365 day movie challenge - vecka 4


(Här kan du läsa mer om utmaningen)

Haha, antalet filmer per vecka minskas vid varje summering verkar det som. Skyller på att det varit mycket den här veckan, mycket fläng. Har rotat fram massa gamla vhser nu dock så jag tänkte se åtminstone någon imorn innan jag åker tillbaks till Övik igen. Denna råkade det bara bli massa filmer jag redan sett, men det gör inget. Tycker jag.



20. Mamma Mia! (2008) - Alltså, handlingen och så är ju kanske inte överdrivet bra, men känslan och MUSIKEN. Herregud. En timma och 48 minuter ren feelgood. Inte kan man sitta still och hålla käft medan man ser den heller. DOOON'T GOO WASTING YOUR EMOOTIOONS, LAY ALL YOUR LOOVE ON MEEE! Tycker dock jag varit lite för snäll med fyrorna, och detta är nog en film som är allra bäst första gången man ser den (även fast jag fortfarande älskar den), så det får bli 3,5 istället.
★ ★ ★ ✰ ✰ (3,5 av 5)

21. She's the Man (2006) - Shit vad längesen jag såg den här rullen. När den var ny såg jag den massor med gånger, men sen jag skaffade den på dvd har jag inte sett den en enda gång, och då var det ändå flera år sen jag köpte den. Men ojojoj vad jag satt och skrattade. Amanda Bynes är inte riktigt klok. Märks det att jag är inne i en chick flick-period eller? Kan inte låta bli att ge denna en fyra. Förlåt men jag måste.
★ ★ ★

22. Mean Girls (2004) - Klassiker! Var sjukt många år sen jag såg denna sist också. Åh, fy vad jag saknar tiden när Lindsay Lohan/Amanda Bynes/Hilary Duff/etc spottade ur sig nya romcoms stup i kvarten. Det var fina år. Anywho, vem älskar inte Mean Girls liksom? Klart den också ska ha en fyra.
★ ★ ★

23. 27 Dresses (2008) - Minns att jag hörde massa ris om den här filmen när den var ny så jag orkade aldrig se den, sen såg jag den på tv för nåt år sen och föll pladask. Thank god for James Marsden! Sjukt bra tjejfilm om en "always the bridesmaid, never the bride"-tjej. Tur man kan hitta sånt här fint i realådorna på konsum ibland. Väl spenderade 50 riksdaler! Vad pinig jag är, jag som precis skrev att jag varit för givmild med fyrorna, men jag måste ju ge den här en fyra också. Faktiskt.
★ ★ ★

24. Starstruck (2010) - Äkta guilty pleasure-film a la High School Musical och Camp Rock. Kan inte låta bli att totalälska Disney Channel-filmer! Igår när jag hälsade på Carro i hennes nya lägenhet och skulle välja film att se på så valde vi att titta på denna. Vi fyller 20 år i mars. Men äsch, man måste ju ha barnasinnet i behåll! Särskilt bra kan jag inte påstå att filmen än, men åh, den är ju så mysig! Tokklyschig och disneydorky, love it! Älskar musiken också, "HEY I CAN BE EVERYTHING YOU NEED, IF YOU'RE THE ONE FOR ME, LIKE GRAVITY, I'LL BE UNSTOPPABLEEEE". Feelgood!
★ ★ ★ ✰ ✰

i väntan på fjärde februari


Här sitter jag ensam i lägenheten och längtar till Mello 2012 drar igång. Dunkar därför låtar från fjolårets festival och vrålar med i texterna. Kanske borde lugna ner mig lite eftersom jag inte sitter och vrålar i min källare hemma i byn utan i ett hyreshus där andra människor bor runt omkring mig, men äsch. Hade det hörts igenom skulle någon ringt och klagat för längesen, typ när jag skrek med i Linda Pritchards "Alive". Ajajaj, vad jag inte har röstresurserna för att klara av att tralla med i den låten. Men det skiter man väl i.



