Mello 2012 - Deltävling 4Nu har jag tittat och lyssnat på enminutsklippen av alla låtar och dom går att hitta HÄR. Eftersom man inte får höra hela låtarna är det svårt att betygsätta och tippa, men jag ska försöka. Fast jag kan ju inte lova att jag tycker likadant när jag hört låtarna i sin helhet ;)

Charlotte Perrelli - The Girl
Alltså jag var less på Perrelli redan innan hon vann med "Hero" så jag hoppades ju på en flopp i år för herrrrrrrregud vad lack jag skulle bli om hon knep förstaplatsen i Globen framför näsan på Loreen, särskilt då det gick som det gick i Eurovision 2008. Tyvärr gillar jag ju låten lite, men det gör inte så mycket för jag har svårt att se att den här låten har någon chans på vinst. Perfekt sjunga-med-och-vicka-på-rumpan-medan-man-diskar-låt, dock!
3,5/5

OPA! - Allting Blir Bra Igen
Tvi vale, måste vara det sämsta sen Py Bäckmans hemska låt för några år sedan. Brb, spyr.
0/5

Dynazty - Land of Broken Dreams
Hade hoppats på en ny H.E.A.T - 1000 Miles, men jag får inget riktigt grepp om melodin av enminutsklippet? Blir säkert bättre när man hör hela låten, men än så länge är jag inte hooked. Och alltså snälla. Räcker det inte med DBA:s tråklåt i Globen?
2,5/5 (Tror absolut att den kommer växa under veckan, dock)

Lotta & Christer - Don't Let Me Down
Alltså vad jobbigt. Jag AAAAAAVSKYR Christer Sjögren men jag skämsälskar Lotta Engberg. Har på tok för många av hennes dansbandsdängor på min ipod, lyssnade senast på hennes "Våra Nya Vingar" när jag var inne på Glitter idag. Men ugh. Visst, den kanske växer när man hört hela låten några gånger men just nu känns det bara jobbigt.
2/5

Hanna Lindblad - Goosebumps
Linda Sundblad har varit med och skrivit denna och det hörs! Älskar hennes tjej-dagis-glad-pop a la "Lucky You" ifjol. Däremot har jag alltid haft svårt för Hanna Lindblad. Hade hellre sett att Linda framfört låten själv. Gillar inte Hannas röst, särskilt inte till den här låten, och det lilla man får höra av låten låter inte särskilt catchy. Synd. Hade hoppats på en ny gladpoppig "Lucky You".
2,5/5

Axel Algmark - Kyss Mig
Hahahah herrrrrrregud (som Ranelid skulle säga)! Sicket spektakel! Har läst på diverse schlagerbloggar att låten är hatad av pressen, men det struntar man väl i. Tycker det här är lite mysigt, ja. Liksom sommarglad bilmusik, på nåt sätt. Efter en enda lyssning loopar refrängen i mitt huvud. Tror dock den hamnar på palts 6-8. Men äsch. JAG kommer åtminstone spela den i ipoden framöver. (Uppdatering: ÄLSKAR DETTA!!! Hoppas på tokskräll!)
4,5/5

Lisa MiskovskyWhy Start A Fire
Åh, jag gillar ju det här! Jättemycket! Jättehärlig låt, Lisa sjunger jättebra och coolt med dansarna i bakgrunden som viftar med lysande skynken. Tror tyvärr den inte är så direkt som låtar i Mello oftast måste vara för att röstas vidare. Hade den varit med i någon av de tidigare deltävlingarna tror jag den hade haft större chans, men denna vecka tror jag det blir klurigt. Hur som helst är detta en av de absolut bästa låtarna i år rent kvalitetsmässigt, helt klart!
4,5/5

DannyAmazing
Alltså det låter lite surt i enminutsklippet, men jag är övertygad att han helt enkelt inte fokuserade på rösten så där på första repet. Låten är ju bra och konturerna på dräkterna som lyser i mörkret är ju häftiga, men jag hejar ändå på Loreen. Jag lär inte DÖ om denna vinner i Globen för det är ju absolut inte dåligt, men ååååh jag vill ju att Loreen ska vinna hela tjuttaballongen. Tror jag behöver höra hela låten innan jag vet om jag älskar låten eller bara lagom-gillar den. (Uppdatering: Skitbra låt, men Loreen är ändå min favorit!)
4,5/5

Uppdatering: Ojsan, kom visst på att jag glömde tippa (likadant förra veckan, herregud)! Gör det nu istället.

