song from a band you hate


Det är så tråkigt att länka låtar jag hatar. Skulle helst vilka hoppa över alla de rubrikerna, men jag tänkte att det är lika bra att ha det gjort så det inte dag 23-30 bara består av hatlåtar. Man måste ju blanda ut dom, liksom.

Det här är en jättesvår rubrik att välja låt på. Finns massvis av artister jag avskyr och band som inte är min cup of tea, men ett band som jag hatar? Såååå svårt! Till slut kom jag på en klockren kandidat - BWO. Dom har jag väl spytt galla över så länge jag kan minnas.

...och vinnaren i kategorin världens mest meningslösa och värdelösa skitlåt of all times är - TEMPLE OF LOVE!

en fin dag


Idag har det varit en himla fin dag. Så sjukt fint väder. Satt ute i den stekande solen i bikini hur länge som helst och lyssnade på musik och läste Snobben.

Jag har också fastnat i två nya serier idag - Hellcats och Pretty Little Liars, väldans tur att det är lov så jag kan ha hur mycket seriemaraton jag vill.

Mot kvällningen satte jag mig på balkongen inlindad i en film med laptopen på ett bord framför mig och en kopp te i ena näven och tittade på Pretty Little Liars. Så. Galet. Mysigt. Sen tog jag en paus under Körslagetfinalen och gick ut på balkongen igen när den var över och fortsatte serietittandet. Denna gången myste jag dock med en kopp varm choklad och marshmallows och tända ljus i lyktor bredvid mig. Ännu mysigare. Fram tills en gigantisk skalbaggesak/kackelacksliknande äckel drogs till ljuset och skrämde skiten ur mig. Då sprang jag in. Men det var fint så länge det varade!

Day 09 - A song from your favorite band


Usch, nu står det i princip bara massa toksvåra rubriker på listan så jag hoppar över dom så länge och flyttar upp "a song from your favorite band" till dag 9. Man får göra så. Säger vi.

Bästa låten med bästa bandet. Två minuter och sju sekunder ren awesomeness i all sin enkelhet. Busenkelt val.

Day 08 - A song you know all the words to


Jag älskar Camp Rock. Faktum är att jag nog älskar Camp Rock 2 ännu mer. Särskilt den här låten, den är ju så fantastiskt mysig och sjukt rolig att sjunga när man väl pluggat in texten. Miket bra, miket bra!

(Låten börjar vid cirkus 27 sekunder)

Day 07 - A song that reminds you of a certain event


Här måste jag välja två låtar av samma karl. Så sinnessjukt bra. Är särskilt kär i "Den låga vägen hem (4km-sången)", dock fanns den inte på youtube så jag får länka den på spotify istället.

Dessa påminner mig alltså om den åttonde augusti förra året när jag och Carrobarro satt någon meter ifrån Stenmarck på hans spelning på Freluga Trädgårdsscen och vrålade med i varenda låt han sjöng.

DEN LÅNGA VÄGEN HEM (4KM-SÅNGEN) - Martin Stenmarck


Det här var sista låten för kvällen. Tänk er denna spelas sent en augustikväll. Jisses vad bra man mådde då, alltså.

Day 06 - A song that reminds you of somewhere


I somras åkte jag och mamma på världens bästa semester till Stockholm. Allt var så fint och bra, och när det kändes som att det inte kunde bli bättre gick vi in i butiken Stockhome och kikade runt. Rätt som det är spelas Annie Hall i högtalarna och jag myste till när jag hörde introt börja spelas. Då var allt på topp, liksom. Omnomnom.

Day 05 - A song that reminds you of someone


På samma dag som denna video spelades in, den trettonde oktober tjugohundranio, befann jag mig i samma hotellrum, satt i samma soffa och lyssnade till samma Joshua. Det var en fin dag. Vi var tjugo stycken som fick smyga in till hans hotellrum och njuta av en privatspelning. Klippet nedan är inspelat av de tio som träffade honom efter oss. Typiskt att jag inte hamnade i den gruppen istället eftersom "Sky" är min favorit av Joshuas låtar, men jag är inte bitter på en fläck. Det var fint när han spelade "Closer" för oss också.