Gud vad bra gamla mellolåtar håller med tiden, förresten. Kan fortfarande inte sitta tyst och still när jag hör t ex "Lucky you" och "E det fel på mig". Och "Ge mig en spanjor" passar alldeles utmärkt när man står och diskar och behöver nåt medryckande att sjunga med i. För att inte tala om 90- och tidigt 00-talsmellolåtar, omnom.


Anywho, imorgon bär det av till byn. Har hört att det är svinkallt där nu. Hoppas inte. Då skriker jag.

frukost i sängen


Har lägenheten för mig själv en stund, så jag passar på att se på 27 dresses (chick flick + James Marsden = win) medan jag dricker te och käkar lyxrost med vitlöksost.



På fredag åker vi hem till byn över helgen, ska bli mys. Nu tog filmen slut så nu ska jag seriemaraton:a lite. Frågan är vad jag ska titta på dock. Lutar mot att se Denny-avsnitten av Grey's Anatomy så jag för böla ihjäl mig lite. Eller titta på Summerland, var flera år sen jag såg den serien sist. Eller fortsätta att se om alla säsonger av underbaraste Parks & Rec.

Eller nåt.

365 DAY MOVIE CHALLENGE - VECKA 3


(Här kan du läsa mer om utmaningen)

Glömde bort att se en film på onsdagen så det bidde "bara" 6st filmer den här veckan också. Förhoppningsvis kommer jag ikapp det någon dag. Ska verkligen försöka fortsätta att se en film per dag, men skulle jag råka få en praktiskplats eller ett jobb eller så, så måste jag ju trappa ner förstås. Men innan det händer tänker jag passa på att plöja!



14. Bridesmaids (2011) - Har skjutit upp att se den här filmen för jag var så rädd att den inte skulle leva upp till hypen och att jag skulle bli besviken. Jag gillade den dock! Herregud, Gilmore-Sookie i den här filmen... Inte samma människa! Pratar med mörk röst, osminkad och karlaktig. Snacka bra skådis, haha! Huvudkaraktären Annie är också himla rolig och galen. Ville slå ihjäl karaktären Helen dock, fy friden vilken vidrigt jobbig människa. Men ja. Jag och min omogna kiss-och-bajs-humor höll på att avlida under badrumsscenen. Så himla sjuk och vidrig!
★ ★ ★

15. From Prada to Nada (2011) - Titeln låter som en totalt värdelös Paris Hilton-rulle eller något dylikt, men jag läste faktiskt flera bra omdömen om filmen så jag var ju tvungen att kika! Och ja, även jag blev positivt överraskad av filmen. Kan inte påstå att det är Oscarsmaterial direkt, men en helt okej chick flick! Och holy smokes, det tog en stund innan jag fattade att Bruno i filmen och Fez i That 70s Show var samma person. Ojojoj.
★ ★ ★ ✰ ✰

16. Tom & Jerry and the Wizard of Oz (2011) - Haha, jag avskyr Tom & Jerry i vanliga fall men herregud, Trollkarlen från Oz-tolkningar kan inte bli dåliga. Jag tycker första halvan är riktigt mysig, det är härliga färger, fint tecknat kan jag tycka och man håller sig till originalstoryn väldigt bra. Älskar för övrigt att alla karaktärer är tecknade efter originalen, så att t ex lejonet ser ut som lejonet i originalet! Saknade "If I... were the king... of the foreeeh-eh-eh-eh-eh-eh-est"- och "Lions and tigers and bears, oh my!"-bitarna dock. Inte okej att cutta dom. Men i alla fall, under första halvan är det enda dåliga med filmen de menlösa Tom & Jerry-scenerna. Sen, den andra halvan svävar iväg något kopiöst. Den nya storyn i sig är inte dålig tycker jag, men man missar ju liksom det bästa om man får följa med Tom och Jerry och deras stumma skittråkiga gnabb istället för att se när Dorothy träffar lejonet, fågelskrämman och plåtmannen och sjunger alla de bästa låtarna. Men men. Jag googlade lite och såg att filmen finns dubbad till svenska också, så jag kanske får fixa den nåt tag och titta på den med Stina! Om man skippat Tom och Jerry helt hade jag kanske till och med gett en fyra. Nu blir det bara en tvåa.
★ ★