Om jag får bestämma: Danny och Axel till Globen, Lisa och Perrelli eller Dynazty till andra chansen.

Så här tror jag att resultatet egentligen blir: Danny är ju gjuten i Globen, tror Dynazty hänger på, rock brukar ju gå bra i Mello. Så kanske Lotta & Christer i AC (eller rent av Globen, liksom både Lotta och Christer har gått direkt till Globen förut så det är ingen omöjlighet att de gör det igen trots att deras låt är panikmossig) och så skulle jag tro att Perrelli också går dit. Men tänk vilket tråkigt resultat isåfall. Hoppas verkligen att Axel skräller! Å andra sidan hoppades jag på en skräll för webbjokern förra veckan och hon kom sist i den deltävlingen så jag bör väl inte hoppas för mycket, kanske.

Tweet tweet


Firar tydligen enmånadsjubileum på Twitter idag, grattis till mig! Tekniskt sett har jag haft kontot i något år men inte använt det förrän tjugonde januari i år. Jag som alltid hånat Twitter och tyckt det varit så överhypat, och nu sitter jag här och refreshar flödet cirkus en gång i minuten. Hatar mig själv lite. HÄR FINNS JAG i alla fall.

För övrigt har 60 sekunders av Lisa Miskovsky och Charlotte Perrellis mellolåtar läckts idag. Var ju tvungen att tjuvlyssna. Gillar Lisas, det är liksom en RIKTIG låt, men jag tror knappast det är nån Globenvinnare. Och attans, Charlottes låt låter faktiskt rätt bra. JAG SOM HOPPADES PÅ FLOPP! Hur som helst hoppas jag att svenska folket inte gör om misstaget att skickar henne till Eurovision (jo jag är medveten om att hon tog hem spektaklet -99, men det var ju en halv evighet sen också). Orkar inte. LOREEN TILL BAKU 2012, tack!

Mello 2012 - Deltävling 3


Nu har jag tittat och lyssnat på enminutsklippen av alla låtar och dom går att hitta HÄR. Eftersom man inte får höra hela låtarna är det svårt att betygsätta och tippa, men jag ska försöka. Fast jag kan ju inte lova att jag tycker likadant när jag hört låtarna i sin helhet ;)

Youngblood - Youngblood
Det har snackats om att detta låter sjukt mycket som "Manboy" och att Fredrik Kempe därmed gjort en ripoff på sin egen låt, men jag tycker inte låtarna är SÅ lika. Jag menar, "Manboy" är ju åtminstone lite bra och catchy. Gillar inte riktigt detta, men å andra sidan avskydde jag ju "Popular" i fjol också och den är ju en av mina störta guilty pleasures just nu, vilket jag hatar mig själv för. Det skulle alltså inte förvåna mig om denna dyker upp i min playlist framöver också. Återstår att se när jag hört hela låten.
2,5/5

Maria BenHajji - I Mina Drömmar
Haha, men vilken SURPRISE att jag tycker att något som ratas av schlagerproffsen är bra. Under webbjokerveckorna var detta absolut den enda låten som var värd en plats i Mello. Maria sjunger ju som en balladgoddess och jag tycker låten är jättefin, gillar faktiskt denna mer än Sonjas låt förra veckan! Men ja, jag tror ju tyvärr att den är chanslös, särskilt när jag läst att Molly också tävlar med en ballad denna vecka som beskrivs av proffsen som en ny "Empty Room"... Hur som helst, jag hoppas på en skräll!
3,5/5

Mattias Andréasson - Förlåt Mig
Hade inte jättehöga förväntningar på denna låt, alltid tyckt att Mattias varit den sämsta sångaren i EMD och fattade inte riktigt hur han kunde bli så känd så snabbt efter sitt deltagande i idol. Men hör och häpna, detta är ju skitbra! Nu skämsgillar jag ju EMD och den typen av musik, men den här låten är liksom bra på riktigt! Big fat cred till honom för att han skrivit låten helt själv och tydligen spelar alla instrument på skivan själv också. Har fortfarande svårt för hans röst, men den känns mindre mesig i den här typen av låt än i boybandpop a la EMD.
4/5

