Mello 2013 - Deltävling 1, Karlskrona


Jag hade egentligen tänkt vänta med att skriva mina omdömen tills på lördag då studioversionerna dyker upp på svt.se, men jag ångrade mig. Tror istället att jag skriver ett omdöme idag och sen uppdaterar jag inlägget på lördag om jag ändrat mig efter att ha hört hela låtarna. Då slipper det bli så många inlägg om samma sak som ändå ingen annan än jag själv bryr mig om att läsa.
 
 
Måste först slänga iväg en känga till SVT. Jag menar herrrrrregud, är det verkligen så svårt att lägga ut sneakpeaksen i tid? Samma visa varje år! Där sitter man lagom till klippen ska läggas upp, i början går det relativt snabbt mellan uppladdningarna och sen sitter man och klickar på refresh stup i ett tills det efter några timmar kommer ett nytt klipp. En har väl fått psykbryt för mindre i sina dar! 
 
HÄR kan man i alla fall kolla på 60sek-klippen.
 
Aja. Här kommer mer gnäll pga besviken på startfältet.
 
1. David Lindgren - Skyline
Tycker väldans mycket om denna låt. Jag väntade mig en låt som lät i princip likadant som Shout it Out, och det var precis vad det var också. Det ser ut att vara ett hemskt snyggt nummer - bra dans, sången sitter och det känns liksom påkostat. Det är inget tjafs, om en säger. Låten överlag känns starkare än Shout it Out, och då tyckte jag ändå jättemycket om den. Blir hemskt besviken om denna inte går direkt till final, särskilt i detta svaga startfält.
(UPDATE LÖRDAG: Älskar den fortfarnande, heja heja!)
4/5
 
2. Cookies N Beans - Burning Flag
Jag vet inte, jag tycker bara den här låter så himla tråkig. Vet inte ens vad jag ska skriva. Det låter bara väldigt... meh. Glömmer melodin lika snabbt som den slutat. 
(UPDATE LÖRDAG: Tyckte låten växte lite när man hörde hela studioversionen, men refrängen är fortfarande för tråkig för att jag ska orka höja betyget.)
2/5
 
3. Jay-Jay Johanson - Paris
För creddigt för min smak. Gillar vanligtvis inte musik i fransk stil och detta är inget undantag. Det låter inte DÅLIGT, men bara....nej.
(UPDATE LÖRDAG: Som sagt, den är inte DÅLIG, men i mina öron låter det mest bara same-same hela tiden och jag lessnar på en gång.)
2/5
 
4. Mary N'Diaye - Gosa
Detta är nog min största besvikelse. För det första trodde jag att det skulle vara en engelsk låt eller nåt, och att Gosa var nåt typ hittepå-ord eller ett ord på nåt afrikanskt språk eller så. Så bara är den svensk och hon sjunger "Gosa" 105 gånger under tre minuter? Vatusan? Jag väntade mig liksom en ny "Big Dreamer", älskar ju den! Sen läste jag att den skulle vara en typisk barnfavorit och likna Frida ft Headline's "Upp och hoppa", så jag fick tillbaka hoppet lite. Älskar ju både "Upp och hoppa" och dagispop! Men nähepp. Den sög. Av det lilla man får höra, i alla fall. Dessutom sjunger hon hemskt surt på tok för ofta. Så himla synd, du kan så mycket bättre, Mary!
(UPDATE LÖRDAG: Det låter ju bättre i studioversionen pga slipper alla sura toner, men alltså... nej)
2/5
 
5. Eric Gadd - Vi kommer aldrig att förlora
Denna hade jag inga särskilda förväntningar på från början, men sen jämförde någon den med Patrik Isakssons tidigare mellobidrag och jag tänkte bara "HERRRRRREGUD!!!!!!!!" och längtade nåt så in i norden. Men liksom... Detta var ju verkligen ingen "Faller du så faller jag" eller "Under mitt tunna skinn"? Ser liksom noll likhet med dessa. HUR SOM HELST så tycker jag ändå den är helt okej. Älskar pianoklinket och låter låter liksom... skön. Kan tänka mig att den växer efter att man fått höra studioversionen några gånger. 
(UPDATE LÖRDAG: Har gått och nynnat på den här i princip hela förmiddagen, faktiskt. Låten växte ännu ett snäpp när jag fick höra studioversionen också! Falsettbryggan är fantastisk! Denna + David och Annas låtar är de enda låtar jag bryr mig om ikväll.)
3/5
 
