JAG DÖR


Jag dör. På riktigt. Satt framför datorn och blev lite allmänt Joshua Radin-ig och kollade hans turnéplan. Och vad ser jag?



INTE KLOKT! Nu måste jag beställa biljetter, helst imorn! Kommer gå åt som smör i solsken de där biljetterna annars antar jag och det vill jag inte vara med om. Inte en gång till. Minus: 18årsgräns igen. 13år i målsmans sällskap.

Till mamma och pappa för jag vet att ni brukar hänga här: följer inte nån av er med mig på detta så avlider jag, punkt slut, för Joshuas musik är ungefär det bästa som hänt mig sen hjulet och elektriciteten. Bra, då skakar vi hand på det.

Så, nu ska jag läsa ut lite böcker och knarka Joshua på spotify. Tack o hej!

men hallå


Hallå, jag vill se Sommaren med Göran. Jättejättemycket. Och jättejättesnart.
Men när i hela friden ska jag göra det då? Och med vem?

there's no surprise I won't be here tomorrow


Änte klokt, gick upp åtta i morse. Försöker vänja mig vid morgontider, går sådär. Ungefär sen dess har jag suttit här i scraprummet och experimenterat. Resultatet blev detta: (plus ca: 24895 till som ligger i papperskorgen för de blev misslyckade)



Snart ska mamma och jag gå ner och se på Kullamannen som går på barnkanalen, haha. Undrar hur många gånger jag sett den serien. Konstigt att jag fastnat för den, den är för friden svartvit. Men mysig! Farmor har alla avsnitt inspelade, därför jag började kolla när jag var yngre. Nostalgi och mys.

mellosnack


Sitter och läser på expressen över vilka artister som SVT vill ha till melodifestivalen 2010 (ta det med en nypa salt dock, jag menar, expressen är inte the source of truth om man säger).

I brist på annat att göra så tänkte jag vara jättenördig och kommentera listan lite.

Arash (men neje, hur skulle det se ut att skicka trean från förra årets ESC till nästa final? herregud)
Darin (hellre döden)
Sofia Jannok - uppträdde i mellanakten i Melodifestivalen 2009 med "Waterloo" på samiska (nej.)
September (hm, skulle nog bli bra)
Ace of Base (nej. har inte riktigt förstått deras storhet, har hört typ 2 av deras hits men neej, tråkiga)
Danny Saucedo - solo (men guuuuja!)
Europe (men neje..................fast kanske lite småkul om de fortfarande har pudelfrillor)
Lena Philipsson (nä, nu har hon ju vunnit en gång. nu får det vara nog)
Orup (jatackgärna, med en riktig orupdänga. eventuellt duo med lena ph men solo är bra)
Johan Palm (hellre dödarnas död)
Jerry Williams (men blä)
Martin Svensson - "yeah yeah wow wow" m.fl (JAAA snälla!)
Olle Ljungström (who?)
Timbuktu (eh, kan inte riktigt se honom på en schlagerscen)
"Dunka mig"- Frida (nog för att jag gillar "upp och hoppa" för den gör mig på gott humör men nu får det vara nog)
Dan Hylander
(who?)
Linda Bengtzing (beror på, då måste hon ha en riktigt bra vinnardänga)
Drängarna (HAHAHA JAAA)
Brolle Jr (jaaaa snälla snälla snälla)
Jessica Andersson (aldrig i livet)
CC & Lee (who?)
Linus Wahlgren (skulle vara kul att se, faktiskt)
Refreshments (näää)
Niclas Andersson (njäe va)
Peter Johansson (JA HERREGUD JA)
Sara Löfgren (njäe, "som stormen" är bra men gillar inte henne i övrigt)
Pernilla Wahlgren (inte solo. hon får para ihop sig med jan johansen igen eller nåt)
Sven Ingvars (neeeeeej. eller, om de kör nån mysig dänga som "sweet kissin' in the moonligt" kan det gå an)
Freddie Wadling (vem?)
Thorsten Flinck (äru toki?)
Shirley Clamp (men neje, nu får hon väl för friden ta det lugnt efter fiaskot och komma tillbaka om nåt år med en brak-comeback med en riktig vinnarlåt, nån måtta får det vara)
Black Ingvars (JAAAAAAAA!!)
Anna Bergendahl - "Idol" (men blä)
Lars Vegas Trio (vet för lite om dom för att uttala mig)
Mojje (JAAAA :D)
Anders Glenmark (mja, kanske. en G.E.S-reunion däremot, DET vore nåt!)