Love Generation - Just A Little Bit
"Dance Alone" var ju lite av ett hatobjekt för mig i fjol. Flera schlagerbloggare tycks tro att dom inte gick till Globen ifjol på grund av att tjejgrupper inte fungerar i jante-Sverige. Min anledning var dock den att jag tyckte låten var dålig och att tjejerna sjöng dåligt. Inte svårare än så. Dansa kunde dom däremot, och det kan dom även i detta nummer. Gillar inte den här låten något särskilt heller, dock tycker jag nog att denna är bättre än "Dance Alone". Kanske. Har fortfarande svårt för deras sång dock. Lär inte läggas in ipoden skulle jag tro.
2/5

Carolina Wallin-Pérez - Sanningen
Har inte så stor koll på Carolina förutom att jag vet att hon sjungit Kent-covers, så jag visste inte riktigt vad hade att vänta. Men oj, vilken glad överraskning! Skitcoolt med trumprylarna på scenen och refrängen är väldigt udda, den påminner inte om något annat jag hört. Verserna däremot påminner om Kent. Älskar detta! Tror dessvärre den hamnar tillsammans med Maria BenHajji i botten. Hoppas på skräll! Det här är bra! Rösta!
4,5/5

Andreas Johnson - Lovelight
Har varit neutral i mitt tyckande om Andreas tidigare, men nu på senare tid har jag totaltfastnat för både hans "Solace" och "Buzzin" så jag väntade mig en låt i det stuket. Det blev det dock inte riktigt, men jag gillar det ändå! Fast jag är fortfarande ite besviken över att det inte var någon ny "Buzzin". Eller "Solace"....
3,5/5

Molly SandénWhy Am I Crying
Molly med guldstrupen är tillbaka, och det med besked! Maffig ballad med I'm-better-off-without-you-text, ryser. Detta blir bra, det.
4/5

Björn Ranelid fl. Sara Li - Mirakel
Jesus, Mary, Joseph and the camel - vad är detta?! Så himla konstigt. Har läst att många schlagerbloggare äääääääääääälskar denna tuggummirefräng, men inte ens jag som allt som oftast frivilligt sitter och diggar Nicke & Nilla och Jimmy Jansson på högsta volym tycker detta är någon höjdare alls. Alltså, näej. Ska bli galet skoj att se denna sjuka show på lördag men om den kommer topp 4, herrrrregud, då vet jag inte vad jag tar mig till.
2/5

godmorgon


Typ varje dag käkar jag lyxrost med ost och lemoncurd och dricker oboy eller te till detta. Har svårt att tro att jag nånsin kommer lessna på denna kombo.

I förrgår bakade jag kladdkaksmuffins med vitchokladbitar i, hallonfrosting och en liten blomma av vit modelleringschoklad. Har bara bakat två gånger tidigare år så det var la på tiden!

Vet inte riktigt av syftet med detta inlägg är förutom att jag ville bevisa att jag faktiskt använt kameran åtminstone två gånger i år hittills.

I övrigt är jag trött och sur. Såg fram emot att se Grammy Awards som jag spelade in inatt, men självklart lyckades jag spela in på fel kanal så bandet är proppat med svartvit film från TCM istället. Försöker få till nån ny, flashig design till bloggen i photoshop men allt blir fult. Tur jag har Parks & Rec, bör få mig på bättre humör. Gonatt.

365 day movie challenge - vecka 6


(Här kan du läsa mer om utmaningen)

Hoppade ju över förra veckan pga att det var mycket annat på gång (åkte hem till byn på besök, fastnade i Parenthood och var tvungen att kolla ikapp alla avsnitt som fanns ute av serien, kollade ikapp alla andra serier jag låg efter i). Bidde dock bara två filmer denna vecka, haha. Men hallå, det är liksom mellotider! Mello är alltid första prio.
25. Crazy Stupid Love (2011) - Visste inte vad jag skulle tycka om den här filmen, försökte hålla förväntningarna nere. Men åh, jag gillade den jättemycket! Alltså Steve Carell, vilken stjärna! Den här filmen var precis var jag behövde nu när Steve slutat spela Michael Scott i The Office. Skrattade högt många gånger och filmen innehåller en major tvist som gör filmen ännu bättre. Me likey!
★ ★ ★

26. Little Manhattan (2005) - Har sett denna förut, men det var ett tag sen nu. Alltså åååh, den är ju så sjukt underbart söt! Dör lite! Satt och log mig igenom precis hela filmen, HELA! Feelgood när den är som bäst. Se den! Nu! Pronto! Finns ju för bövelen inget sötare än barn som är kära.
★ ★ ★ (4,5 av 5)

R.I.P


Läste en tweet av Barbra Streisand idag som jag tyckte var spot on. "She had everything, beauty, a magnificent voice. How sad her gifts could not bring her the same happiness they brought us."