6. YOHIO - Heartbreak Hotel
Var himla nyfiken på denna låt, men den var ju inget speciellt? Får inget grepp om melodin, glömmer den på en gång. Synd, hade hoppats på nåt skojigare än så. Har ingen koll på YOHIO, men tydligen sjunger han annars låtar i mer japanskt stuk, så varför ställer han då upp med den här låten? Hade väl varit jättespänannde med japanska influenser i en mellolåt, det har väl ändå aldrig hänt förut?
(UPDATE LÖRDAG: Tycker fortfarande låten är en himla dussinlåt. Han sjunger ju bra, men jag kommer bli hemskt lack om han snor en finalplats framför David eller Anna.)
2,5/5
 
7. Anna Järvinen - Porslin
Detta är alltså låten som Anna skulle sjunga ifjol, men hon hoppade av och ersattes av David Lindgren. Därför lite skoj att båda nu tävlar i samma deltävling! Den här låten har blivit väldigt hypad på schlagerbloggar, alla verkar älska den och tippar att den går direkt till final tillsammans med David. Synd att man hör så väldigt lite av hur låten låter på 60sek-klippet, hade nog fått mer grepp om den om man fått höra den första minuten istället för den sista. Sen är det svårt att tippa när själva scenframträdandet ser så hemskt tråkigt ut, men låten verkar helt klart vara en keeper! Älskar aah-aah-aah:et och stråkarna, gåshud tamejtusan! Ska bli spännande att få höra hela låten.
(UPDATE LÖRDAG: Fortfarande lika fin! Heja!)
4/5
 
8. Michael Feiner & Caisa - We're Still Kids
Vet inte riktigt vad jag tycker om detta. Blev lite besviken eftersom förväntningarna var högre, men det är ju inte dåligt. Vill höra hela låten här också för att få någon riktig uppfattning. Spontant känner jag mest att jag blir lite putt om den snor David eller Annas finalplats, men jag vet inte. Den verkar ju klart catchy! Tror det är en växare. Men då måste hon sjunga bra live. Har läst att det lät hemskt på ett av dagens rep så hon fick hjälp av en körsångeska andra gången, men ja. Vi får la se hur det blir på lördag.
(UPDATE LÖRDAG: Den gör sig ju klart bättre i studioversion på hög volym med bra högtalare. Så är den faktiskt nästan en fyra för mig. Men live, njä.)
3/5
 
TROR går till final: David Lindgren och Anna Järvinen (eller så kniper Feiner & Caisa en av platserna, troligen Annas i så fall) YOHIO. Eventuellt Feiner & Caisa, men YOHIO leder av någon anledning alla omröstningar så det ser ju dessvärre ut som att han går direkt till final. Skit.
HOPPAS går till final: David Lindgren och Anna Järvinen, för bövelen!
 
TROR går till AC: Michael Feiner & Caisa och... gud vad svårt. Kan vara vem som helst, egentligen! Kanske YOHIO. Eller Mary.
HOPPAS går till AC: Eric Gadd. Det är la den enda.
 

Mede leder ESC 2013


Gud, vilken pärs.
 
I förmiddags hade vi genomgång av krukväxter på skolan. Precis när ESC-programledaren skulle avslöjas. Trodde dock att det skulle avslöjas kl 10.10, inte 11.10... Så jag kollade twitter strax efter 10.10, innan lektionen skulle börja. Läste någon tweet om att Christer Björkman hade sagt "Det är pirrigt" eller nåt. Eftersom jag trodde programledaren redan hade avslöjats, så antog jag att det betydde att Björkman skulle leda tävlingen. Blev så hemskt less och kunde inte koncentrera mig ordentligt på genomgången pga sur. Inget ont om Björkman, han är duktig på det han gör, men som programledare för ESC 2013? Kändes så himla ospännande och liksom... mossigt. Särskilt när man hoppats på Sarah Dawn Finer eller Kristian Luuk.
 