17. Soul Surfer (2011) - Såg trailern till den här filmen för hundra år sen och har väntat och väntat på att filmen skulle komma ut, men när den väl gjorde det blev det aldrig av att titta. Hade kanske liiiite för höga förväntningar, men den var fortfarande himla bra! Uppfriskande med en film med kristna inslag som inte innehåller massa skumma fördomar. Hur som helst, en tänkvärd film som är baserad på en verklig händelse. Sevärd.
★ ★ ★ ✰ ✰ (3,5 av 5)

18. Little Miss Sunshine (2006) - Har faktiskt inte sett denna innan, men nu när den gick på tv passade jag och Ankan på att se den. Vilken himla udda och mysko fast ändå mysig film! Feelgood! Se!
★ ★ ★

19. The Baby Sitters Club (1995) - Mjä, känns som en film man nog måste ha växt upp med för att uppskatta, vilket jag inte har gjort. Fick en major kanonshock när eftertexterna började rulla och såg att hon som hade huvudrollen vad självaste Schyler Fisk. Schyler Fisk är för er som inte vet Joshua Radins ex och personen som min favoritlåt med Joshua, "Sky", handlar om. Det var som tusan! Men filmen, nä.
★ ★ ✰ ✰ ✰

denna dagen ett liv


Idag tänkte jag vakna i lagom tid, njuta med dagens avsnitt av One Tree Hill, äta finfrukost i lugn och ro, göra mig i ordning och sen traska ner på stan. Gick ju sådär. För det första är det ju imorgon nästa OTH-avsnitt kommer, jag blandar alltid ihop det, jag tänker alltid att det kommer på onsdagar! Men nehe. Mjahe, då drog jag ett Supernaturalavsnitt medan jag åt lyxfrulle och hade det allmänt fint.

Det var sen det började gå riktigt snett. Det är en bit ner till stan, hade kanske gått 20min eller nåt och var jättenära stan när jag inser att jag glömt väskan. Som plånboken ligger i. Blir man less eller? Aldrig i livet att jag går tillbaka i 20 minuter till i motvind för att hämta väskan och sen gå tillbaka i snövädret ner på stan. Så det fick bli fönstershopping. Som tur var hittade jag inget särskilt, bara en mössa (jag som inte kan ha mössa, hittar aldrig någon mössa jag kan ha på mig utan att se sinnessjukt ut) på rea men det fanns rätt många exemplar kvar så jag hinner nog nån annan dag.

Sen mötte Ankan upp mig på Åhléns (är det förresten inte rätt sjukt att även fast det var 75% på massa filmer och serieboxar där så var det fortfarande inte billigare än att beställa från cdon?) och vi gick till UH och fikade. Där märker jag att blixtlåset på min vänsterkänga blivit totalpaj. Åh vad skoj, bara för att jag råkade glömma mina nya kängor hemma i byn. Lackar ur! Svängde in till en skomakare också (där man fick lungskador bara genom att vistas i lokalen i två minuter, jisses vilken cigarettrökstank!) men han sa att det nog inte skulle löna sig att laga dom. Så nähä, får gå med sockor i conversen eller nåt så länge då.HEJ

Jaja. Tur man har Sims.

365 day movie challenge - vecka 2


Tänk, under årets första två veckor har jag redan hunnit se tretton filmer. Tretton! Det är nog fler än jag brukar se under ett helt år. Råkade dock glömma bort att se en film i torsdags, så jag ligger en film efter nu. Därför listar jag bara 6st filmer idag. Men äsch, det kommer man ju ikapp på ett kick!