Snacka waste of talent att först knarka bort denna gudagåva till röst för att sen knarka bort sig själv. Så himla tragiskt! Vila i frid, världens bästa Whitney.

Mello 2012 - Deltävling 2


Nu har jag tittat och lyssnat på enminutsklippen av alla låtar och dom går att hitta HÄR. Eftersom man inte får höra hela låtarna är det svårt att betygsätta och tippa, men jag ska försöka. Fast jag kan ju inte lova att jag tycker likadant när jag hört låtarna i sin helhet ;)

Ulrik Munther - Soldiers
Åh, vad skoj att Ulrik deltar tycker jag! Har följt den här lilla gossen sen 2009 när jag hade tråkigt en dag och gick in på svt.se för att lyssna på vilka låtar som skulle tävla i Lilla Mello det året och fastnade direkt för "En Vanlig Dag". Efter att ha lyssnat några gånger på enminutsklippet är jag fortfarande inte helt blåst av stolen, det är liksom ingen "Moments Ago" detta som jag totalälskade från första lyssningen, utan mer en "The Box" som krävde några lyssningar innan den satte sig. Men dåligt är det absolut inte, lätt att den här kommer spelas flitigt i ipoden framöver. Tror att det är en låt som växer också. Dock kanske det inte är så direkt som en riktigt farlig mellolåt borde vara. Men ja, vi får se på lördag!
3,5/5

Top Cats - Baby Doll
Alltså jag Baseballs är lite av ett guilty pleasure of mine, men jag gillade inte alls Playtones i fjol (dock har jag börjat smyggilla den lite nu på slutet, men ändå) och jag gillar inte riktigt detta heller. Då tycker jag nog att "The King" var bättre, faktiskt. Kanske har nåt att göra med sångarens röst, jag stör mig på den. Känns alldeles för tillgjord. Men sure, refrängen är ju catchy och "The King" gick ju direkt till Globen så det skulle inte förvåna mig om denna gör det med. Om den gör det lär jag bli lite surig dock, finns låtar i startfältet jag tycker förtjänar Globenbiljetten bättre.
2/5

Sonja Aldén - I Din Himmel
Har sett bilder från repet och det ser maffigt ut! Flådig klänning, bautafläktar, flashig ljussättning, massor av rök och en bro. Men som jag läst på flera mellobloggar så är det lite svårtippat, vet inte om folk tröttnat på denna typ av ballader eller inte. Både Shirley Clamp (2009) och Simon Forsberg (2011) kom ju sist i sina deltävlingar med låtar i samma genre. Tror dock Sonja är liksom i en klass för sig, det här är hennes grej. Har även tänkt flera gånger förut att om det var hon som sjungit "Tid Att Andas" i fjol så hade den gått åtminstone till andra chansen, den hade passat henne tror jag. Men nog om det, nu till "I Din Himmel". Det låter fint! Låter inte som någon vinnarlåt direkt, men ja, jag tycker det verkar vara en fin låt och jag tror den blir pampig på scen. Tror dock den har svårt att mäta sig med "Du får inte" och "Du är allt".
3/5

Andreas Lundstedt - Aldrig, Aldrig
Hm. Jag är inte helt fast efter att ha sett enminutsklippet, vet inte, tycker inte hans röst passar låten eller nåt. Är inte helt säker på exakt var skon klämmer, men klämmer gör den. Tror dock låten är bättre när man hör den i sin helhet och det skulle inte förvåna mig om den kommer spelas i min ipod framöver, men jag lär inte rösta på den på lördag om jag säger så.
2,5/5

Timoteij - Stormande Hav
Jo, den här låter bra, men inte lika pangbra som "Kom". Tror dock den kommer bli kanonfarlig på lördag, har svårt att tro att den inte går direkt till Globen. Det låter väldigt Sarek:igt och det gillar ju jag, så jag hoppar verkligen att låten växer när man får höra den i sin helhet.
3,5/5

David Lindgren - Shout It Out
Det svänger! Och där snurrade han runt på huvudet också, ja jisses! Tror dock att det faller på att han är för okänd för svenska folket. Synd, för som sagt så tycker jag att det svänger och jag tror det blir häftigt live. Men jag har inte sett några bilder på scenkläderna på någon schlagerblogg, betyder det att han hade dom på sig under repet? För isåfall - neeej! Byt! Kan inte ha grå kavaj, skjorta, väst, slips och jeans till den här typen av låt heller!
3,5/5