Saknar ett namn på listan och det är Thomas Järvheden. Succé.
Nu ska jag sluta nörda mig och gå och duscha mitt feta vidriga hår istället.
Må så gott.

nattinatti


Idag har jag varit och fotat familjen Mårtensson, men bild väntar jag med för det är väl inge roligt att se den här innan den dyker upp på bebissidorna i Ljusnan heller.

Roligt var det i alla fall. Få prova på någe nytt. Var lite nervös innan för jag har inte fotat gruppbilder förr liksom. No experience what so ever. Så det kändes lite pinsamt... Men det gick vägen ändå till slut. Tjiho!

Nu ska jag i alla fall sova. Måste lära mig att lägga mig i tid. Blä.
Gonatt

gratis fotobok


Åh, det här är nu nästan för bra för att vara sant.

Om man skriver ett blogginlägg om FUJIFILM's fotobok får man en sån gratis! Herrejisses. Det enda man behöver göra är att skriva en text på minst 100 ord om fotoboken i inlägget. 344 spänn kostar den egentligen, inte illa pinkat att få en sån gratis bara sådär!



Har länge velat beställa en fotobok men jag har inte haft råd riktigt, men nu måste man ju passa på, helt klart! Bara att ladda hem deras fotoboksprogram, designa hur boken ska se ut, sen skicka in de till FUJIFILM och pang tjoff har du en egen fotobok hemma om två veckor. Gissar att frakten är inräknad också, för enligt prislistan kostar dyraste boken 295kr och frakten är på 49kr, 295+49=344kr, vilket det står att värdet för boken är. Rätt så galet. Vet inte riktigt vad jag skulle göra för slags fotobok, tema eller blandat. Men stilrent ska det vara i alla fall, kanske som ett litet portfolio av mina favoritbilder eller nåt. Gärna som på bilden ovan med lite låttexter som passar till eller nåt. Så kul med en bok med bilderna i och inte bara ha dom på hårddisken liksom. Något man kommer kunna ta fram ur bokhyllan och kolla i när man är 90+ och minnas den gamla goda tiden, ungefär.

Jag är då väldigt ivrig att skaffa en, det är ju inte några små fula album med kass kvalitet det handlar om inte, det är ju the real deal detta! Underbart.

Länk finns här.

kär





bild från: sofie andersson

Så ska jag också ha en dag. Snyggaste jag sett i mitt liv.
Åh herregud.

beslutsångest


Jag har sån lymla beslutsångest. Är så girig och vill köpa allt just nu, men det funkar ju inte.

Det dyraste jag vill ha för tillfället är en extern hårddisk. Antar att min dator kommer ryka när som helst (igen) och jag orkar inte gå igenom depressionen av att förlora alla foton, filmer och serier igen så en hårddisk skulle sitta på sin plats. Är bättre på att bränna foton nu så det oroar jag mig inte lika mycket för längre, men nu med ipred och allt så är jag extra rädd om mina kära filmer och serier, nörd som jag är. Och all MUSIK, herregud, om all musik skulle försvinna, vad i hela friden skulle jag göra då? Hittade en för 600 spänn, svider i plånboken men jag har tänkt och tänkt och kommit fram till att det är bannemig värt det.

I övrigt vill jag ha en volumini (typ volumaster fast liten) för 199kr, närbildsfilter-set till kameran, prenumeration på fotosidan-tidningen (=nörd, men kul att läsa ju), DVD-boxar, osv osv. Skulle vara mysigt med en månads lovefilm.se-medlemskap till hösten också så man kan ligga inne och filmmysa, men det blir väl aldrig av det heller.

Undrans ja hur detta kommer gå.
Får sova på saken.

return of the toast


Jag har varit för lat för att orkat göra toast på hur länge som helst nu. Ett år? Neeeej, kan det ha varit så längesen? Anywho. Jag gjorde toast idag. Så svinigt gott så det är ju inte klokt. Fett och onyttigt men jag bryr mig noll. Smält ost, halleluja!

I övrigt så har jag idag:
- Kollat på Sunes Jul
- Räddat två stolar med potential från hemska tuggen (grovsoporna)
- Åkt och tjuvkikat på mormors växthusbygge (tokstort och tokmysigt kommer det bli)
- Åkt runt med mamma och Adina med en gammal bilskiva på högsta volym och vrålat med i alla guldkorn vi hittade
- Bränt långfingret på smörgåsgrillen


Blev en lagom mysig dag. Solen hälsade på till och med, har saknat den gamle parveln.