8. My girl (1991) - Hade kanske liiiite väl höga förväntningar på denna, nådde inte riktigt upp dit. Sen hade jag råkat se bilder från slutscenerna så jag visste ungefär vad som skulle hända. Hade jag sett denna innan jag såg Bridge to Terabithia kaaanske jag gillat denna filmen mer än jag gjorde nu. Tror bannemig ingen film klår Bridge to Terabithia i den här genren, nämligen. Men ja, en söt och sorglig mysfilm!
★ ★ ★ ✰ ✰

9. Our idiot brother (2011) - Åh, den här filmen innehöll ju så många skådisar jag gillar, liksom Paul Rudd (!!!!!!!!!!!), Adam Scott, Elizabeth Banks, Zooey Deschanel, Rashida Jones och Kathryn Hahn i samma himla film! Men jisses vad besviken jag blev. Sjukt seg, konstig och tråkig film, usch. Galet jättebesviken. Årets första etta.
★ ✰ ✰ ✰ ✰

10. Gnomeo & Juliet (2011) - Hade inte särskilt höga förväntningar på denna eftersom jag läst en hel del svala recensioner om den på internet, men jag blev positivt överraskad! Tyckte den var himla söt och jag fnissade flera gånger. Mys!
★ ★ ★ ✰ ✰

11. Something borrowed (2011) - Detta är också en film jag har skjutit upp att titta på eftersom jag inte läst jättemånga bra omdömen om den. Tur att Ankan och jag traskade in på Hemmakväll och lånade bl.a. denna, för annars hade det nog tagit ett bra tag innan jag orkat se den. För faktiskt så gillade jag den. Jättemycket. Trodde den skulle vara med förutsägbar och lite vääääl tjejig på nåt sätt, men jag älskade att man inte riktigt visste vilken karl huvudpersonen skulle bli tillsammans med i slutet, eller om det skulle bli någon av karlarna över huvud taget. Jag satt in i sista minuterna och undrade, haha. Japp, denna gillade jag. Kommer ses fler gånger. Frågan är bara om jag kommer klara av att se Kate Hudsons karaktär en gång till, fy friden vilken jobbig människa.
★ ★ ★ ★ ✰

12. The art of getting by (2011) - Jag trodde detta skulle vara en jobbig, överdjup och konstig independentfilm som jag bara skulle orka se en kvart av, men det var det ju inte alls! Den var ju för tusan jättebra, precis som jag hoppades när jag såg trailern första gången! Tyckte den var fin och lite annorlunda, fast på ett bra sätt. Tror faktiskt jag är så pass snäll att jag ger en en fyra.
★ ★ ★ ★ ✰

13. Busungarna (1994) - Undrans hur många gånger jag sett den här filmen. Tappat räkningen. Kanske världens mysigaste, sötaste och roligaste barnfilm. Hatar att jag inte hittar den på DVD nånstans, måste ha den! Åååååh jag älskar denna film, fnissar konstant genom hela filmen. Så himla söta ungar, haha!
★ ★ ★ ★ ★

sopplunch


Idag ska vi ha helglyx och laga en av de två enda smarriga soppor som finns (avskyr soppor annars). Har för övrigt redan plöjt mig igenom första säsongen av The Mentalist och har inga fler avsnitt på datorn, så nu har jag tatt upp Supernatural-tittandet igen. Sen ska vi nog börja lägga årets tredje tusenbitarspussel.



Nu vill jag att det ska bli tisdag någon gång för ajajaj vad jag behöver lite Pretty Little Liars i mitt liv just nu.

en produktiv onsdag


Det var så himmelens spännande på The Mentalist igår kväll så jag kunde inte stänga ner datorn och sova förrän efter klockan två, ändå tvingade jag mig upp klockan tio för att göra mig i ordning. Ankan skulle nämligen bjussa på en försenad namnsdagsbuffé på en asiatisk restaurang! Lyckades hitta till stan från lägenheten, vi gick och åt, sen hämtade jag lite böcker jag reserverat på biblan. Sen var tanken att jag skulle gå och strosa lite på stan tills Ankan slutat jobba. Det gick sådär.

Gick in till en Teliabutik det första jag gjorde, frågade lite om abonnemang och vips kom jag ut med ett abonnemang och en ny telefon. Tänkte egentligen bara eventuellt byta från kontantkort till abonnemang så jag kunde surfa lite, få spotify osv. Hade tittat ut ett abonnemang för 138kr/mån på internet som verkade najs. Istället skaffade jag samma abonnemang för 98kr/mån + en Samsung Galaxy Mini för 298kr. Billigare abonnemang än vad jag tänkt + en telefon för trehundra spänn, sicket fördönat kap!