Mimi Oh - Det Går För Långsamt
Jag älskar ju gladpop a la Le Kid och Linda Sundblad i fjol, men den typen av lyckopiller brukar av nån outgrundlig anledning aldrig få särskilt många röster av svenska folket. Tror dock kanske hennes singel "Säkerhetsnål" hade gjort sig lite bättre i mellon, har bara lyssnat på den två gånger för längesen och den sitter fortfarande fast i huvudet på mig, går ofta och sjunger på den. Men jag gillar detta också! Kommer absolut spelas flitigt framöver, men jag tror inte den kommer i topp fem tyvärr.
3,5/5

Thomas Di Leva - Ge Aldrig Upp
Inte skitkul. Seg kan jag tycka. Inget särskilt. Men jag antar att han går raka vägen till Globen ändå. Jag gillar Di Leva, men nej, jag är inte helsåld på detta. Inte än, i alla fall.
2,5/5

Om jag får bestämma: Oj, vad svårt. Ulrik och någon av Timoteij, David Lindgren och Mimi Oh till Globen? Har ingen storfavorit än, lär väl komma under lördagen när jag kan lyssna på hela låtarna.

Så här tror jag att resultatet egentligen blir: Sjukt svårtippat denna vecka! Tror vilka som helst av Ulrik, Timoteij, Di Leva, Top Cats och Sonja kan gå till Globen egentligen. Jätteklurigt, tycker låtarna överlag är bättre denna vecka, men samtidigt finns ingen självklart Globenfinalist i startfältet. Ska bli mycket spännande att se hur det går på lördag!

UPPDATERING EFTER DELFINALEN:
Idag har jag bakat och diskat till Mimi Oh, David Lindgren, Ulrik, Andreas Lundstedt och Timoteij. Alla dessa kommer lätt följa med in i ipoden. Vilken spännande deltävling! Sååååå svårtippat, och vad roligt med en skräll! Skrällar är bäst! Älskar att doldisar med bra låtar ibland lyckas prioriteras hos svenska folket framför kändisar med menlösa låtar. Tror dock inte någon av låtarna som gick vidare ikväll vinner den tionde mars, men ja, skitskoj med både Ullis och David i Globen! WOHO!

Världens godaste mat


Åkte med Ankan ner på stan eftersom jag hade fått en kallelse från Arbetsförmedningen. Gick dit en sväng, hämtade och lämnade böcker på biblan, köpte två tröjor och en spritstyll och gick sen och köpte asiatisk mat. Alltså på riktigt. Det bästa med Övik är nog den där asiatiska restaurangen, deras friterade kyckling med ris och jordnötssås är kanske världens godaste mat. Tycker kräsna jag, då. Deras jordnötssås är underbar, inte för stark och inte för mesig! Var flera timmar sen jag åt och är fortfarande proppmätt. Kände ju att jag var tungen att smälla i mig allt innehåll i den där takeaway-boxen, kan inte slänga sån god mat i soporna heller! Gotttttttttt.Nu ska jag se klart detta Criminal Minds-avsnitt och sen fortsätta mitt The Office-återtittande (har snart sett färdigt säsong tre igen!). Orkar inte göra nåt annat än att ligga här och titta på serier. Knappt så jag orkar stå upp. Ugh, jag är så mätttttttttt.

Schlager och Coop-tanter


Idag tog jag upp min kamera för första gången i år. Helt otroligt! Tog med den på promenaden till Coop också, men när jag tog fram den ur väskan och tänkte fota skogsgången mellan lägenheterna och Coop som jag tycker är så himla läskig att gå på (känns som taget ur en Beck-film att gå där, särskilt när det är mörkt ute) insåg jag att minneskortet var kvar hemma. Jippie!


Kolla in min fina samling! Saknar bara 2008 och 2009, men dom ska väl gå att hitta billigt nånstans. Sen tror jag att CD1 från 2005-samlingen är kvar hemma i byn. Attans.