Avslutar med en bild på mormors projekt. Längtar till nästa sommar så man kan åka dit och mysa, hihi.

ledinkonsert


Det var insläpp kl 18, men vi tänkte äsch, vi går dit till sju-halv åtta så slipper man vänta så länge på själva konserten. Dock hjälpte det inte särskilt när konserten var försenad lite drygt en timme. Läs här. Men sen drog det igång med besked, uuja.






(irish shit)










(foto: carrobarro)

Helt underbar konsert. Jösses. Tyvärr spelade han inte "Vi ska gömma oss i varandra" som jag och Carro hoppats på, men vi överlever. Kanske.

Det var lite knivigt att få bra bilder med, för skärmen bakom ändrade förg på ljuset och sånt, så i vissa färger gick det jättebra men i t ex blått ljus var det ungefär omöjligt. Lite jobbigt. Men äsch. Fick nåra hyfsade bilder i alla fall!

Nu ska jag fortsätta dricka mitt goda te (english breakfast med fyra sockerbitar och en skvätt mjölk), tenarkoman som jag är. Brukar dricka typ två koppar te per dag eller nåt. Dyr i drift, inte klokt. Igår blev det inget te alls dock så det kanske blir fyra koppar idag, man vet aldrig. Eller njä.

Adjöken!

ledinpepp, för- & eftermiddag


Nu kommer lite bilder från min och Carros Ledintripp. För att inte inlägget ska bli sju kilometer långt så delar jag upp det lite. Det är är bilder innan konserten, sen kommer bilder från konserten. Deal? Bra.

Åkte på fredagen vid sjutiden direkt efter Carro slutat jobba, så vi var inte framme förrän 00.40 i övik, har därför inga bilder därifrån. (Måste tillägga att lyssna på mysmusik på högvolym på en långfärdsbuss mitt i natten - DET är mysigt!)

På lördagen började vi med att ta en tur på stan. Innan vi gick hem igen gick vi till hamnen till en glassbar och satt i solen och myste med en varsin glass i handen. Låg massa folk och solade på sina båtar och nån hade tydligen satt igång Tompa Ledins senaste skiva så vi satt och nynnade med lite. Tihi.


Jag som inte är nån glassmänniska alls och inte riktigt förstår tjusningen med Ben & Jerry's råkade köpa den dyringen ändå. Det mesta var slut nämligen, heh. Men den var faktiskt riktigt god! Kakan runt om lyfte glassen. Dock blev man toktörstig och jag orkade inte gå och köpa en festis...


Några skulle visst gifta sig. Vad mysigt.


När vi varit hemma ett tag blev vi rastlösa och gick ut till lekparken. Carro fick syn på nån gunggrej och sa att hon älskade att gunga på dom när hon var liten, så vi testade såklart. Bra idé. Inte. Jag kallar den tortyrgungan numer. Först skrapade Carro upp sig lite här och var när hon skulle hoppa upp. Sen var det så sviiiiiinigt obekvämt att sitta på den så jag fick smått panik och då kunde jag såklart inte komma ner igen. Tog en stund. En liten vuxenpoäng till mig i alla fall för att jag kommit underfund med att jag är för gammal för att leka i lekpark.


Sen satte vi oss på kullen och myste i solen. Se, sicken pärla!


Gläk.


Priceless.
(På bilden skymtas även mina slow-death-skor. Hade inga andra med mig för jag trodde det skulle bli kallt, shame on me. Har fortfarande sår kvar, aje)


Sen härjade vi lite allmänt innan vi åkte mot Folkets Park.

Nu ska jag käka, magen kurrar så det ekar emellan alptopparna!

Hejsvej.

Nu ska jag käka, magen kurrar så det ekar emellan alptopparna.

17 again



Sitter och kikar på den här filmen nu jag. Den kom ju aldrig på bio hit (inte vad jag vet i alla fall) så jag har väntat och väntat på att se den. Men nu så. Bra är den också. Inte klokt vad mycket film jag tittat på i veckan. Jag som aldrig orkar ta mig tid att se på film. Mysigt sörrni.

don't carry the world upon your shoulders


Halloj.

Ledinbilder och sånt får vänta en stund till, är så lymla många att gå igenom. Så snart jag får ork att fixa till dom så dyker de upp, var så säker.