Sen när det bidde lunch så tittade jag till twitter igen och såg att det ju inte alls var Björkman som skulle leda, utan Petra Mede. Förstå vilken lättnad! Kan förstå att detta tudelar svenska folket lite, men jag fullkomligt älskar Petra. Hade svårt för henne för några år sedan, men nu är det totalt tvärtom. Visst, jag hade kanske ändå sett Sarah eller Luuk som programledare om jag fick välja helt fritt, men jag är heeeeelt övertygad om att Petra kommer vara grym!
 
 
Så det var ju kanske lite bra också att jag missuppfattade den där tweeten i förmiddags, hade jag läst att Petra skulle leda programmet redan från början kanske jag hade blivit besviken på valet (till en början, alltså) eftersom jag hoppats så på Sarah eller Luuk. Men nu hann jag ju bli SUPERBESVIKEN för att sen bli positivt överraskad, haha!
 
Det var det, det. Nu vill jag faktiskt bara att sneaksen till veckans mellolåtar ska släppas på svt.se. Nu. Helst nyss. Det här med tålamod är inte riktigt min kopp te.

INFÖR MELLO/ESC 2013


Uh-uh, nu börjas det igen. Imorgon avslöjas det vem som ska vara programledare för ESC, runt mitten av veckan antar jag att de första sneak peaksen till låtarna som tävlar i första deltävlingen läggs upp på svt.se, andra länders ESC-bidrag avslöjas lite titt som tätt, osv. Älskar verkligen den här tiden på året! Åh.
 
 
Jag var ett emotional wreck där i november (tror jag det var?) när de första ESC-biljetterna släpptes, för jag hade missuppfattat och trodde att det var veckan därpå som biljetterna skulle släppas, så jag hann inte beställa någon. Hade i och för sig ändå varit på skolan under biljettsläppet, så jag hade nog ändå missat det. Men ändå!
 
Men så nu i januari under det andra biljettsläppet var jag hemma och ledig, så jag satt där framför datorn och skakade av nervositet medan jag väntade på att klockan skulle bli 15.00. Men jag lyckades. JAG LYCKADES! Hade i första hand velat lyckas knipa åt mig biljetter till finalgenrepet, men det sket sig. Dock lyckades jag haffa tre biljetter till direktsändningen av den andra semin. Så himla peppad!!!!!! I maj drar vi alltså ner till Malmö. Helt ofattbart! Därför sitter jag nu och kollar vilka låtar som kommer tävla i just den semin, och just nu ser det ljust ut, tycker jag! 
 
Har lyssnat på fyra av de finalklara bidragen för Finland och jag blev sjukt positivt överraskad? Alla är bra! Eller ja, mer eller mindre, men alla är klart godkända! Gillar främst DENNA och DENNA. Hoppas någon av dom vinner, Finland tävlar ju i min semi! ;)
 
Rätt låt vann i Danmark igår också. Den tävlar inte i min semi, men ändå. SÅ HÄR låter den. Efter första lyssningen hade jag låten på loop i hjärnan hemskt länge, vilket ju är ett gott tecken i eurovision! Tror den hamnar topp 5 i finalen, faktiskt. Hon sjunger bra live också, vilket ju är ett enormt plus.
 
Lyssnade lite på Norges låtar också och hittade två FANTASTISKA låtar från första semin. Nu brukar jag ju heja på låtar som hamnar på plats 5-8 i mellodelfinalerna, men dessa två var verkligen asbra, liksom dom skulle ha chans på topp 5-placering i ESC-finalen. DENNA var min absoluta favvo. DENNA var också värd en finalplats. Så läser jag att båda dessa blev utslagna? Varför är ni så puckade, små norskisar???? Tydligen har dom fortfarande chans att få ett wildcard, men det lär dom ju inte vinna på. Synd! 
 
Har lyssnar på småsnuttar av Maltas startfält också och tycker det låter helt okej, av 24 låtar så låter de flesta rätt bra! Det gillar jag ju iom att Malta tävlar i min semi, hehe. Idol-Kevin tävlar med en låt också! Den är dock lite så där, känns inte supermodern eller hookig, men jag ser den ändå gärna i Malmö.
 