I övrigt är jag lite lack över att jag gick runt på Coop i evigheter för att hitta nån Coop-tant som kunde hjälpa mig att kolla priset på OBH Nordicas Supreme Kitchen Machine. Såg att det fanns en sån kvar, dom har slutat tillverkas nu men jag har länge velat ha en. Tänkte att åh, har dom bara en sån kvar och de har tagit in den nya maskinen i sortimentet borde den gamla vara billig! Så när jag till slut hittade en Coop-tant som kunde hjälpa mig så visar det sig att den kostar 2400?! Hade kostat 2999kr, kostade nu 2400. VILKET KAP! Not. Dom säljer liksom den nya bättre och snyggare versionen för 2500kr. Blev lite putt så jag köpte lite tröstgodis istället.

jubel i tv-soffan


JAG ÄR SÅ GLAD! Tack Sverige för att ni röstade fram rätt låt för en gång skull! Mirakel! LOREEN TILL BAKU 2012!

Mello 2012 - Deltävling 1
Nu har jag tittat och lyssnat på enminutsklippen av alla låtar och dom går att hitta HÄR. Eftersom man inte får höra hela låtarna är det svårt att betygsätta och tippa, men jag ska försöka. Fast jag kan ju inte lova att jag tycker likadant när jag hört låtarna i sin helhet ;)

Sean Banan - Sean Den Förste Banan
Gläk, jag gillar inte Sean Banan i vanliga fall, dock kan jag inte låta bli att tycka "Skaka Rumpa" är rätt catchy, haha. Har sett bilder från repet och jag tror att framträdandet kommer bli ett rejält spektakel och väldigt skoj att se på, men låten... Nej tack. Tyvärr sitter redan "diggadiggadiggadingdingding, här glider kingen in" fastklistrad på hjärnan, men nej, jag tycker fortfarande inte den är bra. Jag smyggillar mycket catchy plojmusik som typ Markoolio, Dr Bombay, osv (herregud, jag älskar ju Babsans "Ge Mig En Spanjor" från i fjol också) men Sean Banan gillar jag av nån anledning inte. För den galna showen och det faktum att jag fortfarande loopar refrängen i huvudet kan den väl i alla fall få en tvåa.
2/5

Abalone Dots - På väg
Hm, den här är klurig. Jag tror jag kommer tycka om låten jättemycket  när jag hör den i sin helhet, och jag gillar det jag hör av melodin i genrepsklippet också. Men jag vet inte om det är deras röster jag stör mig på eller om det är nåt annat som känns lite off som gör att jag inte är helt övertygad. Men ja, det låter kanske bättre live under lördagen när det är bättre ljud överlag. Jag är ju ändå rätt svag för den här typen av mellobidrag, liksom countryfint med stråkar a la Calaisa för några år sedan. Tror absolut att den kan växa till sig till en 3:a eller kanske till och med en 4:a, men just nu kan jag inte ge den mer än 2,5.
2,5/5

The Moniker - I Want To Be Chris Isaak (This Is Just The Beginning)
Jag måste erkänna att jag är en av dom som väntade sig en ny "Oh My God!", men näpp, här finns inga rullband eller kaftaner så långt ögat når. Däremot finns det husbandsmedlemmar maskerade i guldmasker, men det är ju inte riktigt samma sak. Alltså, låten kanske är bättre när man får höra hela, men det jag hörde i klippet lät bara jättetråkigt. Tyvärr. Hoppppppas verkligen att den växer. Jag menar, jag har ju hört fler låtar med The Moniker än "Oh My God!", gillar ju t ex om "The One" och "I'll Drag You Up!", men denna låt fastnade jag inte alls för. Men som sagt. Den kanske växer. Känns fruktansvärt att jag ska ge kära The Moniker och jobbiga Sean Banan samma betyg, men jag måste. Hoppas verkligen att den växer så jag kan ändra betyget snabbt som attan!
2/5

Afro-Dite - The Boy Can Dance
Alltså nä. Tråkdisco. Lyssnade på klippet för cirkus en halv minut sen och jag har redan glömt hur den går. Det är verkligen ingen ny "Never Let It Go", faktum är att det inte ens är en ny "Aqua Playa" och då var den inte ens särskilt bra.
2/5

Dead by April - Mystery
Jag har ytterst svårt för growlande, men älskar ändå DBAs "Losing You" så jag förväntade mig att "Mystery" skulle vara Losing You 2.0, men det känns inte riktigt så efter att jag lyssnat på enminutsklippet. Dock tror jag att detta säkerligen kan gå direkt till Globen, men jag lär inte ringa och rösta på detta bidrag. Sångarens sånginsats - likey-likey very much-much, growlarnissens growlinginsats - tack men nej tack. Gud vad snål jag är med poängen idag, men jag vill ju få låtarna rum att växa också.
2,5/5