Idag har i övrigt varit en glad dag (om man räknar bort de vidriga tvestjärtarna som pillar sig i naveln i brevlådan och gärna klänger sig fast i Ljusnan och som jag för övrigt upptäckt att man måste mosa ordentligt om de ska dö för de kan tydligen traska omkring även med mosad stjärt. äckligt!). Haft vanliga TV-rutinen på morgonen (Blue water high, Sjunde himlen och Ellen DeGeneres), satt vid datorn och lite sånt, kollade klart på winnerbäck-dvdn, och senare åkte jag och Ankan ner på byn för paketet med scrapgrejor jag och mamma beställde förra veckan hade äntligen kommit.

Passade även på att låna lite film på biblan. Var ute efter "En kärlekshistoria", nån kultfilm från 1970 (jag vet!) för jag råkade komma över till klipp från filmen på youtube och blev sugen att se den, heh. Sen hittade jag också nån film jag aldrig hört talas om, "Across the universe". Kikade på baksidan, så står det att det är en musikal som innehåller 33 sånger (utgår från att det är beatleslåtar, för exemplen som räknas upp är beatleslåtar). Så nu har jag gått och nynnat på "Hey Jude" hela kvällen. Lite konstigt att jag inte hört talas om den. Jag menar - kritikerrosad musikalfilm från 2007 med massa beatleslåtar som nominerats till både en golden globe för bästa musikal/komedi och en oscar för bästa kostym.

Anywho. Nu har jag tänt ljus och ska mysa till det riktigt ordentligt.
Må så gott

I know you missed me


Hej.

Detta är helgen i ett nötskal.
Lång bussresa. Jobbig gubbe på bussen. Småshopping på stan. Glass vid hamnen. Tortyrskavsår. Lekparksbus. Minipicknick i folkets park. Försenad spelning. Awesome spelning. Packning. Bil. Tokshopping. Bil. Hemma.

Bilder och mer utförlig beskrivning kommer imorn eller nåt.
Nu ska jag fortsätta se Scrubs säsong 4. Luv it.

adios amigos


Hejdå, om en timme sticker jag. Ska stänga av datorn nu.


jag spyr jag spyr jag spyr


Fy friden. Tänkte gå upp tidigt och vara duktig och fixa i ordning massa. Började skriva lista, knäppte i gång scrubs. Mys. Killar lite på låret, lyfter på täcket och vad ser jag? EN VIDRIG LYMLA TVESTJÄRT SOM SPATSERAR OMKRING PÅ MITT LÅR!
Jag är så äcklad så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Kan ju bara tala om att det ska bli gälet skönt att vila bort skräcken lite i Övik nu. Usch. Känns som jag har en chockkväljning i halsen eller nåt. Uäääääk.

Ska försöka skriva planeringslista, duscha (i tvestjärtsduschen........................) och packa nu. Kommer gå åt skogen.
Anywho.

Hejdå på ett tag.

start of something new


Tänkte bjussa på lite bilder från när vi var och hälsade på bebis. Så lymla söt. Jössssssses vad jag kommer längta efter att få hålla honom när jag är i Övik.


Stolt storasyster


Stina went crazy när hon visade upp sitt rum. Jösses vad hon härjade. Gobit.


Bebis skrattade till flera gånger i sömnen. Puss.


Stolta Stina tittade till lillebror stup i kvarten. Mys.

Nu måste jag sova. Fullt upp imorgon.
Vi får höras till veckan, due

så typiskt


Jag längtar som en tok tills imorgon kväll! Äntligen drar jag och Carro till Övik och LEDIN. Men självklart kommer detta med en baksida. En liten sådan, men ändå en baksida.

Det är jättemånga filmer på tv i helgen jag vill se. Dagen I-landsproblem. Speciellt för tv-tönten som jag är. Men det är ju aldrig några roliga filmer på tv nu för tiden tycker jag. Så just precis nu ska man knöka in sju filmer på en helg? Det är som na typiskt.

Fredag:

Vägen ut (seen it, loved it)

Lördag:
Tuck Everlasting (seen it, loved it)
Eternal sunshine of the spotless mind (Har alltid velat se den, Jim Carrey i en seriös, tror jag, roll fast i en udda film)
Jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren (Missade första filmen förra veckan tydligen. Vill se lite sånna där klassiska tonårsskräckisar som alla tycker är dålig men dom jag säkert blir skraj av)
The glass house (Sett trailern för längesen, verkade spännande)

Söndag:
The animal (Rob Schneider - behöver jag säga mer? Nej. Tack. Bra)
Casanova (Heath Ledger........)