Sen gick jag in på någon random frisörsalong och kollade om det fanns några lediga tider nästa vecka, vilket det gjorde, och till sist gick vi och hyrde film på Hemmakväll. Mycket fin dag!

första veckan


Nu har jag bott här i Övik i cirkus en och en halv vecka, jisses vad tiden går fort! Jag insåg var fort tiden gått idag när jag kom på att det kommer ett nytt avsnitt av Pretty Little Liars imorn, känns som att det var i förrgår det senaste avsnittet kom ut ju. Mycket märkligt.

I alla fall tänkte jag visa lite bilder från min vistelse hittills. Har inte särskilt många, faktum är att jag inte ens startat min systemkamera på hela året. Jag kör med ipodkameran (och som ni ser resulterar det i bilder med hemskt hemskt dålig kvalitet, men det skiter man väl i), snabbt och smidigt.

1. Och vinnaren i kategorin "årets katastrof" är päronincidenten! Vi brukar ha lite mys med te och kex med päron, mycket fin avrundning på dagen sådär. Så en dag fick Ankan för sig att dela päronen på LÄNGDEN i fyra delar. TILL KEX? Jag fick totalpanik och visste inte hur jag skulle göra när jag skulle käka päronet till kexen. Usch, det var en hemsk historia jag helst vill glömma. Kan tillägga att jag skar päronen dagen därpå.

2. Fick ett pussel av Ankan i julklapp som vi lade klart relativt snabbt. När bilden togs var Ankan på jobbet och jag satt och pusslade lite medan jag lyssnade på Queen och åt "Hannas special", dvs typ fruktsallad som endast innehåller gröna äpplen och banan. Chill.

3 & 4. Nyårsmiddagen - fläskfilé, potatismos och bearnaisesås. Dödligt gott.

Mja, det var väl det jag hade att bjuda på för tillfället. Adios amigos!

Vatusan?


Loggade in på blogg.se som vanligt och tittade statistiken och såg till min förvåning att jag hade massor med fler läsare igår än vad jag brukar? Hur kommer det sig? Kan ingen bara berätta typ nu så jag slipper leka detektiv hela dagen för att lösa detta roliga men oväntade mysterium? :)

365 day movie challenge - vecka 1


(Här kan du läsa mer om utmaningen)



Jag hoppade ju inte på utmaningen förrän 3:e januari, men jag såg tre filmer igår så nu är jag ikapp ;)

1. Definitely, maybe (2008) - Jag älskar ju både chick flicks (ju klyschigare desto bättre) och Ryan Reynolds så trodde verkligen jag skulle tycka om det här filmen jättemycket, men icke. Storyn och rollistan såg bra ut på pappret men nähepp.
★ ★ ✰ ✰ ✰

2. Waiting for forever (2010) - Även denna såg bättre ut på pappret, liksom både Zoe och Lemon från Hart of Dixie, Alaric från Vamprie Diaries och tracy från Hairspray var ju med! Men det hjälpte inte för filmen var rätt "meh". Vissa bitar var rätt bra, men ibland var det bara segt och konstigt.
★ ★ ✰ ✰ ✰

3. Bandslam (2009) - Efter den tröga starten på denna utmaning hade jag inga större förväntningar på denna rätt okäna film, men fhsduiufj jag älskade den! Perfekt feelgoodfilm som man sitter och ler som en tönt medan man tittar på. Jag vill ha den på DVD, pronto! För jag ska absolut se den fler gånger, utan tvekan.
★ ★ ★  (Egentligen 4,5/5 men eh det går inte att göra halvfyllda stjärnor)

4. Bridge to Terabithia (2007) - Har tänkt se denna i år och dar men jag har aldrig varit på riktigt rätt humör, tror jag. Men ojojoj. Så. Sjukt. Dödligt. Fin. Film. Minns inte när jag senast bölade lika mycket som jag gjorde när jag tittade på den här filmen. Måste äga ett exemplar av denna på köp-DVD och se den 354849 gånger till under min livstid.
★ ★ ★ ★ 