Det var väl det. Återkommer väl imorgon när ESC-programledaren avslöjats. Hoppas så in i norden på Sarah Dawn Finer! Hon är ju så hemskt duktig, hon passar perfekt. Dessutom snackar hon ju fläckfri engelska, det hade varit så sjukt skönt att höra efter fjolårets programledares bottenengelska. Annars får gärna Kristian Luuk gärna leda också, älskar Luuk! Osäker på hur hans engelska låter, dock. 
 
Summa summarum: SÅ PEPPAD!

365 day movie challenge - Avslut


Det var inte igår, inte.
 
Nu tror ni säkert att jag gav upp filmutmaningen för längesen eftersom att jag inte filmbloggat något, men ICKE SA NICKE! Har sett följande filmer under 2012 sen senaste update-inlägget:
 
 • Geek Charming
 • Kopps
 • Patrik 1,5
 • Kenny Starfighter (för andra gången i år)
 • Alla Harry Potter-filmer (dvs 8st)
 • Take Me Home Tonight
 • The Lorax (2ggr)
 • Stick It
 • Planet 51
 • Holes
 • Hunger Games (för andra gången i år)
 • Thor
 • Letters to Juliet
 • Gifted Hands
 • Along Came Polly
 • Freaky Friday
 • Prinsessan och Grodan
 • I Saw Mommy Kissing Santa Claus
 • Beck - Skarpt Läge
 • Boys and Girls
 • Down to Love
 • Little Manhattan (för andra gången i år)
 • Breaking Dawn pt 2
 • A Walk to Remember
 • The Butterfly Effect
 • Everything You Want
 • Scents and Sensibility
 • Alla nya Johan Falk-filmer (dvs 6st)
 • 13 snart 30
 • Blast from the Past
 • Nalle Puhs film - Nya äventyr i Sjumilaskogen
 • 10 Things I Hate About You
 • Holiday in the Sun
 • Niko - På väg mot stjärnorna
 • The Lucky One
 • What to Exprect When You're Expecting
 • When in Rome
 • Rise of the Guardians
 • Like Crazy
 • 27 Dresses (för andra gången i år)
 • Hairspray
 • Home Alone
 • Elf
 • Medan du sov
 • The Preacher's Wife
 • Pitch Perfect
 • House at the End of the Street
 • Zombieland
 • New Year's Eve (62)

Om jag räknat rätt är det 122st filmer, och eftersom att detta år var ett skottår så är det exakt en tredjedel av 2012! Man kan säga att jag sett en film var tredje dag, i princip. Eftersom att jag aldrig gick in för att se precis 366st filmer, utan jag antog utmaningen mer för att peppa mig själv till att se filmer oftare, så är jag sjukt nöjd! Målet var väl att komma över 100-strecket, och det gjorde jag ju med marginal. Woho!

 

Dock insåg jag nu när jag kollade filen där jag skrivit upp alla filmer jag sett, att jag missat att skriva dit de två första Harry Potter-filmerna. Alltså kanske jag missat att skriva dit fler filmer som jag såg i samma veva, men hellre att jag sett några fler filmer än jag trott, än att jag såg några färre ;)

 

UPDATE: Jag hittade de försvunna filmerna! De fanns i ett gammalt bloggutkast som jag totalt glömt bort att jag skrivit. Lägger därför till dessa i kursiv stil i början av listan. Nu har jag räknat om alla filmer och tydligen bidde det 129st! Najs!

 

Jag var faktiskt inne i filmtittandet där i slutet av december, att jag fortsatte in i 2013. Har inte officiellt bestämt mig för att vara med i årets filmutmaning, men jag ligger ju rätt bra till, om en säger. Nu har jag haft projektarbetestider så jag har hamnar lite på efterkälken, men så farligt är det inte. Skulle vara hemskt kul att se i slutet av året om jag sett fler eller färre filmer än jag gjorde under 2012.

 

Får se hur det går, jag har ju tänkt bli duktigare på att läsa böcker i år också. Men där ligger jag också rätt bra till, har redan läst ut en bok och är snart klar med en till, så kan hända att jag i slutet av månaden läst ut två böcker, dvs ungefär så många som jag brukar läsa på ett helt år ;)

 

Aja, det här inlägget var egentligen till för att berätta att det nu är Mello- och Eurovision-tider, vilket betyder att jag antagligen kommer peppra massa sånt nonsens i bloggen som troligen bara jag kommer finna inressant. En liten varning, bara. 

RSS 2.0