Men men. Jag överlever. För helgen kommer bli bäst i vilket fall, tjiho!

Om fem minuter börjar i alla fall Scrubs på 6:an. Sen ska jag lägga in lite bilder på bebis tror jag. Jepp, jag träffade honom idag - äntligen! Så lymla go.

Må så gott.

bäst




lifehouse är bäst. ingen protest.

cookie monster


Nu läll, har mamma och jag bakat smaskiga american cookies. Längesen sist nu. Tre plåtar blev det. Inte så pjåkigt. Kommer dock ta slut just like that, jag är nämligen ett kakmonster. Uu, har ont i magen, ja.





Smarrigt. Ska gå och ta en till eller två innan jag packar ner allt i burkar. Plus ett stort glas kall mjölk. Woah baby.
Måste försöka orka duscha också. Men känns så jobbigt att ställa sig i duschen såhär sent. Kanske går upp tidgt imorgon istället, dock brukar jag vara så seg på morgnarna. Hua. Men bebis kommer troligen hem imorn, kan ju inte se ut på detta viset vid första mötet heller.

Var hos Rebecca tidigare idag. Satt på hennes altan och stekte i SOLEN, inte klokt! Enda dan på länge det kommer vara finväder antar jag så det gäller att passa på.

Nu så ska jag sega lite.
Tjing

tänk alla år


Men fy. Redan augusti. Bläääää.

Men vid ungefär den här tiden om 5 dagar är jag och Carro framme i Övik. Inte klokt, snart ska vi på Ledin-konserten vi peppat ihjäl oss inför ungefär hela sommaren! Fy vad roligt. Ska knäppa mycket kort, jag förvarnar er att bloggen kommer bli utsatt för detta.

Attans bananer
, skulle ju duscha ikväll ju. Nu är det för sent. Måste lägga mig. Får gå upp i ottan imorgon då. Måste vara förberedd utifall bebis kommer hem och vi ska dit och träffa honom för första gången.

Godnatt och må så gott!

jag diggar dig


Tjena.

I går (eller ja, i torsdags då, är väl egentligen lördag nu) var jag först hos Stina & co. Mormor var barnvakt nu när lille bebisen precis kommit till världen och ligger på BB. Sen blev det scrapträff från kl 18, skulle väl egentligen sluta kl 22 men ingen ville hem så vi åkte inte hem förrän runt halv tolv, haha. Mysigt ju.

I morse vaknade jag kring kl 14. Måste ha varit rätt slut efter allt scrappande, hiho. Sen har jag spenderat i princip hela dagen med lilla Stina. Sicken krutgumma hon är. Låg och sov när jag kom, sen när hon började vakna till sa hon bara "Dom dä ska lille-bo få" och pekade på en hög med hennes rosa kläder, sen var det spring i benen på en gång. Lika som igår, sprang hon in på sitt nya, egna rum och knäppte igång Nicke & Nilla-skivan och började dansa för fulla muggar. Sen har vi käkat blåbär, pizza, lite godis och sånt.

Hon är så go, min lilla Stina. Rätt som det är när vi satt och åt blåbär slängde hon ur sig "Du ä minn bästis". Liiiite man smälter, eller?

Så satt jag på golvet i hennes rum, så rätt som det är kommer hon och börjar fippla med mitt hår. De som känner mig hyfsat bra borde veta att ungefär det bästa jag vet är när någon fipplar med ens hår. Så där satt jag och myste en stund. Efter ett tag tog hon fram en slickepott och började använda som "kam" också. Sen kunde hon sitta och "kamma" hur länge som helst. Lättroad unge, haha.

Så, nu har jag fått ur mig lite gläjde också. Efter jag kom hem gick det bara åt skogen.
Mamma och jag skulle beställa scrapsaker på internet, var en sida som hade total utförsäljning och 60% (!!!!!) på hela ordern. Självklart strular kortet och det blev ingen beställning. Lymla ICA, det är inte första gången det krånglar direkt. They owe us, bigtime. Fy friden.

Nu skulle det sitta fint med lite finväder. Har ju lovat Stina att ha picknick ju, hehe. Mysigt värre, men inte i mulet skitväder.

Anywho. Lite bilder från dessa två dagar:

Hello Kitty-glass, såklart.


Bus


Smarrigt


Smarrigare


Kung


Knasbulle

Nu ska jag sova.
Gonatt
RSS 2.0