5. Kenny Begins (2009) - Har sett den här minst tre gånger tidigare, men DVDn är kvar hemma i Edsbyn så jag passade på att se den när den gick på tv igår. Ääääälskar den här filmen, hade tveklöst fått full pott om inte det varit så dåliga skådespelarinsatser av i stort sett alla inblandade förutom Johan Rheborg, Björn Gustavsson och Johan Glans. Dom tre är behållningen. Särskilt Rheborg, han är ju förtusan Kenny Starfighter! Dör av skratt varje gång han öppnar käften, i princip.
★ ★ ★ (Snarare 3,5/5 men som sagt går det inte att göra halvfyllda stjärnor... heh)

6. Happythankyoumoreplease (2010) - Hm, jag vet inte vad jag ska tycka om den här filmen. Vissa stunder är den tokbra och jag sitter klistrad framför skärmen och vissa stunder tröttnar jag och kollar internet istället för att titta vad som händer. Mysko. Gillar att den känns liksom... verklig, liksom konversationerna och allt känns realistiskt, dessutom många bra skådespelarinsatser. All in all är den väl värd en trea i alla fall.
★ ★ ✰ ✰

7. Dum & dummare (1994) - Jag har faktiskt inte sett den här filmen förut, trots att jag älskar Jim Carrey och vill se alllllla filmer han är med i, helst nyss. Men jag vet inte. Jag lär väl åka på spö eftersom att den här filmen tydligen är en galen klassiker och alla verkar tycka den är bäst i världen, men mjä. Jag har sett roligare Jim Carrey-rullar. Skrattade gott flera gånger, men inte alls så mycket som jag brukar till filmer där karln i fråga medverkar. Kanske är en film som blir roligare när man är flera som tittar, jag såg den själv medan jag satt vid datorn. Eller så var jag inte på rätt humör. Vet inte. Men ja. Hm. Helt okej, men inte mer.
★ ★ ✰ ✰

Året som gått - listan


Årets musik:
Hm, tittar jag i min spotifyplaylist så verkar det som att de största namnen för året har varit Glee, Beatles, Oskar Linnros, Taylor Swift, Queen, Michael Bublé, Zekes, The Script, Tyrone Wells, Eliza Doolittle, Sara Bareilles, Christian Walz, Olly Murs och Dave Barnes.


Årets bästa låt:
Men usch, sånt där får man ju bara inte fråga. Försöker klura ut någon låt jag har lyssnat på hela året utan att lessna. Hmm. The Script - Nothing la jag tydligen in i playlisten i februari och den lyssnar jag fortfarande flitigt på och blir helt fhsuidfkj när jag hör för att den är så bra, så jag säger nog den. BÄST-bäst är den kanske inte, men den är underbar och jag kan inte tröttna på den.

Om jag måste välja en låt som kom ut 2011 så måste det nog nästan vara Loreen - My heart is refusing me. Det är liksom MIN låt och den är fortfarande lika fördönat bra som första gången jag hörde den i delfinalen i Göteborg.


Årets bästa film:
Harry Potter & the Deathly Hallows part II och Flipped!


Årets bästa bok:
Jag som läser så sällan fastnade i år för en ny bokserie, "Hush Hush" av Becca Fitzpatrick. Dom tre böckerna gillade jag, så jag svarar dom. Ska jag välja en av böckerna i serien måste det nog bli den senaste, "Silence"... Eller den andra, "Crescendo"... Äsch, alla är bra.

Årets bästa tv-serie:
MEN GÖR INTE SÅ HÄR MOT MIG, det enda jag gjort i år är ju att titta på underbara serier. Bästa nya fynd måste väl vara Pretty Little Liars, The Office, Parks & recreation, Modern Family, Supernatural, Up all night, The Suite Life-serierna, Once upon a time, Life Unexpected, Community, etc. Liksom ni ser ju, går inte att välja bara en.

Årets snyggaste:
Jag fortsätter på seriespåret hära. Dean Winchester (Supernatural), Jess Mariano (Gilmore Girls), Tyler Lockwood (Vampire Diaries), Jeremy Gilbert (Vampire Diaries) och Ezra Fitz (Pretty Little Liars).


