365 day movie challenge - vecka 29


(Här kan du läsa mer om utmaningen)
 
 
Har sett elva filmer sedan sist jag bloggade. Oops! Är även mitt uppe i ett Harry Potter-maraton så på söndag ser jag antagligen minst två till. I'm on fire!
 
63. Taylor Swift - Speak Now Tour (2011) - En dag när Adina och jag jobbade mellan 12 och 21 längtade vi heeeeeela passet på att komma hem och se denna konsert. Och vilken konsert, sen. Drygt två timmar lång men när den var slut satt vi bara helt förtrollade i soffan och ville ha mermermer. Kan hon inte bara komma till Sverige snart?! Vill också uppleva det där live! Sjukt maffig konsert, en femma känns för lite på nåt sätt.
★ ★ ★ ★ ★
 
64. That's What I Am (2011) - Hade inga särskilda förväntningar på denna filmen när jag började titta, men ojoj, älskade den! Verkligen jättefin och tänkvärd, åh. Rekommenderas! 
★ ★ ★ ★ ✰ (4,5 av 5)

65. The Amazing Spider-Man (2012) - Som jag hade väntat på denna! Befann mig i huvudstaden precis när premiären var så mamma och jag passade lagom till att alla butiker på stan började stängas för dagen på att gå till biografen under Söderhallarna en dag och se filmen. Både jag och mamma gillar Spiderman-filmen med Tobey MaGuire i huvudrollen också, men ajajaj, denna var ännu bättre. Jätterolig, mysig, spännande och sorglig på samma gång. Nu får bannemig uppföljaren komma snart! Så får det även gärna bli november någon gång så jag kan köpa filmen på bluray pronto.
★ ★ ★ ★ ★
 
66. Ringaren i Notre Dame (1996) - Tror inte jag sett denna sen den gick på bio för sisådär tolv år sen, så det kändes liksom som att det var dags nu. Alltså jag bara ääääääälskar låten som Quasimodo sjunger någonstans i början av filmen, "Out there" heter den på engelska. Så maffig! En av mina favoritdisneylåtar ever, faktiskt. Filmen är dock inte lika bra, alltså den är bra, men det är ju ingen favorit direkt. Kom dock på varför jag satt och gömde mig bakom sätena när jag såg den på bio sist i alla fall, för herregud, denna film är ju inte särskilt barnvänlig? Sjukt obehaglig på sina håll! Usch, liksom Frollo? Lär väl ha mardrömmar om honom i ca tio år framöver. 
★ ★ ★ ✰ ✰

67. 21 Jump Street (2012) - Ursäkta, men detta är verkligen HELT min kopp te? Omogen, töntig, sjuk humor a la Just Friends och Superbad. Älskar det! Skrattade mig igenom ca hela filmen. Älskar Jonah Hill, så sjukt bra skådis och levererar replikerna så bra samtidigt som han är helt totalt skadad i huvudet. En aning tragiskt att jag ger denna samma betyg som 'That's What I Am', men jag kan inte rå för mig konstiga humor. Kommer absolut se denna fler gånger.
★ ★ ★ ★ ✰ (4,5 av 5)

365 day movie challenge - vecka 27


(Här kan du läsa mer om utmaningen)
 
 
Var ca: en månad sen jag såg dessa men pga lathet har jag inte orkat skriva något förrän nu. Så kan det gå.
 
58. Megamind (2010) - Älskade verkligen denna. Fantastiskt fin och skojsig. Åh! 
★ ★ ★ ★ ✰
 
59. Cloudy with a Chance of Meatballs (2009) - Blev så sjukt positivt överraskad av detta lyckopiller. En sån fin och udda liten historia, alla färger var så fina och så var den ju så hysteriskt rolig så jag dog lite? Fantastisk. Mm.
★ ★ ★ ★ ★

60. Marple - Murder at the Vicarage (2004) - Minns när denna gick på tv första gången och jag tyckte den var så himla bra. Har på senare tid fått reda på att Wren i Pretty Little Liars är med i just denna så jag kände mig liksom lite tvungen att se om den. Fast eh. Nä. Den var inte alls så bra som jag mindes den. Satt mest och väntade på att den skulle ta slut. Är ganska generös när jag ger den en tvåa, faktiskt.
★ ★ ✰ ✰ ✰
 
61. Ratatouille (2007) - Åh, denna gillade jag. Jättemyste under hela filmen. Se.
★ ★ ★  ✰

62. We Bought a Zoo (2011) - Var tvungen att se den en gång till, denna gång i bluraykvalle tillsammans med mamma. Fortfarande lika bra, om inte bättre. U-N-D-E-R-B-A-R.
★ ★ ★ ★ 
RSS 2.0