Marie Serneholt - Salt & Pepper
Har läst på många bloggar och dylikt att den låter sjukt likt "The Boy Does Nothing" och japp, särskilt refrängen är slående likt. Men jag gillar ju den låten, så det är ju inte så farligt. Inget jag sitter och dunkar i ipoden eller så, men jag blir glad när den spelas på radion. Den här är helt okej. Gillar inte Maries röst till den, låter ansträngt och konstigt, men det kanske blir bättre på lördag. Så typiskt mig att gilla mellanmjölkslåtarna alla recensenter ger svala betyg (som t ex Elektrisk, Lucky You, Better or Worse och Run från ifjol), men nån ska väl vara tvärtom, bak-och-fram och upp-och-ner också.
3/5

Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern - Jag Reser Mig Igen
Men gud, vad är detta? Blir mörkrädd. Hejdå.
1/5

Loreen - Euphoria
Svårt att uppfatta hur hela låten går bara genom att se klippet på SVT, men med den refrängen och med det framträdandet tror jag absolut den har Globenhäng! Liiiite osäker på om jag kommer älska den lika mycket som "My Heart Is Refusing Me" och "Sober", men det är väl sånt som märks på lördag när jag får höra hela truddelutten. Åh, jag är så nyfiken. Hon sjunger ju som en himla gudinna, för bövelen. Lär bli coolt!
Edit: Läste på Schlagerprofilernas blogg att det där lilla sketna klipp säger väldigt lite om låtens storhet. Det litar jag på. Och efter att ha sett klippet en tredje gång kan jag konstatera att jag älskar refrängen. Mycket mysko om den inte går till Globen, särskilt i detta klena startfält.
5/5 (ändrade från 4 till 5 efter jag hörde studioversionen. Är kär. Loreen till Baku!)

Om jag får bestämma: Har faktiskt inga särskilda förhoppningar denna deltävling förutom att Loreen måste (!) gå pangpoffdirekt till Globen. I övrigt kan det få gå som det går så länge Flinck håller sig så långt nere i resultattabellen som möjligt. Har dock på känn att "På Väg" kommer växa hos mig, dock tror jag inte att den kommer nå ända fram. Får jag bestämma skulle den komma till andra chansen åtminstone.

Så här tror jag att resultatet egentligen blir: Loreen och Dead by April till Globen, The Moniker, Afro-Dite eller Sean Banan till andra chansen.

kass


Vad kass jag är, jag har inte sett en endaste sketen film denna vecka. Vettekatten om jag kommer orka eller hinna heller. Jag är för inne i Parenthood och Mello 2012 för att prioritera film just nu. Därför tar jag nog en paus denna vecka och återkommer nästa lördag med en update istället. Kan hända att jag ser någon film den här veckan, men isåfall skriver jag inte om den förrän nästa vecka. Sorry, Adina (hehehehe).

Däremot kommer ni inte slippa undan mitt mellotippande. Förhoppningsvis tippar jag redan imorgon när jag sett 60-sekundersklippen från repen på SVT:s hemsida, men är klippen för dåliga och korta för att uppfatta ungefär hur låten går så väntar jag nog till lördag när studioversionerna dyker upp på hemsidan istället. Fast skulle ju kännas roligare att ha torsdagar som mellodag och lördagar som filmdag istället för att ha båda på lördagarna.

Apropå ingenting men så här såg det ut i Santa Monica när alla brände sig i solen lagom till att vi skulle flyga hem.

Hur som helst är jag så sjukt peppad på mellostarten just nu. Ända sen jag fick reda på att Loreen skulle delta i år igen har jag varit så hysteeeeeriskt nyfiken på hur årets låt går (är fortfarande vidrigt bitter över att världens bästa "My heart is refusing me" inte ens gick till Globen när den egentligen borde vunnit hela spektaklet), och idag när jag läste Schlagerprofilernas omdöme längtar jag bara ännu mer. Sen läste jag dock en tippning av en GP-journalist som trodde att Loreen inte ens skulle röstas vidare till andra chansen. Då blev jag nervös.

Also, hur kommer det sig att jag inte upptäckt lemoncurd förrän nyss? Det är ju dundersmaskigt! Det enda jag levt på idag är te och lyxrost med lemoncurd och ost. Omnomnom.
RSS 2.0