Årets viktigaste händelse:
USA-resan!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
  • Flög flygplan
  • Vistades i andra länder än Sverige
  • Flyttade (visserligen inte permanent, men ändå)

Har du några nyårslöften?
Nä, kan ändå inte hålla dom.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nä, men jag fick en herrans massa kusinbarn i år! Det gillar vi.

Vilka länder besökte du?
USA (och Finland och Storbritannien om man räknar mellanlandningarna men det gör man ju inte)

Vad var din största framgång 2011?
Umm... Hittade många nya serier? :) Nej, jag kommer inte på nåt.

Bästa köpet?
Jag tänkte svara min köksvåg men jag kom på att jag köpte den i slutet av 2010, sen tänkte jag svara min balklänning men insåg att jag köpte även den i slutet av 2010. Så mja, mjä, jag vet inte riktigt faktiskt.

Vad spenderade du mest pengar på?
Allt skojsigt bös jag köpte i USA.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
The Office! Har fnissat mig igenom 8 säsonger och jag tycker serien fortfarande är jätterolig. Åtta säsonger. Förstår ni hur ovanligt det är för en serie att hålla på i så många säsonger utan att spåra ur och bli meningslös?

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Tror jag var gladare. Kanske.

Vad önskar du att du gjort mer?
Vågat. Å andra sidan vågade jag dra i väg till USA och jag vågade flytta upp hit till Övik lite småspontant, men i övrigt är jag en himla mes.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jag var på ett hemskt tråkigt studiebesök, på väg till skolan därifrån krockade vi, på väg hem från skolan var det paniksnöväder och det tog en evighet innan vi kom hem. Tror dock att det var släktkalas senare under dagen. Det var ju fint i alla fall.

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Hm... Bar klänning oftare än jag brukar göra? Har ingen särskild stil i övrigt, gillar det mesta.

365 day movie challenge


Jag ser sjukt sällan på filmer numer, prioriterar nästan alltid serier framför filmer. Nu är det ju på det viset att jag har cirkus 3845390458 filmer på datorn, dvd, externa hårddiskar, etc som jag inte orkat kolla på ännu, men nu ska det bli ändrig på det tänkte jag. Därför ska jag vara med i årets 365 day movie challenge! Försöka, åtminstone. Kommer ju aldrig i livet hinna se en film per dag under ett helt år, men jag är övertygad om att jag kommer se fler filmer än jag skulle gjort annars.

Började dock inte förrän den 3:e så jag ligger två dagar efter, men det kommer jag nog snart ikapp!



Utmaningen går alltså ut på att man ska se en film man inte sett förut per dag under ett år, helt enkelt. Jag ska försöka så gott jag kan, dock kommer jag även räkna filmer jag sett förut men ser igen under året.  

Så här ser listan ut hittills:
1. Definitely, maybe (2008)
2. Waiting for forever (2010)
3. Bandslam (2009)

Tänkte göra en typ veckosummering varje vecka och skriva lite mer om filmerna jag sett och sånt. Om jag orkar, vill säga. Kanske inte skitkul för er att läsa, jag vet inte, men det är min blogg och jag kommer tycka det är skoj att titta tillbaka om nåt eller så och läsa vad jag skrivit om filmerna, så :)

Fick förresten brödrosten och vattenkokaren idag, oh så fina! Och enorma!

happyface


Har jollat och vunnit en brödrost med inbyggd radio och en vattenkokare (värda sammanlagt cirkus 1500 riksdaler!) i OBH Nordicas julkalender. Det nya året börjar bra!

Året som gått - del 2


JUNI
Här hände det massor - det var bal, jag tog studenten, jag jobbade nästan varje dag på Kägelholmen, vi åkte runt på massa loppisar och jag fyndade massvis med prylar, osv.


JULI
I juli var jag ledig så då passade jag på att göra... allt. Första jag gjorde var att klippa en cirkus en decimeter av mitt totalförstörda hår, sen började jag att fixa i husvagnen, åkte till Stockholm med mamma en svänga, fotade bröllop, lyssnade på Linnros i Freluga, osv.