Denna låt och detta speciella klipp påminner mig alltså om Joshua. hela den dagen och den riktiga konserten samma kväll.

Day 04 - A song that makes you sad


Gavin DeGraw. Sicken karl. Texten, pipan, melodin - rubbet. Han kan, han. Den här låten ligger mig särskilt varmt om hjärtat och är så fin så jag smäller av varenda gång jag hör den. "It wasn't a lie but it wasn't true; I just wanted to make you feel good".

(Låten börjar ca 23 sekunder in)


I think my heart just broke a little.

Day 03 - A song that makes you happy


Det här låten hade också platsat under rubriken "your favorite song" för jisses vad jag aldrig kommer sluta bli gladpirrig i magen av den här dängan. Faktum är att den nog finns med i princip alla mina bli-glad-playlists och sommarbilskivor. Gladare låt får man leta efter! Egentligen är ungefär hela Jimmy Janssons första album ett enda stort lyckopiller. Kommer nog fortfarande ha den skivan på repeat när jag sitter på ålderdomshem.

Day 02 - Your least favorite song


The Rose. Fy bubblan vad jag avskyr den låten. Brb, spy.

Day 01 - Your favorite song


Den här punkten är bara elak. Alla vet väl att det är totalt störtomöjligt att välja EN favoritlåt. Om en låt ska klassas som favoritlåt så ska det vara en låt som man lyssnat på i cirkus hundra år utan att lessna på och man ska fortfarande bli pirrig i magen av den. Den här låten klarar de kraven anyday. Hoppas ni inte spelar macho och skräms bort av bandet för låten är skdhfsdkfhjf galet bra.Japp. Lika bra varenda gång.

30 day challenge - music edition


Hittade precis en 30 day challenge som passar mig. Äntligen. Nu behöver inte bloggen självdö i alla fall.

30 day song challenge

day 01 - your favorite song
day 02 - your least favorite song
day 03 - a song that makes you happy
day 04 - a song that makes you sad
day 05 - a song that reminds you of someone
day 06 - a song that reminds you of somewhere
day 07 - a song that reminds you of a certain event
day 08 - a song that you know all the words to
day 09 - a song that you can dance to
day 10 - a song that makes you fall asleep
day 11 - a song from your favorite band
day 12 - a song from a band you hate
day 13 - a song that is a guilty pleasure
day 14 - a song that no one would expect you to love
day 15 - a song that describes you
day 16 - a song that you used to love but now hate
day 17 - a song that you hear often on the radio
day 18 - a song that you wish you heard on the radio
day 19 - a song from your favorite album
day 20 - a song that you listen to when you’re angry
day 21 - a song that you listen to when you’re happy
day 22 - a song that you listen to when you’re sad
day 23 - a song that you want to play at your wedding
day 24 - a song that you want to play at your funeral
day 25 - a song that makes you laugh
day 26 - a song that you can play on an instrument
day 27 - a song that you wish you could play
day 28 - a song that makes you feel guilty
day 29 - a song from your childhood
day 30 - your favorite song at this time last year

Ska åtminstone försöka skriva varje dag. Thank God for tidsinställda inlägg!

tjena lena


Här var det dött! Quick update:
- Jag har börjat kolla på Skilda Världar (och dör åt hur sjukt mycket nittital det är + vad hemskt dåliga skådisar som spelade, gälet kul är det!)
- Min och Linas receptbok har kommit från tryckeriet (forstakakhjalpen.se, ehehe)
- Jag och Camilla funderar på att söka till en bageri- och konditoriutbildning till hösten
- Jag har hittat världens bästa tidsfördriv sen jag återupptäckte tarzanspelet - Ultrastar! Som Singstar fast till datorn, helt gratis och man kan lägga in egna låtar. Awesome!

Dessutom har jag busat massor med min lilla Stina.


Nu ska jag fortsätta kolla på Hannah Montana. Disney Channel äger. Det enda jag inte klarar av är när de tvunget ska dubba de otecknade serierna. Därför kan jag i princip bara kolla på kvällen efter kl19 när det är textat. Majs. Vilka problem jag har.
RSS 2.0