Nu är det ju i princip omöjligt att toppa min och mammas Stockholmsresa vi gjorde 2010, men 2011 års tripp var helt okej den med. Hälsade på Calle Gurra och Sillan på slottet, eller ja, vi traskade väl mer runt på tomten deras. Tänkte dra till Skansen lika som året innan, men vi orkade bara stå i kön litegrann sen sket vi i't och drog till Grönan istället. Kanske lite otippat eftersom att både mammi och jag är himla fega när det gäller karuseller och sånt stoj, men så åkte vi bara meskaruseller också. Fast jag tycker om dom, typ slänggungorna och sånt lagomt pirrigt.


AUGUSTI
Det var lugnare i augusti - jag fortsatte mixtrandet i husvagnen, jag jobbade inte lika mycket och när Käglan stängt för säsongen drog familjen till Övik i några dagar. Första bilden är tagen på mitt favoritfik här i Övik, tror jag måste svänga in dit imorgon.

Fick även för mig att laga baconcheesehamburgare mitt i natten flera gånger under augusti månad. När jag går igenom mina blogginlägg från augusti ser jag att jag redan i slutet av månaden började visa symptom på julsjukan. Oops.


SEPTEMBER
Denna månad blev jag så färdig med husvagnen som jag kunde bli. Är mycket som inte är helt klart ännu, men det kändes onödigt att lägga tid och pengar på sånt när sommaren började gå mot sitt slut, liksom. Sen hade jag, Carro, Becci, Olle och Markus en lite sen kräftis i lusthuset. Tänk att det kan vara så gott att käka skaldjursrumpor!

I mitten av månaden skulle jag fota ännu ett bröllop, dock lyckades jag typ tre dagar innan få världens nackspärr. Fy. Bubblan. Fick åka till hälsocentralen, vänta i en evighet på en doktor, sitta inne hos doktorn i max fem minuter för att sedan få ett recept utskrivet på några tabletter som inte hjälpte ett endaste dugg. Hade panik, jag skulle liksom springa runt med en tung kamera runt nacken en hel dag och jag kunde inte sitta utan att skrika av smärta ungefär. Som tur var försvann nackspärren precis samma dag som jag skulle fota bröllopet. Puh!


OKTOBER
Händer sällan något särskilt i oktober känns det som. Jag scrappade väl mest julkort och lyxmyste om dagarna. Med lyxmys menar jag att jag kurar ner mig i soffan, släcker alla lampor i rummet, tänder massssa ljus, dricker te och käkar något gottigt till, t ex kex eller scones med lemoncurd. Det gjorde jag och mamma mycket när vi satte oss ner om kvällarna tittade på 112 på liv och död och Håll huvet kallt. Så upptäckte jag underbaraste pussigaste The Office US och plöjde samtliga åtta säsonger på ytterst kort tid.


NOVEMBER
I november var jag och resten av familjen sjuka. Hostade 24/7 i någon vecka. Fruktansvärt äckeljobbigt, men jag ska väl vara glad att jag bara blir sjuk typ 2 gånger om året.

Jag lärde mamma titta på Veronica Mars, vi plöjde alla tre säsonger på någon vecka. Tänkte försöka hitta Gilmore girls säsong 2 för ett bra pris på tradera, men slutade med att jag köpte hela serien på 7 säsonger för typ 400 spänn. Himla kap!


DECEMBER
Mja, vad har hänt? Det tog mig tre dar och en bränd arm att bygga ett himla pepparkakshus, levde på mammas lussebullar och nyåkers pepparkakor i stort sett varje dag (på riktigt, det var min frukost, lunch och middag vissa dagar), plöjde flera säsonger av Supernatural och alldeles jättenyss, den 30 december, småspontanflyttade jag till min moster i Övik där jag fortfarande befinner mig. Hur länge jag blir här vet jag inte, jag ska försöka söka jobb så får jag jobb - ja, då blir jag ju här ett bra tag förstås. Går det åt pipan flyttar jag väl hem till byn igen. Den som lever får se, som man säger.

Happ, det var det året det. Now what?
RSS 2.0